pontosnews.gr
Πέμπτη, 2/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σοκ: Πυρηνική δοκιμή προκάλεσε σεισμό 4,9 βαθμών

12/02/2013 - 9:15πμ
Σοκ: Πυρηνική δοκιμή προκάλεσε σεισμό 4,9 βαθμών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 16:00. Ο σεισμός των 4,9 βαθμών στην Βόρεια Κορέα προκλήθηκε από την νέα πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε πριν λίγες ώρες η Βόρεια Κορέα, την τρίτη κατά σειρά.

Στην τρίτη πυρηνική δοκιμή της ιστορίας της προχώρησε η Βόρεια Κορέα, όπως επιβεβαίωσε η ίδια και οι γείτονές της: Η δοκιμή, που είχε προαναγγελθεί εδώ και εβδομάδες, προκάλεσε δόνηση 4,9 βαθμών σε πολύ μικρό βάθος στην εγκατάσταση δοκιμών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Σε συναγερμό βρίσκεται η διπλωματία των γύρω χωρών και των ΗΠΑ.
H Νότια Κορέα επιβεβαίωσε ότι έγινε πυρηνική δοκιμή, διά συμβούλου του προέδρου της χώρας, και λίγο αργότερα και η Πιόνγκγιανγκ ανακοίνωσε την «επιτυχή πυρηνική δοκιμή».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Β. Κορέας KCNA, η χώρα προχώρησε σε νέα πυρηνική δοκιμή, η οποία διεξήχθη με ασφαλή και άψογο τρόπο. Αναφέρεται ότι υπήρξε απόλυτη ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα η Πιόνγκγιανγκ υποστήριξε ότι δοκίμασε με επιτυχία «μικρή πυρηνική συσκευή», η ισχύς της οποίας ήταν «μεγαλύτερη των προηγούμενων» δοκιμών.

Στις 04:57 ώρα Ελλάδας, το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο κατέγραψε σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών με επίκεντρο σημείο στο βορειοανατολικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, στο οποίο και βρίσκεται χώρος στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν καταδίκασε την κίνηση της Β. Κορέας και μίλησε για καθαρή παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας  Και εκπρόσωπος του προέδρου της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι η πυρηνική δοκιμή έγινε.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή χωρίς σεισμική δραστηριότητα, όπου και στο παρελθόν η Β. Κορέα έχει κάνει δοκιμές.

Οι πυρηνικές εκρήξεις μπορούν να δημιουργήσουν γεωλογικές δονήσεις, αλλά είναι ξεχωριστές από αυτές που προκαλούνται από σεισμό.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα το καθεστώς της Βόρειας Κορέας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε τρίτη πυρηνική δοκιμή, με το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να προειδοποιεί για «σκληρή» απάντηση.

Διπλωμάτης του ΣΑ του ΟΗΕ δήλωσε στο Reuters ότι πραγματοποιήθηκε πυρηνική δοική στη Βόρεια Κορέα. «Ενημερωθήκαμε από τους νοτιοκορεάτες ότι υπήρξε πυρηνική δοκιμή στη Βόρεια Κορέα», ανέφερε ο διπλωμάτης, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Βάσει του πολύ μικρού εστιακού του βάθους -μόλις ένα χιλιόμετρο- και άλλων στοιχείων του, οι γεωλογικές υπηρεσίες Ιαπωνίας, Νότιας Κορέας και ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι το «ασυνήθιστο σεισμικό γεγονός» έχει «χαρακτηριστικά παρόμοια με έκρηξη».

Με τις δοκιμές του 2006 και του 2009, πρόκειται για την τρίτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, η οποία αψηφά ευθέως τις αντιδράσεις των γύρω χωρών και τις κυρώσεις του ΟΗΕ. Όλες οι δυνάμεις της περιοχής, της Κίνας μη εξαιρουμένης, είχαν προειδοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες την Πιονγκγιανγκ πως ενδεχόμενη πυρηνική δοκιμή θα ήταν πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα.

Μετά την τρίτη της πυρηνική δοκιμή, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η Β. Κορέα κατέχει πυρηνική ισχύ, με απρόβλεπτες συνέπειες για την περιοχή, που ήδη συγκεντρώνει πολλές εστίες έντασης.

Πηγή: defencenet.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρώντας μετά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί ο Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ; Τα σενάρια και τα νομικά εμπόδια

1/04/2026 - 11:06μμ
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς λόγω πτώσης δέντρου.  Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Erminio με προβλήματα σε όλη τη χώρα: Πτώσεις δέντρων, ζημιές και θυελλώδεις άνεμοι έως 115 km/h

1/04/2026 - 9:57μμ
(Φωτ.: Μαριάννα Κασσωτάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Αφρικανικός» εφιάλτης σε Κρήτη και Κυκλάδες: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για τη σκόνη από τη Σαχάρα

1/04/2026 - 8:04μμ
Το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα όπου διεξάγεται η δίκη για τα Τέμπη (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται τη Μεγάλη Δευτέρα η διαδικασία των νομιμοποιήσεων – Με εντάσεις και αιτήματα για ζωντανή μετάδοση η συνεδρίαση στη Λάρισα

1/04/2026 - 7:13μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Στις 15 Μαΐου τελειώνουν τα μαθήματα στα Λύκεια της χώρας

1/04/2026 - 6:23μμ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο, ενημέρωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη θέση της Βρετανίας (φωτ.: EPA/BETTY LAURA ZAPATA / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Κιρ Στάρμερ: Βρετανικό «όχι» στον πόλεμο και διπλωματική αντεπίθεση για τα Στενά του Ορμούζ

1/04/2026 - 5:20μμ
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Erminio»: Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

1/04/2026 - 4:29μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/ AARON SCHWARTZ / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Χάρτινη τίγρη» το NATO – Η αποχώρηση των ΗΠΑ «δεν επιδέχεται επανεξέταση»

1/04/2026 - 2:00μμ
Εικόνα από την Αθήνα, νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Erminio»: Στο «κόκκινο» η Αττική και άλλες πέντε περιοχές – Ισχυρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι

1/04/2026 - 1:35μμ
Πασχαλινές λαμπάδες σε κατάστημα στην Αθήνα (φωτ: Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2026: Αρχίζει το εορταστικό ωράριο – Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

1/04/2026 - 12:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τελετή αφής του Αγίου Φωτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο στον Πανάγιο Τάφο. 4 Μαΐου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Άγιο Φως: Χωρίς πιστούς η αφή στον Πανάγιο Τάφο – Αυστηρά μέτρα και περιορισμοί στην Ιερουσαλήμ

5 ώρες πριν
Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί με τον δικηγόρο του, Τρίτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Eleftheros Parharadis)

Γιαϊλαλί: «Δεν πήγε καλά η ακρόαση για το άσυλο» – Καταγγέλλει «παραλογισμό» μετά τη διαδικασία

5 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρώντας μετά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)

Μπορεί ο Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ; Τα σενάρια και τα νομικά εμπόδια

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

EBNL: Αποκλείστηκε ο Ηρακλής με δεύτερη ήττα από την Ντζίκι

6 ώρες πριν
Η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου στο Πασαλιμάνι, Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση)

Η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου στο Φεστιβάλ «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση» – Δυναμική παρουσία στο Πασαλιμάνι

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Basketball Champions League: Προβάδισμα για Final 4 η ΑΕΚ

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign