pontosnews.gr
Τρίτη, 22/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κομματικός πόλεμος για τη λίστα Λαγκάρντ

27/12/2012 - 12:01μμ
Θα ξαναδώσουν στην Ελλάδα το πρωτότυπο αρχείο της  «Λίστας Λαγκάρντ»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Χριστουγεννιάτικος υπόγειος πόλεμος για τη λίστα Λαγκάρντ ξέσπασε ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με σφήνα τη ΔΗΜΑΡ που ζητεί να τιμωρηθούν όσοι παρανόμησαν.

Το Μέγαρο Μαξίμου κρατάει σαφείς αποστάσεις από τις εξελίξεις, περιμένοντας απλώς τα αποτελέσματα του εισαγγελικού ελέγχου, γνωρίζοντας ωστόσο ότι ενδεχόμενες διαπιστωμένες τροποποιήσεις στο περιεχόμενο της λίστας θα δρομολογήσουν απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις.

Την ένταση και την καχυποψία πυροδότησαν δηλώσεις της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία υποστήριξε χωρίς όμως να τεκμηριώσει την καταγγελία της ότι η νεότερη λίστα περιλαμβάνει 600 περισσότερα ονόματα από την αρχική.

Είπε, δηλαδή, επί της ουσίας ότι η πρώτη λίστα είναι παραποιημένη…

Στο ΠΑΣΟΚ επισήμως κράτησαν χαμηλούς τόνους, χωρίς όμως να κρύβουν την ενόχλησή τους για το γεγονός πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – όπως έλεγαν – π.χ. η Νάντια Βαλαβάνη, σπέρνουν φήμες οι οποίες θολώνουν την κατάσταση και δημιουργούν σύγχυση στην κοινωνία.

Κύκλοι της Ιπποκράτους σχολίαζαν ότι είναι σκόπιμο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η εισαγγελική έρευνα και η αντιπαραβολή των στοιχείων που υπάρχουν στις δύο λίστες και αυτό για να μη σέρνεται η υπόθεση, η οποία αφήνει σκιές για ενδεχόμενες παραλείψεις ή παράνομες ενέργειες πολιτικών στελεχών.

«Να τελειώνει το θέμα σύντομα» έλεγαν ενδεικτικά παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να κρύβουν την αγωνία τους για τα αποτελέσματα της διασταύρωσης των στοιχείων. Από την Ιπποκράτους κρίθηκε σκόπιμο να μην υπάρξει καμία ανακοίνωση για το θέμα, ούτε καν για τις διαρροές της Κουμουνδούρου που δημιουργούν υπονοούμενα για αλλοιώσεις στοιχείων της λίστας.

Αναγνωρίζουν όμως ότι οι εξελίξεις γύρω από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ θα αποτελέσουν βαρόμετρο για το ΠΑΣΟΚ και την πορεία του το επόμενο διάστημα.

Εξ αυτού του λόγου, άλλωστε, η αξιωματική αντιπολίτευση κρατάει ψηλά στην ατζέντα το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεχιστεί το «σφυροκόπημα» της κυβέρνησης για το θέμα αυτό, εντός και εκτός Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για απόκρυψη της πραγματικής λίστας και μιλάει για «τεράστιες πολιτικές ευθύνες», τις οποίες δεν αποδίδει μόνο στους άμεσα εμπλεκόμενους πρώην υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Βαγγέλη Βενιζέλο, «αλλά και σε αυτούς που έκαναν τα πάντα για να συγκαλυφθεί η υπόθεση».

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος μιλάει ευθέως για προσπάθειες απόκρυψης της λίστας, ενώ υπογραμμίζει ότι η φοροδιαφυγή, η κακοδιαχείριση και η οικειοποίηση δημόσιων πόρων δεν ήταν αποτέλεσμα λάθους, αλλά «επιλογή του δικομματισμού προς όφελος μιας συγκεκριμένης οικονομικής ολιγαρχίας».

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ζητήσει με επίκαιρη ερώτηση την κατάθεση εγγράφων στη Βουλή. Στην ερώτηση που υπογράφουν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας, ζητούν να μάθουν από την κυβέρνηση «γιατί επί τρεις μήνες καθυστέρησε η ανάκτηση της πρωτότυπης λίστας από τις γαλλικές Αρχές, πότε και από ποιους παρελήφθη και πώς θα αξιοποιηθεί».

Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών την επίσημη αλληλογραφία μεταξύ ελληνικών και γαλλικών Αρχών για το θέμα αυτό.

Σε υψηλούς τόνους η ΔΗΜΑΡ ζητεί την άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων της λίστας, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς που έγιναν από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου που εξεδόθη χθες, θα πρέπει να γίνει έλεγχος όσων παρανόμησαν και απόδοση των ευθυνών που προβλέπει ο νόμος.

Πηγή: newsnow.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μαζωνάκη: «Πιστεύω ότι εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα» λέει ο δικηγόρος του

22/09/2026 - 12:00μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηγουμενίτσα: Στον ανακριτή ο 27χρονος για τη δολοφονία της 25χρονης – «Θόλωσα και το έκανα»

22/09/2026 - 9:02πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Επιτέλους αλλάζει το σκηνικό – Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται σήμερα

22/09/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στην Ηγουμενίτσα: Την Πέμπτη θα απολογηθεί ο καθ’ ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας

21/09/2026 - 11:26μμ
(Φωτ.: ΟΦΥΠΕΚΑ)
ΕΛΛΑΔΑ

Παμβώτιδα: Δύο οβίδες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο απομακρύνθηκαν από το βυθό της λίμνης

21/09/2026 - 9:58μμ
Συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας /EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων

21/09/2026 - 7:36μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βουλιαγμένη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στους δύο συλληφθέντες για το επεισόδιο με την ξαπλώστρα

21/09/2026 - 6:23μμ
Ο υπνοθεραπευτής Νάσος Κομιανός κατά την προσέλευσή του στον ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Κατέθεσε στον ανακριτή ο υπνοθεραπευτής που συνεργαζόταν με την Ιωάννα Γάκα

21/09/2026 - 2:18μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ για το βορειοδυτικό Αιγαίο – Ισχυρές βροχές και κεραυνοί

21/09/2026 - 1:50μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έφεση για την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων με τον βαρύ οπλισμό στις Συκιές

21/09/2026 - 12:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Μουσείο Ιστορίας ΑΕΚ)

Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας: Ο υποτιμημένος πρόεδρος της ΑΕΚ με τη σπουδαία συμβολή και την έμπνευση για το τρόπαιο του Euro

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Υπόθεση Μαζωνάκη: «Πιστεύω ότι εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα» λέει ο δικηγόρος του

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΠΟΕ)

Έφυγε από τη ζωή ο Χαράλαμπος Πεχλιβανίδης – Το συλλυπητήριο μήνυμα της ΠΟΕ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Ο πρωθυπουργός στη Silicon Valley: Το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030, η τρίτη θητεία και οι επαφές με αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Τουρκία: Πυροβολισμοί έξω από σχολείο στη Μανίσα της Σμύρνης – Τέσσερις μαθητές τραυματίστηκαν

2 ώρες πριν
Ο Διογένης με το φανάρι – Έργο που αποδίδεται στον Johann Heinrich Wilhelm Tischbein (πηγή: commons.wikimedia.org)

Διογένης ο κυνικός: Ο Σινωπεύς φιλόσοφος – Ο Πόντιος κοσμοπολίτης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV