pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συναυλία Αγάπης από τον Ποντιακό Σύλλογο Waiblingen

30/01/2013 - 12:47μμ
Συναυλία Αγάπης από τον Ποντιακό Σύλλογο Waiblingen
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Ποντιακός Σύλλογος « Αργοναύτες» Waiblingen στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του διοργάνωσε μια φιλανθρωπική συναυλία την Κυριακή 16.12.2012 που έφερε τον τίτλο: « Ιχνηλατώντας την ελληνική παράδοση» η οποία κατά γενική ομολογία ήταν μια αξιέπαινη προσπάθεια που στέφθηκε τελικά από επιτυχία.
 
Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε μια τέτοιου είδους πολιτιστική συναυλία και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των Ελλήνων και Γερμανών που παρακολούθησαν το θαύμα της ελληνικής μουσικής παράδοσης, ενώ ταυτόχρονα προβάλλονταν μέσο μιας γιγαντοοθόνης φωτογραφίες από το κάθε διαμέρισμα –πόλεις- νησιά, της Ελλάδος όπου γεννήθηκαν τα συγκεκριμένα τραγούδια.

Μικρά διαμαντάκια τα παραδοσιακά μας τραγούδια, ξεχύθηκαν στην αμφιθεατρική αίθουσα της πόλης Waiblingen, ένας μοναδικός μουσικός περίπατος από τραγούδια του Πόντου, της Θράκης της Ηπείρου της Κρήτης της Σμύρνης της Μακεδονίας και του Βυζαντίου, τραγούδια του ελληνικού λαού και του λαϊκού πολιτισμού του.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο του ποντιακού συλλόγου κ. Ιωάννη Ιντζέ ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά τις δραστηριότητες του συλλόγου κατά το έτος 2012, τον κ. Ιντζέ μετέφρασε στη Γερμανική γλώσσα ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Θεοχάρης Κριθαρίδης. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Νομάρχης της πόλης κ. Andreas Hesky ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι με την παρουσία, τη συμμετοχή, την ευγενική και αφιλοκερδή προσφορά τους στήριξαν τη διοργάνωση και συνέβαλαν στην επιτυχία της βραδιάς.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη ανέλαβε ο μουσικός κ. Γεώργιος Πουλαντσακλής μαζί με τους επαγγελματίες δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων όπως: O Χάρης Πορφυρίδης με λαούτο, ο Σάκης Ξενούδης με κανονάκι, ο Γιώργος Τσαϊρίδης με κρουστά, ο Γιάννης Κουτσάκης με κρουστά και ο Ιατρούδης Κώστας με τσέλο. Συμμετείχαν και οι τραγουδιστές Αλέξης Παρχαρίδης, και η Σουμέλα Χατζηκαμάνου .

Η όλη διοργάνωση και ο στόχος της εκδήλωσης είχε δυο σκέλη το φιλανθρωπικό και το πολιτιστικό, να ξαναθυμηθούμε και να ξαναθυμίσουμε σε όλους ποιος είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός και τι προσέφερε σε όλους τους τομείς στην ανθρωπότητα… μου θύμισε αυτό που κάποτε είχε πει Ο Bertolt Brecht:«Η τέχνη δεν είναι ο καθρέπτης που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αλλά η σφύρα που τη διαμορφώνει». Αυτήν τη «σφύρα» πρέπει ο καθένας από εμάς να τη χρησιμοποιήσει δημιουργικά για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη προσέγγιση της πραγματικότητας στο χώρο που ζούμε.
 
Μέσα στη γενικότερη κρίση που μαστίζει την Ευρώπη και ιδιαίτερα την πατρίδα μας . Μέσα στην ανασφάλεια που όλους μας έχει κυριεύσει…Μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πιστεύω ότι διά μέσου τέτοιων πολιτιστικών γεγονότων επιτυγχάνεται η επικοινωνία η οποία επιτρέπει (κατά την γνώμη μου )στους λαούς (στην προκειμένη περίπτωση Ελλήνων και Γερμανών )να έχουν έναν ανοικτό διάλογο και είναι αυτός ο διάλογος που μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε την κοινωνία, να προτείνουμε λύσεις και να μετέχουμε δυναμικά στα κοινωνικά δρώμενα.

Τα τελευταία χρόνια εδώ στην Γερμανία όπου ζούμε βλέπουμε μια στροφή των νέων ανθρώπων προς ενδιαφέρουσες πολιτιστικές προτάσεις και αυτό δεν μπορεί παρά να δίνει ελπίδα και προοπτική στον κάθε Έλληνα που ως κοσμοπολίτης ζει και εργάζεται σε πολλά κράτη της Ευρώπης.

Το παράδειγμα του ποντιακού συλλόγου «Αργοναύτες» Waiblingen με τη διοργάνωση αυτής της συναυλίας που σκοπό είχε την οικονομική ενίσχυση του παιδικού αντικαρκινικού ιδρύματος (Deutsche Kinderkrebsstiftung με έδρα τη Βόννη) καλούνται να μιμηθούν και άλλοι Ελληνική πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται εδώ στην Γερμανία. Είναι η καταλληλότερη χρονική περίοδος που πρέπει να στραφούμε στους εαυτούς μας, να δημιουργήσουμε και να επενδύσουμε στον πολιτισμό μας. Τον πολιτισμό που αποτελεί το πιο πολύτιμο μας αγαθό . Δημιουργώντας πολιτισμό, δημιουργούμε αντιστάσεις.

Γράφει η Σιδηροπούλου Ελένη

Πηγή: europolitis.eu

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Ένωση Ποντίων «Μαύρη Θάλασσα» γιορτάζει τα Χριστούγεννα με μουσική, παράδοση και δημιουργία

18/12/2025 - 12:28πμ
Ο Γιάννης Αποστολίδης, πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης (φωτ.:  youtube orasitv)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης τίμησε τους παλαίμαχους καλλιτέχνες της σε μία συγκινητική εκδήλωση

17/12/2025 - 10:55μμ
Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών, παραμονές των Χριστουγέννων του 2024, παρουσίασε  για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας, το δρώμενο των Μωμόγερων (φωτ. αρχείου: Τατιάνα Μπόλαρη / EUROKINISSI)
ΠΟΝΤΟΣ

Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών κάνουν χαμό στο κέντρο της Αθήνας και γλεντούν με θέα την Ακρόπολη

17/12/2025 - 9:20μμ
Τι κι αν είναι Δεκέμβριος, τι κι αν κάνει ψύχρα, τίποτα δεν μας σταματά ούτε στο Αννόβερο της Γερμανίας! (πηγή: instagram.com/syllogospontion.hannover)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Χριστούγεννα σε ποντιακούς και λαϊκούς ρυθμούς με τον Σύλλογο Ποντίων Ανόβερου

17/12/2025 - 8:47μμ
Φωτογραφία άγνωστου δημιουργού, που αποδίδεται στον ξεριζωμό του 1922 (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Δ. Μακρίδη, Π. Παπαδόπουλου: «Δεκέμβριο του ’22 φύγαμε· οχτώ μέρες πριν από τα Χριστούγεννα φτάσαμε στην Ελλάδα»

17/12/2025 - 4:58μμ
Ομαδική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης (φωτ.: Facebook / Ράδιο Ακρίτες)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Θεσσαλονίκη: Μυσταγωγία ποντιακής παράδοσης και εκκλησιαστικής υμνολογίας στο Καραπάντσειο

17/12/2025 - 2:53μμ
Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Παναγία Σουμελά επέστρεψε στο Βέρμιο: Σύμβολο πίστης, μνήμης και μητρικής προστασίας

17/12/2025 - 1:16μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαθαίνω ποντιακά: Γνωρίζετε ποιος είναι ο φταρμέτζης;

17/12/2025 - 12:28μμ
Το Νησί του Αχιλλέα ζωγραφισμένο από τον Κάρλο Μποσόλι, το 1856 (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:Snake_Island_by_Carlo_Bossoli,_1856)
ΠΟΝΤΟΣ

Το Νησί του Αχιλλέα, η ακατοίκητη σταυροειδής Νήσος Λευκή στον Εύξεινο Πόντο

16/12/2025 - 6:22μμ
Ο Γιώργος Αμαραντίδης σε στιγμιότυπο από γυρίσματα αφιερώματος της ΕΡΤ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Ματσούκας: Μια πρωτοβουλία τιμής στον μεγάλο Πόντιο καλλιτέχνη Γιώργο Αμαραντίδη

16/12/2025 - 1:11μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Νικηφόρο πέρασμα από τη Λισαβόνα ο ΠΑΟΚ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα»)

Η Ένωση Ποντίων «Μαύρη Θάλασσα» γιορτάζει τα Χριστούγεννα με μουσική, παράδοση και δημιουργία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

FIBA Europe Cup: «Δύο στα δύο» για το Περιστέρι

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Ελληνική ορθόδοξη ενορία και κοινότητα Kongarah)

Η ελληνορθόδοξη κοινότητα του Kogarah στη Νέα Νότια Ουαλία φωτίζει τα Χριστούγεννα παιδιών και οικογενειών

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Βήμα εξάδας για τον Άρη στο Αμβούργο

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

ENBL: «Φρέναρε» τον Ηρακλή έβαλε η Ντουμπράβα

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign