pontosnews.gr
Δευτέρα, 24/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Hurriyet: Υπάρχει κίνδυνος πολέμου

3/01/2013 - 2:09μμ
Hurriyet: Υπάρχει κίνδυνος πολέμου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σύμφωνα με άρθρο του στην Hurriyet ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ αναφέρει τους μελλοντικούς κινδύνους της Τουρκίας εν όψει των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο Αλί Μπράντ αναφέρει ότι απέναντι στις κρίσιμες και καταιγιστικές αυτές εξελίξεις οι οποίες θα λάβουν χώρα τα επόμενα 10-15 έτη- στη Μέση Ανατολή το τουρκικό καθεστώς φαίνεται απροετοίμαστο, καθώς για χρόνια ήταν εγκλωβισμένο στην εσωστρέφεια του. Η Εμπλοκή της Τουρκίας θεωρείται ως δεδομένη καθώς βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την ανάγκη να προετοιμαστούν οι Τουρκικές ΕΔ, η τουρκική οικονομία, η τουρκική κοινωνία αλλά και ο πολιτικός κόσμος της Τουρκίας.

Οι περιοχές έντασης με τις οποίες γειτνιάζει η Τουρκία ορίζονται η Συρία, το Ιράκ και το Ιράν

Για την Συρία ως βασικός κίνδυνος για την Τουρκία αναφέρεται η πολυδιάσπαση της (ουσιαστικά η δημιουργία Κουρδικής οντότητας στο Δυτικό Κουρδιστάν-Βόρεια Συρία.)Για το Ιράκ ως βασικός κίνδυνος για την Τουρκία ορίζεται η διάσπαση του σε Κουρδικό,Σιιτικό,Σουνιτικό κάτι το οποίο θα σημάνει την δημιουργία Κουρδικού Ανεξάρτητου κράτους και τον πιθανό πόλεμο μεταξύ Αρμπίλ και Βαγδάτης .

Για το Ιράν ως βασικός κίνδυνος για την Τουρκία αναφέρεται η συνέχιση του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης η οποία και θα σημάνει πολεμική αναμέτρηση με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ κάτι που με την σειρά του θα προκαλέσει εμπλοκή και περισσοτέρων αραβικών χωρών παράγοντας μια χαοτική κατάσταση.

Για την Αίγυπτο ως βασικός κίνδυνος για την Τουρκία ορίζεται η αντιπαλότητα μεταξύ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και όσων συντάσσονται με αυτήν και του παλαιού καθεστώτος (Υποκρύπτεται πως μια ισλαμική Αίγυπτος ισχυρή θα αποτελέσει αντίπαλο δέος στην προσπάθεια της Τουρκίας να αναδειχθεί ως η περιφερειακή εκείνη δύναμη που μπορεί να επιτύχει την ανάσχεση της Ιρανικής δυναμικής, ως επίσης και το γεγονός ότι το Ισλαμικό καθεστώς της Αιγύπτου θα αποτελέσει στήριγμα του Ιράν ενώ παράλληλα θα επηρεάζει σημαντικά τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη).

Για την δε τελευταία θεωρεί δεδομένη την εμπλοκή της στην Συριακή Κρίση και στον πιθανό πόλεμο Ιράν με Ισραήλ.(Απουσιάζει η όποια αναφορά στον Λίβανο, είναι αδύνατον σε μια τέτοιου επιπέδου ανάλυση να μην καταγράφεται η Χεζμπολλάχ η οποία σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης Ισραήλ-Ιράν είναι απίθανο να μην εμπλακεί).

Τέλος ο ο Τούρκος δημοσιογράφος-αναλυτής αναφέρεται στο γεγονός πως ο ενεργειακός ανταγωνισμός για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου της Μέσης Ανατολής θα καταστήσει την περιοχή πεδίο αντιπαλότητας περιφερειακών και παγκόσμιων δυνάμεων κάτι που θα έχει επιπτώσεις στην Τουρκία καθώς θα βρεθεί στο κέντρο της αντιπαράθεσης εξαιτίας του ότι γειτνιάζει με πολλές από τις πιθανές εστίες έντασης.

Πηγή: apocalypsejohn.com

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το χρυσό δακικό κράνος και δύο από τα τρία χρυσά βραχιόλια που είχαν κλαπεί από το Μουσείο Drents παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο Άσεν της Ολλανδίας, στις 2 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Europol: Οι ληστείες μουσείων γίνονται «έγκλημα ως υπηρεσία» – Στρατολόγηση δραστών από τα social media

24/08/2026 - 7:24μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και της Ουκρανίας στην έδρα του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΕPA / Stefanie Le Cocq)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει για πολύ να βοηθά την Ουκρανία

24/08/2026 - 5:49μμ
Αστυνομικοί που κλήθηκαν στη Νέα Σμύρνη. Στην είσοδο της πολυκατοικίας βρέθηκαν η 45χρονη και ο 48χρονος (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Την κλώτσησε, την ανάγκασε να γονατίσει και την πυροβόλησε στο κεφάλι

24/08/2026 - 5:25μμ
Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα. Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: Επιμένουν τα 40άρια – Πού θα φτάσει τους 42 βαθμούς ο υδράργυρος

24/08/2026 - 4:37μμ
Στο βάθος καπνός από τη φωτιά στο Βέρμιο. Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Stela Beliou)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Βέρμιο, ανατολικά της Παναγίας Σουμελά – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

24/08/2026 - 3:24μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στο 424 κρατούμενος ο αστυνομικός που καταγγέλθηκε για βιασμό – Ελέγχεται το κινητό του

24/08/2026 - 2:39μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην τελετή έπαρσης της εθνικής σημαίας στο Κίεβο, στις 23 Αυγούστου 2026, ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή. Η Ουκρανία γιορτάζει κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου την Ημέρα της Εθνικής Σημαίας (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 35 χρόνια ανεξαρτησίας, 4,5 χρόνια πολέμου – Ο Ζελένσκι ζητά ειρήνη χωρίς παράδοση

24/08/2026 - 1:51μμ
Έφηβος μπαίνει στο TikTok από το κινητό του (φωτ.: EPA / Luong Thai Linh)
ΕΛΛΑΔΑ

Social media: Όριο ηλικίας τα 15 έτη από το 2027 – Το κυβερνητικό σχέδιο για την προστασία των ανηλίκων

24/08/2026 - 1:27μμ
(Φωτ.: ertnews/glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Στο φως το σκοτεινό παρελθόν του δράστη – Καταγγελίες για βιασμό και παρενόχληση στην Αλβανία

24/08/2026 - 11:47πμ
(Φωτ.: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιός του Δυτικού Νείλου: Στην Ανατολική Αττική το επίκεντρο της έξαρσης – 157 τα καταγεγραμμένα κρούσματα, «καμπανάκι» από τους γιατρούς

24/08/2026 - 11:20πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίου)

Φιλική νίκη για την Εθνική ομάδα μπάσκετ πριν τα προκριματικά

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Σολάρης)

Κύπελλο Ελλάδας: Η Μαρκό συμπλήρωσε τη 16άδα – Την Τρίτη η κλήρωση της League Phase

42 λεπτά πριν
Η αρωματική φανουρόπιτα της Γεωργίας Τριανταφύλλου, μητέρας του pastry chef Θανάση Τσαγκλιώτη (φωτ.: Γιάννης Συκιανάκης, food styling: Αλεξάνδρα Μήτσιου)

Η φανουρόπιτα της μαμάς ενός pastry chef – Με 9 υλικά και άρωμα μαστίχας

1 ώρα πριν
Το χρυσό δακικό κράνος και δύο από τα τρία χρυσά βραχιόλια που είχαν κλαπεί από το Μουσείο Drents παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο Άσεν της Ολλανδίας, στις 2 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sem Van Der Wal)

Europol: Οι ληστείες μουσείων γίνονται «έγκλημα ως υπηρεσία» – Στρατολόγηση δραστών από τα social media

2 ώρες πριν
Ο αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Κουρτέσης αποχωρεί έπειτα από 62 χρόνια ιερατικής διακονίας στη Μελβούρνη (πηγή: Νέος Κόσμος)

Μελβούρνη: Αποχωρεί μετά από 62 χρόνια ο ιερέας που τέλεσε 4.879 βαπτίσεις και 3.616 γάμους

2 ώρες πριν
Αχρησιμοποίητοι σωλήνες αγωγού φυσικού αερίου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Κύπρος: Στον ΟΗΕ ο αγωγός Τουρκίας-Κατεχομένων – «Μόνιμη στρατηγική σύνδεση» καταγγέλλει η Λευκωσία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV