pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ κανάλια και ομάδες

2/01/2013 - 6:55πμ
Τεράστια κομπίνα με «μαϊμού» αθλητικά παπούτσια αποκάλυψε το ΣΔΟΕ  3
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στο «κάδρο ελέγχου» του ΣΔΟΕ τοποθετούνται, σύμφωνα με την εντολή του κ. Πεπόνη τα χρηματικά ποσά που οφείλουν στο ταμείο των απασχολούμενων στα σώματα ασφαλείας, μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί καθώς και μερικές από τις μεγαλύτερες αθλητικές ομάδες.

Ποσά διόλου ευκαταφρόνητα καθώς, όπως καταγγέλλουν αστυνομικοί κύκλοι, ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ!
Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα στάθηκε αφενός η άρνηση των τηλεοπτικών σταθμών να καταβάλλουν στο ταμείο των αστυνομικών το 10% των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αφετέρου η άρνηση των αθλητικών ομάδων να δώσουν, όπως ορίζεται από τον νόμο, το 5% των εσόδων που προέρχονται από τα εισιτήρια.

Παρανομούν κατ’ εξακολούθηση
Σύμφωνα με τον Νόμο 2574/2007, καθορίστηκε ως κοινός κοινωνικός πόρος ποσοστό 10% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αθλητικών σωματείων, των τμημάτων αμειβομένων αθλητών και των αθλητικών ανώνυμων εταιριών, για τη μετάδοση αγώνων και των συναφών με αυτούς διαφημίσεων, να εισπράττεται από τις οικείες Δ.Ο.Υ. και να αποδίδεται στο εν λόγω ταμείο.

Παρ’ όλο όμως που ο νόμος είναι σαφής και δεν επιδέχεται παρεξηγήσεις, φαίνεται ότι μερικοί από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας τον έχουν γράψει «στα παλαιότερα των υποδημάτων τους», μιας και δεν έχουν καταβάλει ποτέ τα απαιτούμενα χρήματα.

Σύμφωνα με έγγραφο του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., πρόκειται για σταθμούς εθνικής εμβέλειας, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη μετάδοση των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων, εισπράττοντας μέσω των διαφημίσεων πολλές χιλιάδες ευρώ.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί από το 2007 δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ, ενώ πρόκληση αποτελεί η περίπτωση ενός μεγάλου διαδικτυακού καναλιού, το οποίο δεν έχει αποδώσει τον προβλεπόμενο κοινωνικό πόρο ποτέ!

Την ίδια γραμμή «πλεύσης» ακολουθούν και οι περισσότερες αθλητικές ομάδες, οι οποίες αν και βάσει του νόμου υποχρεούνται να δίδουν στο ταμείο το 5% των εισιτηρίων, εκείνες, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, αρνούνται πεισματικά να «βάλουν το χέρι στη τσέπη».

Αποτέλεσμα της «μπαταχτσίδικης» συμπεριφοράς των καναλιών και των αθλητικών συλλόγων είναι τόσο το Δημόσιο όσο και το ΤΕΑΠΑΣΑ να έχουν χάσει τεράστια έσοδα, με το τελευταίο να αντιμετωπίζει πλέον πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα προκαλώντας την αγανάκτηση των ασφαλισμένων.

Παρέμβαση Πεπόνη
Η πρόσφατη δε αύξηση των φορολογικών εισφορών, έκανε το ποτήρι να «ξεχειλίσει», αναγκάζοντας την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής να προσφύγει στον οικονομικό εισαγγελέα, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των ατόμων που απαρτίζουν το Δ. Σ. του φορέα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μέλη της Ένωσης, μιλώντας στη zougla.gr, υποστηρίζουν ότι για την συγκεκριμένη κατάσταση ευθύνεται το Διοικητικό Συμβούλιο του ταμείου (στο οποίο συμμετέχουν και συνδικαλιστές της αστυνομίας), το οποίο δεν διεκδίκησε τα οφειλόμενα, με αποτέλεσμα ο ασφαλιστικός φορέας να οδηγηθεί σε οικονομικό τέλμα.

Ο οικονομικός εισαγγελέας, αφού επεξεργάστηκε τα στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή του, με εντολή που απέστειλε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ στις 15 Μαΐου 2012, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διαπιστωθεί «εάν πράγματι οφείλονται χρηματικά ποσά, το ακριβές ύψος αυτών και δη κατά κατηγορία (εισιτήρια – τηλεοπτικά δικαιώματα), μετά ακριβούς προσδιορισμού του χρόνου εις ον ανάγεται η οφειλή, τα υπαίτια της μη αποδόσεως νομικά πρόσωπα και τους εκάστοτε νομίμους εκπροσώπους των προς την κατεύθυνση πάντοτε, ανιχνεύσεως ενδεχόμενης τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω
Αστυνομικές “πηγές”, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα, ανέφεραν ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει επιχειρήσει πολλές φορές να έρθει σε επαφή με το Δ. Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., το οποίο όμως δεν φαίνεται -όπως επεσήμαναν- να ανταποκρίνεται στις οχλήσεις της.

«Επιχειρούμε εδώ και ένα χρόνο να έρθουμε σε επαφή με το ταμείο αλλά δεν μας ακούν. Ζητήσαμε να μάθουμε κάποια αριθμητικά δεδομένα. Οι απαντήσεις όμως δεν ήταν σαφείς. Πιστεύουμε ότι την ευθύνη τη φέρει το διοικητικό συμβούλιο από το οποίο δεν είχαμε την ενημέρωση που έπρεπε. Διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα κανάλια δεν αποδίδουν το απαιτούμενο ποσό γι’ αυτό και προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση. Το ταμείο έχει υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημιές και απειλείται με κατάρρευση. Πρέπει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και να εισπραχθούν τα συγκεκριμένα χρήματα. Είναι ζωτικής σημασίας για το ταμείο των αστυνομικών, το οποίο κινδυνεύει να αφανιστεί», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Εκτός λειτουργίας για μία εβδομάδα οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες

28/07/2026 - 8:36πμ
Στιγμιότυπο από πρατήριο καυσίμων στην Κέρκυρα.
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Στα 15 λεπτά η έκπτωση στο diesel τον Αύγουστο – Πόσο μειώνεται ένα γέμισμα

26/07/2026 - 10:57πμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για χρέη από 5.000 ευρώ – Έως 420 δόσεις

26/07/2026 - 9:21πμ
Υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος στο νομό Τρικάλων (φωτ.: EUROKINISSI/ Θανάσης Καλλιάρας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: Τα κίτρινα τιμολόγια κερδίζουν έδαφος – Ακριβότερα τα μπλε, σταθερά τα πράσινα

26/07/2026 - 8:57πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Με νέα ρεκόρ έκλεισε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

25/07/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ σε πάνω από 4,3 εκατ. δικαιούχους – Ο «χάρτης» των καταβολών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

24/07/2026 - 5:40μμ
(Φωτ.: bingngu93 / pixabay.com)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ για κάθε παιδί: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της συμπληρωματικής πληρωμής

24/07/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/b_me-342327/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πόθεν έσχες»: Πάνω από 8.650 υπόχρεοι παρέλειψαν να το υποβάλουν ή το υπέβαλαν λευκό

23/07/2026 - 4:32μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Χαιρετάκης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Μια ανάσα από τα 2 ευρώ αμόλυβδη και ντίζελ – Ανοιχτό νέο μέτρο στήριξης

22/07/2026 - 7:15μμ
Εξωτερική άποψη του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Αμετάβλητη η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά το β’ τρίμηνο του 2026

21/07/2026 - 3:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Π. Μπαλάσκας)

Μυτιλήνη: Σε εξέλιξη η φωτιά στο Πλωμάρι

5 ώρες πριν
Από την πυρκαγιά στην περιοχή Κρύα Βρύση στο Ρέθυμνο (φωτ.: EUROKINISSI)

Λασίθι: Δύο πυροσβεστικά οχήματα εγκλωβίστηκαν στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς

6 ώρες πριν

ΕΠΟΝΑ: Χαιρετίζουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την πολιτεία της Πενσιλβάνιας

6 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

Ευρωμπάσκετ U18: Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση στους «8» για την Εθνική Εφήβων

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Τριάδας Σερρών «Τραπεζούς»/Facebook)

Τριάδα Σερρών: Μια ξεχωριστή ποντιακή βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τραπεζούς»

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γύθειο: Νεκρός πυροσβέστης στον Αγερανό – Πιθανώς από παθολογικά αίτια

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign