pontosnews.gr
Κυριακή, 18/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αδελφοποίηση ΠΟΕ και Απόλλωνα Καλαμαρίας

26/02/2013 - 5:40μμ
«Ο Απόλλων Καλαμαριάς θα μετονομαστεί σε Απόλλων Πόντου» 2
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε επιστολή της στις 26 Φεβρουαρίου 2013 ανακοινώνει την αδελφοποίησή της με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, την ομάδα των Ποντίων.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ανακοινώνει με αισθήματα χαράς και μεγάλης ικανοποίησης, την  έναρξη  μιας μακράς και εποικοδομητικής συνεργασίας με το ιστορικό σωματείο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Καλαμαριάς, το οποίο είναι παγκοίνως γνωστό, ότι αποτελεί το διαχρονικό πυλώνα της ποντιακής ιδέας στον αθλητικό στίβο της χώρας .

Η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. να στηρίξει ολόθερμα με τα 412 σωματεία μέλη της «Το αθλητικό οικογενειακό σπίτι» όλων των Ποντίων,  αποτελεί μια κατ’ ελάχιστο πράξη χρέους  προς τη μνήμη όλων των προηγούμενων γενιών των προσφύγων, που ήδη από το 1926 έχοντας ως σύμβολο αγώνα τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ κατακτούσαν σκαλί σκαλί όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, οικονομικής , επιστημονικής και πολιτικής καταξίωσης στην νέα κοινωνία υποδοχής στην μητροπολιτική Ελλάδα, μετά τα τραγικά γεγονότα του ξεριζωμού και της Γενοκτονίας.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ αποτελούσε, στις δύσκολες δεκαετίες της μεταπολεμικής Ελλάδος, το καμάρι των Ποντίων, το οποίο μαχόταν με υψηλά αισθήματα ευ αγωνίζεσθαι, στα σκληρά και χωματένια γήπεδα με τις πέτρινες εξέδρες, που χτίστηκαν με το αίμα και τον ιδρώτα των απλών Ποντίων προσφύγων.

ΑΠΟΛΛΩΝ και λαός ήταν ένα σώμα και μια ψυχή σε σημείο που οι αγνοί φίλαθλοι και υποστηρικτές του να το αποκαλούν με αγάπη σε θαυμάσια ποντιακά «Το Μωρόν».  Ήταν δηλαδή το παιδί όλων των Ποντίων, που  τα μεγάλα ταλέντα του, είχαν όλα την τύχη να έχουν επίθετα σε «ίδης», να ξεδιπλώνουν τις αρετές τους, θαμπώνοντας με το αθλητικό τους ήθος και τις ικανότητές τους, φίλους και αντιπάλους .

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος θεωρεί τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ τον αθλητικό αδελφό της, γεννημένη από τη ίδια μάνα που δεν είναι άλλη από την ιερή γη του Πόντου.

Καλούμε κάθε σωματείο μέλος μας, σε όλη την Ελλάδα, να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την περηφάνια και την αρχοντιά στους αθλητικούς χώρους, που εκπέμπει ο αδερφός μας, ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, να επιστρέψει εκεί που ανήκει και μαζί να προχωρήσουν στα δύσκολα αλλά αληθινά μονοπάτια της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των 353.000 Ποντίων. Για το σκοπό αυτό εξάλλου συνδιοργανώνουμε με πυρετώδεις ρυθμούς, μεγάλο ποδοσφαιρικό αγώνα, την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 στο γήπεδο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ μεταξύ των Ποντίων παλαιμάχων και της τροπαιούχου Εθνικής Ελλάδος του ΕURO 2004.

Mε επικεφαλής και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής την  μεγάλη ποδοσφαιρική δόξα του παρελθόντος, Πόντιο αδερφό μας Αντώνη Αντωνιάδη, ο αγώνας θα τελεσθεί και θα αφιερωθεί στην ιερή μνήμη των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας και εντάσσεται στις μεγάλες επετειακές εκδηλώσεις της Π.Ο.Ε. με αποκορύφωμα τις δύο πανελλαδικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Κεντρική Σχολή των Σουρμένων εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 1888. Το 1914 είχε συνολικά 220 μαθητές (πηγή: ozhanozturk.com)
ΠΟΝΤΟΣ

Μια περιπέτεια στα Σούρμενα – Στο έλεος των Τούρκων η ενορία Καρακαντζή

17/01/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: facebook / Sofia Amperidou)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ρέθυμνο: Ο Σύλλογος Ποντίων και Φίλων «αροθυμία» τίμησε τη Σοφία Αμπερίδου

17/01/2026 - 3:22μμ
Από το εικαστικό της αφίσας της δράσης (εικ.: ΧΚ)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Μελισσίων: Κάλεσμα για τη δημιουργία του Άλσους Άταφων Μαρτύρων της Γενοκτονίας

16/01/2026 - 10:37μμ
(Φωτ.: anatolinet.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένας διαρκής φόρος τιμής στον Βίκτορα Σαρηγιαννίδη

16/01/2026 - 3:31μμ
Τα ερείπια από το Κάστρο στη Χαψάμανα του Πόντου. Τα τείχη του έχουν σε μεγάλο βαθμό καταστραφεί (πηγή: kulturportali.gov.tr)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Χαψάμανα (Γκιόλκιοϊ) του Πόντου – 200 ελληνικές οικογένειες ζούσαν στο χωριό μέχρι το 1920

16/01/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Το Καλαθόπον: Πράξη αγάπης με παράδοση τροφίμων στις Τράπεζες Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

16/01/2026 - 9:02πμ
Καρτ ποστάλ του προηγούμενου αιώνα με παζάρι φρούτων στη Σαμψούντα (φωτ.: picryl.com)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Ελευθέριου Παπαδόπουλου: Σκάβαμε λάκκους βαθιούς σαν πηγάδια και μπαίναμε μέσα όταν ακούγαμε ότι έρχονται Τούρκοι

15/01/2026 - 8:01μμ
(Φωτ.: facebook.com/epmatsoukas)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Ματσούκας: Αναβίωσε το έθιμο «Τ’ αποθαμενίων το κερίν» και έκοψε βασιλόπιτα

15/01/2026 - 5:17μμ
Στιγμιότυπο από το 3ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στη Σκύδρα (φωτ.: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος Νέων» Αρσενίου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σκύδρα: Ανακοινώθηκε το 4ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών – Πού αφιερώνεται

15/01/2026 - 12:24μμ
Παραμονή Πρωτοχρονιάς με το παλαιό ημερολόγιο με μεταμφιεσμένους στο κέντρο της Τραπεζούντας. Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Sabah / Meltem Yılmaz Karakurum)
ΠΟΝΤΟΣ

Ένα ποντιακό έθιμο που δεν χάθηκε στην Τουρκία: Καλαντάρ’ στο κέντρο της Τραπεζούντας

15/01/2026 - 10:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας - Έτος Ιδρύσεως 1950)

Κοπή βασιλόπιτας με ποντιακό γλέντι από τη Λέσχη Ποντίων ν. Καβάλας

9 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Christos Topkaras)

Στη Ρόδο ο «Διγενής» ετοιμάζεται να γλεντήσει ποντιακά

45 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κουρκουρίκης)

Ανοικτά σήμερα, Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας – Παγετός στα ηπειρωτικά

2 ώρες πριν
O Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: European Union)

Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ – Ευρώπης με φόντο τη Γροιλανδία: Δασμοί, αντιδράσεις και έκτακτη κινητοποίηση της ΕΕ

10 ώρες πριν
Παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Πατρέων για την έναρξη του καρναβαλιού της Πάτρας σήμερα, 17 Ιανουαρίου (φωτ.: EUROKINISSI)

Με λάμψη, παλμό και χιλιάδες συμμετέχοντες άνοιξε η αυλαία για το Πατρινό Καρναβάλι

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign