pontosnews.gr
Πέμπτη, 20/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τεχνικό πρόβλημα καθηλώνει τα Boeing 787

17/01/2013 - 9:44πμ
Τεχνικό πρόβλημα καθηλώνει τα Boeing 787
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μετά την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, η Χιλή και η Ινδία ανακοίνωσαν ότι καθηλώνουν τα αεροσκάφη τους τύπου Boeing 787 Dreamliner μετά από το ένατο περιστατικό τεχνικού προβλήματος που σημειώθηκε στα ηλεκτρικά των εν λόγω αεροπλάνων.

Το γεγονός ότι τα Dreamliners σταμάτησαν να πετούν σχεδόν σε όλο τον κόσμο αποτελεί ένα βαρύ πλήγμα για την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία πάντως διαβεβαιώνει για την ασφάλεια των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Η χιλιανή εταιρεία LAN ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι αναστέλλει τις πτήσεις των τριών αεροσκαφών της αυτού του τύπου. «Σύμφωνα με τις συστάσεις της ομοσπονδιακής αεροπορικής αρχής των ΗΠΑ (FAA) και σε συνεννόηση με τις χιλιανές αεροναυτικές αρχές, η LAN ανακοινώνει ότι αναστέλλει τις πτήσεις των τριών αεροσκαφών Boeing 787», τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Και οι ινδικές αεροπορικές αρχές έδωσαν εντολή στην ινδική αεροπορική εταιρεία Air India να καθηλώσει τα έξι αεροσκάφη της αυτού του τύπου.

Η διοίκηση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) δήλωσε χθες ότι θα απαγορεύσει την απογείωση των αεροσκαφών Boeing 787, εξαιτίας ενός δεύτερου περιστατικού -μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα- που σχετίζεται με πρόβλημα στην μπαταρία και ανάγκασε ένα από αυτά να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Ιαπωνία. H FAA δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, στις οποίες εντοπίστηκε το πρόβλημα, είναι ασφαλής προτού επιτραπεί στα νέα αεροσκάφη της Boeing να πραγματοποιήσουν και πάλι πτήσεις. Να θυμίσουμε ότι και η Ιαπωνία έχει απαγορεύσει τις πτήσεις για τα 787.

Στην μπαταρία εστιάζεται η βλάβη

Η μπαταρία ιόντων λιθίου που παρουσίασε βλάβη και ανάγκασε το Boeing 787 της All Nippon Airways (ΑΝΑ) να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση χθες στην Ιαπωνία, είχε τοποθετηθεί πρόσφατα εξαιτίας του προβλήματος που είχε παρουσιαστεί στην αρχική μπαταρία, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική εταιρεία. «Ο φυσιολογικός χρόνος αντικατάστασης της μπαταρίας αυτού του τύπου είναι μια φορά κάθε δυο χρόνια», παραδέχθηκε εκπρόσωπος της ΑΝΑ, σύμφωνα με τον οποίο η αρχική μπαταρία που είχε τοποθετηθεί στο αεροσκάφος είχε παρουσιάσει πρόβλημα στα τέλη του περασμένου έτους.

Οι μπαταρίες του Boeing 787 Dreamliner κατασκευάζονται από την ιαπωνική GS Yuasa και ενσωματώνονται σε ένα ηλεκτρικό σύστημα της γαλλικής εταιρίας Thales. Οι αρχές ερευνούν για να διαπιστώσουν εάν η ίδια η μπαταρία είναι προβληματική ή εάν η βλάβη οφείλεται στον τρόπο καλωδίωσής της.

‘Ολα τα Boeing 787 της ΑΝΑ είναι ηλικίας μικρότερης των δύο ετών. Το πρώτο από αυτά παραδόθηκε στην εταιρεία στα τέλη του 2011.

Πηγή: matrix24.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στο καρέ από το βίντεο διακρίνεται μπροστά το λευκό αυτοκίνητο του 58χρονου και πίσω του ο 29χρονος (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ από βίντεο-ντοκουμέντο για τη φονική επίθεση στον Νέο Κόσμο

19/11/2025 - 11:07μμ
Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 80ής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, 23 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ουκρανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Πιέσεις Τραμπ σε Ζελένσκι για παραχώρηση εδαφών

19/11/2025 - 9:56μμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay/ ARC)
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφωνικές απάτες: Ακόμα 9 κατηγορούμενοι από το κύκλωμα των Ρομά στη φυλακή

19/11/2025 - 8:35μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βαρβάρα Καζαντζίδου)
ΕΛΛΑΔΑ

Έλλη Γεωργιάδου: Η εγγονή του Ιορδάνη Γεωργιάδη θυμάται το εμβληματικό ΦΙΞ της Θεσσαλονίκης

19/11/2025 - 7:29μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιελάντα Ντελάι)
ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Πρόστιμα από 5.000 έως 12.000 ευρώ σε τέσσερα υπουργεία

19/11/2025 - 6:52μμ
Πινακίδα ΕΟΠΥΥ (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις για την «απάτη των 12 εκατομμυρίων ευρώ» με τις παράνομες συνταγογραφήσεις

19/11/2025 - 4:20μμ
Εικόνα από την τελετή μνήμης και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στη μνήμη της Κυριακής Γρίβα, που δολοφονήθηκε μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων την 01/04/24, από τον πρώην σύντροφό της (φωτ. αρχείου: Μάρκος Χουζούρης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος ο αστυνομικός που είχε πει πως «τα περιπολικά δεν είναι ταξί»

19/11/2025 - 3:18μμ
Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar (φωτ. αρχείου: EPA/DAN ROSENBAUM / BRITISH MINISTRY OF DEFENCE HANDOUT/ CROWN COPYRIGHT, HANDOUT EDITORIAL USE)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η κρίση Βρετανίας-Ρωσίας μετά τον εντοπισμό ρωσικού κατασκοπευτικού πλοίου κοντά στα βρετανικά ύδατα

19/11/2025 - 2:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο 27χρονος που κατήγγειλε ληστεία – Συνελήφθη για προσέλκυση ανηλίκων

19/11/2025 - 1:47μμ
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση των ψηφιακών εργαλείων (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Τρία ψηφιακά εργαλεία για την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ και καπνικών προϊόντων σε ανήλικους

19/11/2025 - 11:29πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pixabay / marioosh)

Πρόσφυγες του ελληνικού εμφυλίου πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

FIBA Europa Cup: Απίθανη νίκη στο φινάλε για τον ΠΑΟΚ και πρωτιά στον όμιλο

8 ώρες πριν
Στο καρέ από το βίντεο διακρίνεται μπροστά το λευκό αυτοκίνητο του 58χρονου και πίσω του ο 29χρονος (πηγή: ΕΡΤ)

Σοκ από βίντεο-ντοκουμέντο για τη φονική επίθεση στον Νέο Κόσμο

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΤ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό: Ασημένιο μετάλλιο η Καλογήρου, χάλκινο ο Αηδονίδης

9 ώρες πριν
Η οικογένεια του «Horonevi» (πηγή: facebook.com/AclanSezerGenc)

«Horonevi»: Πόλος έλξης για τους Κωνσταντινουπολίτες που διψούν να μάθουν χορούς και ν’ ακούσουν ήχους του Εύξεινου Πόντου

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Νέα ήττα για τον Πανιώνιο από τη Λιετκαμπέλις

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign