pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αλβανία: Το θεατρικό έργο που προσβάλλει την Ορθόδοξη Πίστη

25/01/2013 - 9:14πμ
Αλβανία: Το θεατρικό έργο που προσβάλλει την Ορθόδοξη Πίστη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα θεατρικό έργο στην Αλβανία που προσβάλλει την Ορθόδοξη Πίστη και η άμεση αντίδραση της Ιεράς Μητρόπολης Κορυτσάς.

Πολλές φορές η αλβανική πολιτική τάξη, θέλει να παρουσιάζει στην κοινή γνώμη, εντός και εκτός της χώρας, πως στην Αλβανία δεν υπάρχουν θρησκευτικές εντάσεις και πως υπάρχει η ίδια ανοχή και σεβασμός απ’ όλους και για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες.

Αυτό το μήνυμα δεν είναι νέο, το έχουμε ξανακούσει και στο παρελθόν. Στην ουσία, η ορθόδοξη κοινότητα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και έχει διωχτεί αγρίως από το αλβανικό κράτος. Και δεν μιλάμε μόνο για την 50-χρονη κομμουνιστική περίοδο αλλά ακόμα και σήμερα. Είναι έκδηλα τα αισθήματα και οι θέσεις πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων κατά των ορθοδόξων της χώρας. Το είδαμε αυτό ακόμα και στην τελευταία απογραφή με τα πλαστά στοιχεία που ανακοίνωσε η κρατική στατιστική υπηρεσία. Οι επιθέσεις κατά του Αρχιεπισκόπου, δεν έχουν να κάνουν τόσο με αυτόν τον ίδιο όσο με την ορθόδοξη κοινότητα. Πολλές φορές, τηλεοπτικά κανάλια δανείζονται «ταινίες» απ΄ την εποχή του κομμουνιστικού συστήματος που ο Ε. Χότζα χρησιμοποιούσε δείξει πόσο κακιά είναι η ορθόδοξη θρησκεία. Ο “ανακήρυκτος” πόλεμος κατά της Ορθόδοξης Πίστης σε μια πολυθρησκευτική χώρα όπως η Αλβανία ενισχύεται από παράγοντες άλλων θρησκειών.

Ενδεικτικό είναι το τελευταίο γεγονός με τον βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Namik Dokle, ο οποίος έγραψε “λογοτεχνικό έργο” – “δράμα” με τίτλο «Η Παναγία του Μπερατιού» (Shen Maria e Beratit). Έργο το οποίο και ανέβασαν στη σκηνή καλοπληρωμένοι “ηθοποιοί”. Στο “έργο” αυτό είναι έκδηλη η θέση του πολιτικού-συγγραφέα κατά της ορθόδοξης κοινότητας και της πνευματικής της ηγεσίας.

Μάλιστα ο Dokle δεν φοβάται να στρέφει και κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των ιερέων και των αγίων της Εκκλησίας μας. Φυσικά υπήρχε άμεση αντίδραση απ΄ την ιερά Μητρόπολη Κορυτσάς και την ορθόδοξη κοινότητα της πόλης, οι οποίοι ζήτησαν την ακύρωση των παραστάσεων. Αρκετοί βγήκαν απ΄ την αίθουσα όταν είδαν την προσβολή που ο “συγγραφέας” και ο σκηνοθέτης έκαναν στο πιστεύω τους.

Ο αλβανικός τύπος σχολίασε το γεγονός, εκφράζοντας την απορία του, πως μπορεί να “εμποδίζουν την προβολή του έργου” οι ορθόδοξοι πιστοί Φυσικά όμως έχουμε το δικαίωμα να ρωτήσουμε κι εμείς: – Αν ο κ. Dokle και ο σκηνοθέτης του, θα παρουσίαζαν ένα παρόμοιο “έργο” προσβάλλοντας τον Μωάμεθ και το ισλάμ, σίγουρα τώρα δεν θα είχαν τη δυνατότητα να βγάλουν ούτε μιλιά!

Το παιχνίδι του “ακήρυκτου” πολέμου κατά της Ορθοδοξίας στην Αλβανία συνεχίζεται απ΄την πολιτική τάξη της χώρας. Κι αυτό την ώρα που προσπαθούν να εντάξουν την χώρα στις ευρωπαϊκές δομές. Κάθε μέρα δηλητηριάζουν το κλίμα της ειρηνικής συμβίωσης των διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων.

aftonomi.gr

Πηγή: defencenet.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τελετή αφής του Αγίου Φωτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο στον Πανάγιο Τάφο. 4 Μαΐου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΠΙΣΤΗ

Άγιο Φως: Χωρίς πιστούς η αφή στον Πανάγιο Τάφο – Αυστηρά μέτρα και περιορισμοί στην Ιερουσαλήμ

1/04/2026 - 11:46μμ
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' (κέντρο) τελεί την Αγία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στην Πόλη του Βατικανού (φωτ.: EPA/ANGELO CARCONI)
ΠΙΣΤΗ

Πάπας Λέων: «Ο Θεός δεν ακούει όσους έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα»

29/03/2026 - 3:38μμ
Ο νέος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Τίτος (φωτ.: arpanews.gr)
ΠΙΣΤΗ

Χανιά: Σε κλίμα συγκίνησης η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, Τίτου

28/03/2026 - 5:25μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΙΣΤΗ

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος: Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση η παρουσία του Αγίου Φωτός για να κάνουν Ανάσταση οι πιστοί

27/03/2026 - 11:51πμ
Το ξυλόγλυπτο άγαλμα του αγίου Γεωργίου Έχει κατασκευαστεί από μονοκόμματο ξύλο καρυδιάς με πρόσθετο τμήμα στον πήχη του δεξιού χεριού (φωτ.: Δήμος Καστοριάς)
ΠΙΣΤΗ

Υπ. Πολιτισμού: Δρομολογείται η συντήρηση της ξυλόγλυπτης εικόνας του Αγίου Γεωργίου Ομορφοκκλησιάς

26/03/2026 - 2:03μμ
(Φωτ.: GANP/Dimitrios Panagos)
ΠΙΣΤΗ

Ο Ελπιδοφόρος υποδέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τον δήμαρχο Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι

25/03/2026 - 10:59μμ
(Πηγή: mount-Athos.com)
ΠΙΣΤΗ

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε!

25/03/2026 - 11:02πμ
Από την τελετή των Γ' Χαιρετισμών (φωτ.: flickr.com/photos/imverias)
ΠΙΣΤΗ

Σε απευθείας μετάδοση από την Παναγία Σουμελά η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών

20/03/2026 - 2:35μμ
Νεκροφόρα που μεταφέρει το φέρετρο του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β' διασχίζει πλήθος πιστών έξω από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα. 18 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / David Mdzinarishvili)
ΠΙΣΤΗ

Τέλος εποχής για τη Γεωργία: Λαοθάλασσα στο τελευταίο αντίο στον Πατριάρχη Ηλία Β’

18/03/2026 - 11:03μμ
(Φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Princeton University Library)
ΠΙΣΤΗ

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Επετειακές Εκδηλώσεις για τα 1400 χρόνια από την πρώτη ψαλμώδηση του Ακάθιστου Ύμνου

18/03/2026 - 3:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)

Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ – Επιμένει η αφρικανική σκόνη στα νότια

28 λεπτά πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Κρος Χολ του Λευκού Οίκου ενώ μιλάει για το Ιράν (φωτ.: EPA/ALEX BRANDON / POOL)

Τελεσίγραφο Τραμπ στην Τεχεράνη μέσω Truth Social – Διπλό πλήγμα στη γέφυρα Καράτζ με θύματα διασώστες

8 ώρες πριν
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)

Αλέξης Τσίπρας: Ιδρύει νέο κόμμα – «Ραντεβού με την Ιστορία τον Σεπτέμβριο»

8 ώρες πριν
Η απερχόμενη υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Παμ Μπόντι (φωτ. αρχείου: EPA/JIM LO SCALZO)

ΗΠΑ: Αποπομπή της Παμ Μπόντι από τον Τραμπ και «εκκαθαρίσεις» στο Πεντάγωνο από τον Χέγκσεθ

9 ώρες πριν
Φωτεινοί πίνακες και οθόνες με τις μετοχές στην είσοδο του κτηρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών που πλέον θα μετονομαστεί (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Το Χρηματιστήριο Αθηνών μετονομάζεται σε Euronext Athens

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/aetoitoupontou)

Ποντιακό σεμινάριο 2026 από τους «Αετούς του Πόντου» στο Έσσεν της Γερμανίας

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign