pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τα απανωτά χτυπήματα της Εφορίας

14/01/2013 - 12:32μμ
Τα απανωτά χτυπήματα της Εφορίας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Απανωτά τα χτυπήματα του φορολογικού σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Καταργούνται σχεδόν όλες οι φοροαπαλλαγές

Επιπλέον φόρους για 9 στους 10 φορολογουμένους φέρνει το 2013 για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια.

Οι επιβαρύνσεις για τη συντριπτική πλειονότητα μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν εισοδήματα από ενοίκια, σύμφωνα με το Έθνος, αυξάνονται κατακόρυφα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Επιπλέον το μέτρο των αποδείξεων γίνεται εξαιρετικά αυστηρό με “πέναλτι” φόρου 22%, καταργούνται οι περισσότερες και κυριότερες φοροαπαλλαγές και αυξάνεται ο φόρος στους τόκους των καταθέσεων.

Είναι τόσο μεγάλο το εύρος των παρεμβάσεων που στελέχη φοροτεχνικών γραφείων εκτιμούν πως με τις νέες ρυθμίσεις παραπάνω φόρους θα πληρώσουν οι εννέα στους δέκα φορολογουμένους.

Το συμπέρασμα αυτό ενισχύεται και από τον δημοσιονομικό στόχο που έχει θέσει το οικονομικό επιτελείο.

Συγκεκριμένα, ευελπιστεί να εισπράξει επιπλέον φόρους της τάξης των 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ από την εφαρμογή του νέου φορολογικού πλαισίου κατά τη διάρκεια του 2013 και του 2014.

Τα νέα βάρη κατανέμονται ως εξής:

* Μισθωτοί και συνταξιούχοι με παιδιά είναι τα πρώτα θύματα της νέας φορολογικής κλίμακας, καθώς οι επιβαρύνσεις που θα γίνουν άμεσα ορατές αφορούν όσους έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα υψηλότερο των 12.000 ευρώ.

* Τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων τα οποία προέρχονται από ατομικές επιχειρήσεις ή από ελεύθερα επαγγέλματα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ με συντελεστή 26% και πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ με 33%.

* Από το πρώτο ευρώ θα φορολογούνται αυτοτελώς τα εισοδήματα από ενοίκια. Σε ποσά ενοικίων μέχρι 12.000 ευρώ τον χρόνο θα επιβάλλεται φόρος 10%, ενώ τυχόν επιπλέον ποσά, πέραν των 12.000 ευρώ, θα φορολογούνται με 33%.

* Το τέλος επιτηδεύματος αυξάνεται έως και 100% αναδρομικά τη χρήση του 2012 με στόχο έσοδα 199 εκατομμυρίων ευρώ.

* Οι φοροαπαλλαγές καταργούνται και διατηρείται ψαλιδισμένη η έκπτωση φόρου 10% για ιατρικά έξοδα και νοσήλια.

* Το μέτρο των αποδείξεων γίνεται πιο αυστηρό, καθώς αυξάνεται από 10% σε 22% το πέναλτι φόρου.

* Αυξάνεται η φορολογία των κερδών των ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην β’ κατηγορίας).

* Επανέρχεται και γίνεται μόνιμος ο φόρος πολυτελείας για αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών, σκάφη αναψυχής άνω των 6 μέτρων, πισίνες και αεροσκάφη.

Αναλυτικότερα, για μισθωτούς και συνταξιούχους για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος ισχύει συντελεστής φόρου 22%, για τα επόμενα 17.000 ευρώ, δηλαδή για το τμήμα ετησίου εισοδήματος από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ θα ισχύσει συντελεστής φόρου 32% και για το υπερβάλλον των 42.000 ευρώ τμήμα του εισοδήματος θα ισχύει συντελεστής 42%.

Παράλληλα καθιερώνεται έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω από τις 21.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε μέχρι 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ.

Πηγή: news247.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απόδειξη μετά την ανάληψη μετρητών (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δευτέρα και Παρασκευή οι πληρωμές: Ενισχύσεις έως 800 ευρώ σε 2,4 εκατ. πολίτες

23/11/2025 - 3:13μμ
Το κτήριο Berlaymont, ή αλλιώς η έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες (φωτ.: European Union / Lukasz Kobus)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχρεωτική ασφάλιση στα Επαγγελματικά Ταμεία θέλει η Κομισιόν

23/11/2025 - 2:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 2,75 δισ. ευρώ θα μοιράσουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 28 Νοεμβρίου

21/11/2025 - 8:23μμ
Υπουργείο Οικονομικών (φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημόσιο: Αυξημένος ο δανεισμός για το 2026 – Στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού

21/11/2025 - 9:23πμ
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Θάνος Πετραλιάς δίνουν στον πρόεδρο της Βουλής το στικάκι με τον προϋπολογισμό, Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI /  Μιχάλης Καραγιάννης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2026: Τι προβλέπει για ανάπτυξη – Οι αλλαγές σε φόρους, μισθούς, συντάξεις

20/11/2025 - 3:56μμ
(Φωτ. αρχείου: MotionTeam / Βασίλης Βερβερίδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 30 Νοεμβρίου – Το προτεινόμενο ωράριο

18/11/2025 - 12:05μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/geralt-9301/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακό ευρώ: Το 2027 οι πρώτες πιλοτικές συναλλαγές

17/11/2025 - 11:54μμ
Γέμισμα της δεξαμενής με πετρέλαιο θέρμανσης σε πολυκατοικία στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι παγίδες και τα λάθη στις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

17/11/2025 - 10:36πμ
(Φωτ.: freepik/Δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αλλάζει για τα μικροδέματα από e-shops τρίτων χωρών από τις αρχές του 2026 – Αυξήσεις τιμών και καθυστερήσεις στα τελωνεία

16/11/2025 - 9:45πμ
Στιγμιότυπο από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας (φωτ.: ΔΕΘ-Helexpo)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ-Helexpo: Σε τουριστική έκθεση στη Σμύρνη θα «ταξιδέψει» τον Δεκέμβριο η Philoxenia

15/11/2025 - 10:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ουκρανές ανάβουν κεριά σε αυτοσχέδιο βωμό στο Κίεβο για τους  νεκρούς στρατιώτες και εθελοντές που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των μαχών (φωτ.: EPA/Sergey Dolzhenko)

Ντ. Τραμπ: Η Μόσχα συμφώνησε σε μερικές παραχωρήσεις – Την ερχόμενη εβδομάδα ο Γουίτκοφ στη Ρωσία

24 λεπτά πριν
Πορεία προς τον Άγνωστο Στρατιώτη, 26 Νοεμβρίου 1961  (φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών / Ψηφιακό Μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού)

500 χρόνια από την Άλωση της Τραπεζούντας: Οι ιστορικές φωτογραφίες-ντοκουμέντα

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/ Σύλλογος Ποντίων Βερολίνου / Verein der Griechen aus Pontos in Berlin e.V.)

Ποντιακό και λαϊκό γλέντι με τους «Υψηλάντηδες» στο Βερολίνο

2 ώρες πριν
Το πλοίο Spiridon II  όσο ήταν αραγμένο στην Πάνορμο (φωτ.: Χ/Murat)

Τουρκία: Αποβιβάστηκαν στη Λιβύη οι χιλιάδες αγελάδες από την Ουρουγουάη

2 ώρες πριν
Βροχή (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Καιρός: Αρχίζει κακοκαιρία 3 ημερών – Πού αναμένονται σήμερα βροχές και καταιγίδες

3 ώρες πριν
Μία από τις εισόδους του Λούβρου, κλειστή για το κοινό, μετά τη ληστεία των κοσμημάτων (φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)

Παρίσι: Άλλες τέσσερις συλλήψεις για την κλοπή στο Λούβρο

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign