pontosnews.gr
Δευτέρα, 17/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πώς θα πάρω την σωστή απόφαση;

5/01/2013 - 2:10μμ
Πώς θα πάρω την σωστή απόφαση;
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πάρ’ τε το απόφαση: το πιο δύσκολο είναι να αποφασίσετε τι θα κάνετε. Από τα ενοχλητικά διλήμματα που απασχολούν το μυαλό σας ως τα… μυστήρια του σύμπαντος, το να πάρετε κάποιες αποφάσεις αλλά και να βρείτε το πως θα πετύχετε τους στόχους σας δεν είναι πάντα εύκολο.

Να μερικά μυστικά που μπορεί να βοηθήσουν.

“Πώς θα καταφέρω να κόψω μια κακή μου συνήθεια;”
Το να πιστεύετε ότι θα σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας μέσα σε μια μέρα ή θα ξυπνήσετε ένα πρωί και θα έχετε κόψει το τσιγάρο είναι δύσκολο. Αλλά γίνεται.
Καταστρώστε ένα πλάνο: Δώστε έμφαση στα οφέλη π.χ. Αν κόψετε το τσιγάρο θα απαλύνετε τον βήχα που σας ταλαιπωρεί το πρωί.
Έχετε ένα εναλλακτικό σχέδιο: πχ. αν θέλετε να καπνίσετε, φάτε ένα καρότο! Θέστε ένα χρονικό περιορισμό: “μέχρι τον επόμενο μήνα πρέπει να έχω κάνει πρόοδο”.
Ελέγχετε την πρόοδό σας και… κόψτε κλήση στον εαυτό σας! Κάθε φορά που θα υποκύπτετε βάζετε ένα χρηματικό ποσό στον κουμπαρά σας σαν να πληρώνατε κλήση.

“Δεν έχω καθόλου χρόνο να ξεκινήσω γυμναστήριο. Να παρατήσω την ιδέα;”
Όλοι μας έχουμε πρόβλημα με τον χρόνο αλλά στην ουσία όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Ωστόσο κάποια μυστικά μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε περισσότερο χρόνο.
Στο σπίτι αφιερώνετε μόνο 20 λεπτά καθημερινά για κάθε χώρο του σπιτιού. Κάντε ένα πλάνο εργασιών και μοιράστε το στα μέλη της οικογένειάς σας.
Στη δουλειά κάντε έναν ημερήσιο προγραμματισμό, αποφύγετε τις τηλεφωνικές παγίδες- ζητήστε να σας τηλεφωνούν συγκεκριμένες ώρες που θα είστε λιγότερο απασχολημένοι – και τις πολλές αποστολές email ή το διάβασμα των “φιλικών” mails.
Και το κυριότερο: Η προσήλωση στη λεπτομέρεια μπορεί να φανεί χρήσιμη αλλά πολλές φορές είναι αντιπαραγωγική.

“Συνεχώς αναβάλλω να κάνω πράγματα. Πως θα μπορέσω να κάνω κάτι;”
Όσοι αναβάλουν συνήθως το κάνουν από φόβο μήπως αποτύχουν, από έλλειψη κινήτρων και προτεραιοτήτων, από αδυναμία οργάνωσης και χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Αναγνωρίστε τους φόβους σας (αναρωτηθείτε: είμαι πραγματικά φοβισμένος/η ή προσπαθώ να βρω μια δικαιολογία για να αποφύγω κάτι) και θέστε προτεραιότητες προκειμένου να μειώσετε την αναβλητικότητά σας.
Στην ερώτηση “γιατί να το κάνω τώρα;” σκεφτείτε τι θα κερδίσετε “αν το τελειώσω τώρα”.
 
Το μυστικό
Αν θέλετε να πάρετε κάποια απόφαση και χρειάζεστε συμβουλές, μιλήστεε με όποιον θεωρείτε κατάλληλο. Αν θέλετε να κάνετε αυτό που επιθυμεί η καρδιά σας, παίξτε το κορώνα-γράμματα. Το εννοώ. Ρίξτε ένα νόμισμα και δείτε τι θα βγει. Αν ταραχτείτε, δειλιάσετε ή απογοητευτείτε από το αποτέλεσμα, έχετε την απάντησή σας. Αν ξέρετε τι θέλετε να κάνετε, θα το καταφέρετε!

Πηγή: omorfamystika.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Μάρκου Κιλκίς «Οι Μωμόγεροι»)
ΠΟΝΤΟΣ

Συγκίνηση στο 5ο Αντάμωμα Αγιωμαρκιτών και φίλων με τη βράβευση της Ανατολής Παναγιωτίδου

17/08/2026 - 11:32πμ
Πρόσφυγες από τη Νικομήδεια εγκαταλείπουν τη Μικρά Ασία με τα υπάρχοντά τους, το 1921 (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο ΙΕΕΕ–ΕΙΜ)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Κίος: Το πλοιάριο με τους 14 τσέτες και οι πρόσφυγες που αναγνώρισαν «τους δολοφόνους των δικών τους»

17/08/2026 - 9:52πμ
Από αριστερά, όρθιοι: Πλούταρχος Κανετίδης, Γιώργος Αβραμίδης, Βίκυ και Άρης Μιχαηλίδης, Λάκης Καλομενίδης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Ευτυχίδης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος• καθιστοί : Δημήτρης Λαμπρόπουλος, Κυριάκος Σαμψονιδης (φωτ.: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος)
ΠΟΝΤΟΣ

Των Ποντίων οι κοινότητες: Μια παρέα που εκπλήρωσε το τάμα της στην Παναγία Σουμελά μοιράζεται την ιστορία της στο Pontos News

16/08/2026 - 8:51μμ
Στιγμιότυπο από την αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το κτητορικό μνημόσυνο που τελέστηκε από τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας  Παντελεήμονα, στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Σουμελά (φωτ.: imverias.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Τιμήθηκαν οι κτήτορες του ιερού προσκυνήματος στη Βέροια

16/08/2026 - 3:02μμ
Αρχιερατική Λειτουργία την ημέρα της Πανηγύρεως της ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά. Προεξάρχει πιθανόν ο Μητροπολίτης Χαλδίας Γερβάσιος Σουμελίδης (πηγή: Αρχείο Οικογένειας Λαμπάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

«Αυγούστ’ τη Παναΐας», ένα πανηγύρι με παλιά συνταγή από τον Γιάννη Τερζίδη

15/08/2026 - 4:08μμ
(Πηγή: facebook / Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σίμος Συμεωνίδης: Η Ένωση Ποντίων Πιερίας αποχαιρετά τον ταουλτζή της που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

15/08/2026 - 3:20μμ
Δεκαπενταύγουστος στη Παναγίας Σουμελά, στην Καστανιά Ημαθίας (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας / Θοδωρής Μανωλόπουλος)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Τασούλας – Να αναγνωρίσει και η Τουρκία τη Γενοκτονία των Ποντίων

15/08/2026 - 2:52μμ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στη Μονή Παναγίας Σουμελά, στην Καστανιά Ημαθίας. Δεκαπενταύγουστος 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας / Θοδωρής Μανωλόπουλος)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας στο Βέρμιο – Πρώτη παρουσία ΠτΔ στον Δεκαπενταύγουστο μετά το 2019

15/08/2026 - 12:35μμ
Τα τείχη της Τραπεζούντας σε χαρακτικό (πηγή: antiqueprintsandmaps /commons.wikimedia.org)
ΠΟΝΤΟΣ

«Η Τραπεζούντα ‘πάρθεν» – Οι συγκλονιστικοί στίχοι του Δ.Κ. Παπαδόπουλου (Σταυριώτη) για την άλωση της Τραπεζούντας, το 1461

14/08/2026 - 11:33μμ
Η Βούλα Πατουλίδου καταθέτει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων. 19 Μαΐου 2020 (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΝΤΟΣ

Βούλα Πατουλίδου στην Παναγία Σουμελά του Πόντου: «Μου φάνηκε πως άκουσα τη φωνή του παππού μου»

14/08/2026 - 9:34μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: YouTube/
AlJazeera Arabic)

Ερντογάν: «Δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα» η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

37 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/profile.php?id/Ένωση Μωμόγερων Λιμνοχωρίου Βαλτονέρων Αναργύρων «Οι Τσαγούσιδες»)

Ποντιακό γλέντι στα Βαλτόνερα: «Τη Μωμοερίων το λάλεμαν» με ελεύθερη είσοδο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Απάτες σε ηλικιωμένους: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία σπείρας που έκλεβε χιλιάδες ευρώ

2 ώρες πριν
Ο χάρτης δείχνει το «Θαλάσσιο Εθνικό Πάρκο Φέτιγιε-Κας». Το πάρκο εκτείνεται στις επαρχίες Μούγλων και Αττάλειας και καλύπτει έκταση 21.706,03 τετραγωνικών χιλιομέτρων (πηγή: resmigazete.gov.tr)

Θαλάσσια πάρκα: Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο και αντίδραση αντιπολίτευσης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: perrynhalkitis.com)

Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Επίτιμος διδάκτορας του ΠΑΔΑ ο ομογενής ακαδημαϊκός Παράσχος Χαλκίτης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - ACTION IMAGES)

Νίκος Γκούμας: Σαν σήμερα πέθανε ο εμβληματικός πρόεδρος της ΑΕΚ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV