pontosnews.gr
Σάββατο, 7/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο χορός στον Φάρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία

4/03/2013 - 10:47πμ
Ο χορός στον Φάρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Απόλυτη πραγματικά επιτυχία σημείωσε ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», το Σάββατο 23 Φλεβάρη. Η προσέλευση των μελών και φίλων ήταν εντυπωσιακή, αφού ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Για άλλη μια φορά δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να βρεθούν ο ένας δίπλα στον άλλον και να νιώσουν τη μέθη της επικοινωνίας. Χόρεψαν, διασκέδασαν και πήραν μια ανάσα από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Σοφία Σαββίδου ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους καλεσμένους τονίζοντας ότι “Αν ο σύλλογος  δεν έχει μέλη & φίλους να τον στηρίζουν ηθικά και οικονομικά, δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους του, ακόμα και να επιβιώσει” και παρότρυνε να γίνουν όλοι συμπαραστάτες στο σημαντικό και αξιόλογο έργο του “ΦΑΡΟΥ”, γιατί μέσα από τον πολιτισμό ανθίζει πάντα η ελπίδα για τη ζωή.

Η βραδιά ξεκίνησε με μια σάτιρα (comedy stand up) στην ποντιακή διάλεκτο του κ. Κυρ.Σαχανίδη από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου. Ούτε η κρίση, ούτε το μνημόνιο μπορούν να επηρεάσουν την ενότητα των Ποντίων. “Φατέστεν, Πιέστεν και Χορέψτεν Παιδία, να ακούγνε οι Τροϊκανοί και να Αχπαράουνταν!”

Ακολούθησαν τα Χορευτικά Τμήματα με την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Σοφ.Σαββίδου.

Το μικρό χορευτικό, το μεγάλο και το τμήμα Ενηλίκων, πάνω από 100 χορευτές μας μετέφεραν στις Αλησμόνητες Πατρίδες και γέμισαν θύμισες και αναμνήσεις.

Καταχειροκροτήθηκαν, έκλεψαν τις καρδιές όλων και συγκίνησαν με την απαγγελία της Σοφίας, το τραγούδι του Σταύρου και το Χορό Σέρρα. Ας στείλουμε με τις χορευτικές μας κινήσεις λάμψεις για κάθε ψυχή που έμεινε εκεί.

Και το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί και δεν ήθελε να τελειώσει με τη συντροφιά των καλλιτεχνών Ηλία Υφαντίδη, Σταύρο Σαββίδη, τους μουσικούς, Δημήτρη Τσούλφα, Μωϋσή Μωϋσιάδη, Γιώργο Κεμεντζετζίδη, Νικηφόρο Ιωαννίδη, Σάββα Ηλιάδη, Σάββα Κυριακίδη και στα Κρητικά τον Αντώνη Γαμπιεράκη.

Την εκδήλωση τίμησαν και ο Εκπρόσωπος του Σ.Πο.Σ Ν.Ελλάδας & Νήσων κ.Ι.Σαββίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Λ.Αθανασιάδης,  η Περιφερειακή Σύμβουλος κ.Γ.Ερμίδου, Εκπρόσωπος του Δημάρχου ο Δημ.Σύμβουλος κ.Σ.Σαββίδη, ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ κ.Μ.Νικητάκης, η Δημ.Συμβουλος κ.Μ.Παπαδακου , εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων Γλυφάδας, Δροσιάς, Αιγάλεω «Αξέχαστες Πατρίδες», Πετρούπολης, Χαλανδρίου, Χαϊδαρίου, Ποντίων Φοιτητών Αττικής, Ποντίων Επιστημόνων και Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων και Χορευτικού Ομίλου Πάτμου.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά το χορηγό της Βραδιάς Εργαστήριο με Παραδοσιακά Ζυμαρικά «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ», τα καταστήματα που προσέφεραν δώρα για τη Λαχειοφόρο Αγορά, αλλά και όλους όσοι παρευρέθηκαν σε αυτήν τη ξεχωριστή και όμορφη βραδιά.

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας “Ο Φάρος”
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αρμένιοι πολίτες, συνοδευόμενοι από ένοπλους Οθωμανούς στρατιώτες, πεζοπορούν διά μέσου του Χαρπούτ (γνωστού ως Χαρπέρτ στους Αρμενίους, καζάς του Μαμουρέτ-ουλ-Αζίζ) προς μια φυλακή στη γειτονική Μεζιρέχ (πηγή: Armin T. Wegner/Δημοσιεύτηκε από τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, πριν από την 1η Ιανουαρίου 1923/ commons. wikimedia.org)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Τέισι Άτκινσον: Η Αμερικανίδα που έκρυψε τη φρίκη της Γενοκτονίας των Αρμενίων σ’ ένα μπαούλο

7/11/2026 - 10:37πμ
(Φωτ.: facebook.com/peristereota)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα: Λαμπρή γιορτή και μνημόσυνο των κτητόρων στο Ροδοχώρι της Νάουσας

7/11/2026 - 8:32πμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντιακό ανέκδοτο: Ποπάς ‘ς ανάγκης για έναν μετζίτ’

6/11/2026 - 2:57μμ
Ο Θεόδωρος Κωνσταντινίδης στην παρουσίαση του βιβλίου του στην αίθουσα του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας. Τετάρτη 4 Νοεμβρίου (πηγή: e-ptolemeos.gr / Βάσω Σάφη)
ΠΟΝΤΟΣ

Η «Ιφιγένεια» μιλά ποντιακά: Ο Ευριπίδης συναντά τον Γκαίτε, στην Πτολεμαΐδα

6/11/2026 - 1:38μμ
Ο Πέτρος Κηρυττόπουλος, στην εκδήλωση που έγινε στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας Κοτζά Αναστάς)
ΠΟΝΤΟΣ

Από την Αργώ στον ελληνικό αποικισμό: Μύθοι και Ιστορία του Πόντου, στη Θεσσαλονίκη

6/11/2026 - 11:22πμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ποντιακός Σύλλογος Νέας Κερασούντας: Πρόσκληση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση

5/11/2026 - 10:52μμ
Σύνθεση με τον χειρόγραφο χάρτη του διεκδικούμενου ποντιακού κράτους και απόσπασμα του σχολικού πίνακα από το υπόμνημα του 1918 (πηγή: Πολιτικό Αρχείο του Πόντου / Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης / ΑΠΘ)
ΠΟΝΤΟΣ

Πόντος, 1918: Σχολεία, εμπόριο και μεταλλεία στο φάκελο της ανεξαρτησίας

5/11/2026 - 8:42μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: «Αισώπειοι τζίτζικες και αυτάρεσκοι Άμις» – Η αιχμηρή παρέμβαση για το μέλλον των ποντιακών σωματείων

5/11/2026 - 7:50μμ
(Φωτ.: facebook / Ράδιο Ακρίτες)
ΠΟΝΤΟΣ

«Ακρίτες» Σταυρούπολης: Με τις «3ες Ωδές Σινωπέων του Πόντου» τιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ελένης εκ Σινώπης

5/11/2026 - 3:59μμ
Στη Βιβλιοθήκη σήμερα, στο κτήριο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας. Στιγμιότυπο από το τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ «Όσα φέρνει η μνήμη», της ΕΡΤ3
ΠΟΝΤΟΣ

Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης: Σώθηκε στον ξεριζωμό, κινδύνεψε ξανά στην Ελλάδα

5/11/2026 - 11:20πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Singapore Tennis Open)

Εκτός τελικού του Χονγκ Κονγκ η Σάκκαρη

22 λεπτά πριν
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο συνέδριο DEFEA 2026 με τίτλο «Securing Tomorrow: Defence Strategies for the Future», στα Σπάτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιώργος Βιτσαράς)

Νίκος Χριστοδουλίδης: Ώρα να μπει τέλος στην αποικιοκρατική κληρονομιά των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο

49 λεπτά πριν
(Εικ.: Hellenic Community of Greater Montreal)

Καναδάς: Ένα βήμα πριν από την καθιέρωση του Μαρτίου ως Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς

1 ώρα πριν
Περιπολικά της Άμεσης Δράσης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

ΔΕΟΣ: Κύκλωμα αχυρανθρώπων με ζημία 203 εκατ. ευρώ σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ

2 ώρες πριν
(Εικ.: facebook.com/profile.php/Enosi Pontion Elvetias)

Ένωση Ποντίων Ελβετίας: Μεγάλη επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια παρουσίας στη Ζυρίχη

2 ώρες πριν
Αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Επεισόδιο σε πτήση προς Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 39χρονου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV