pontosnews.gr
Τετάρτη, 15/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κομματικός πόλεμος για τη λίστα Λαγκάρντ

27/12/2012 - 12:01μμ
Θα ξαναδώσουν στην Ελλάδα το πρωτότυπο αρχείο της  «Λίστας Λαγκάρντ»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Χριστουγεννιάτικος υπόγειος πόλεμος για τη λίστα Λαγκάρντ ξέσπασε ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με σφήνα τη ΔΗΜΑΡ που ζητεί να τιμωρηθούν όσοι παρανόμησαν.

Το Μέγαρο Μαξίμου κρατάει σαφείς αποστάσεις από τις εξελίξεις, περιμένοντας απλώς τα αποτελέσματα του εισαγγελικού ελέγχου, γνωρίζοντας ωστόσο ότι ενδεχόμενες διαπιστωμένες τροποποιήσεις στο περιεχόμενο της λίστας θα δρομολογήσουν απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις.

Την ένταση και την καχυποψία πυροδότησαν δηλώσεις της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία υποστήριξε χωρίς όμως να τεκμηριώσει την καταγγελία της ότι η νεότερη λίστα περιλαμβάνει 600 περισσότερα ονόματα από την αρχική.

Είπε, δηλαδή, επί της ουσίας ότι η πρώτη λίστα είναι παραποιημένη…

Στο ΠΑΣΟΚ επισήμως κράτησαν χαμηλούς τόνους, χωρίς όμως να κρύβουν την ενόχλησή τους για το γεγονός πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – όπως έλεγαν – π.χ. η Νάντια Βαλαβάνη, σπέρνουν φήμες οι οποίες θολώνουν την κατάσταση και δημιουργούν σύγχυση στην κοινωνία.

Κύκλοι της Ιπποκράτους σχολίαζαν ότι είναι σκόπιμο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η εισαγγελική έρευνα και η αντιπαραβολή των στοιχείων που υπάρχουν στις δύο λίστες και αυτό για να μη σέρνεται η υπόθεση, η οποία αφήνει σκιές για ενδεχόμενες παραλείψεις ή παράνομες ενέργειες πολιτικών στελεχών.

«Να τελειώνει το θέμα σύντομα» έλεγαν ενδεικτικά παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να κρύβουν την αγωνία τους για τα αποτελέσματα της διασταύρωσης των στοιχείων. Από την Ιπποκράτους κρίθηκε σκόπιμο να μην υπάρξει καμία ανακοίνωση για το θέμα, ούτε καν για τις διαρροές της Κουμουνδούρου που δημιουργούν υπονοούμενα για αλλοιώσεις στοιχείων της λίστας.

Αναγνωρίζουν όμως ότι οι εξελίξεις γύρω από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ θα αποτελέσουν βαρόμετρο για το ΠΑΣΟΚ και την πορεία του το επόμενο διάστημα.

Εξ αυτού του λόγου, άλλωστε, η αξιωματική αντιπολίτευση κρατάει ψηλά στην ατζέντα το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεχιστεί το «σφυροκόπημα» της κυβέρνησης για το θέμα αυτό, εντός και εκτός Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για απόκρυψη της πραγματικής λίστας και μιλάει για «τεράστιες πολιτικές ευθύνες», τις οποίες δεν αποδίδει μόνο στους άμεσα εμπλεκόμενους πρώην υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Βαγγέλη Βενιζέλο, «αλλά και σε αυτούς που έκαναν τα πάντα για να συγκαλυφθεί η υπόθεση».

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος μιλάει ευθέως για προσπάθειες απόκρυψης της λίστας, ενώ υπογραμμίζει ότι η φοροδιαφυγή, η κακοδιαχείριση και η οικειοποίηση δημόσιων πόρων δεν ήταν αποτέλεσμα λάθους, αλλά «επιλογή του δικομματισμού προς όφελος μιας συγκεκριμένης οικονομικής ολιγαρχίας».

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ζητήσει με επίκαιρη ερώτηση την κατάθεση εγγράφων στη Βουλή. Στην ερώτηση που υπογράφουν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας, ζητούν να μάθουν από την κυβέρνηση «γιατί επί τρεις μήνες καθυστέρησε η ανάκτηση της πρωτότυπης λίστας από τις γαλλικές Αρχές, πότε και από ποιους παρελήφθη και πώς θα αξιοποιηθεί».

Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών την επίσημη αλληλογραφία μεταξύ ελληνικών και γαλλικών Αρχών για το θέμα αυτό.

Σε υψηλούς τόνους η ΔΗΜΑΡ ζητεί την άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων της λίστας, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς που έγιναν από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου που εξεδόθη χθες, θα πρέπει να γίνει έλεγχος όσων παρανόμησαν και απόδοση των ευθυνών που προβλέπει ο νόμος.

Πηγή: newsnow.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στον Θερμαϊκό: Αγνοείται 69χρονος μετά την ανατροπή σκάφους – Σώθηκε η σύζυγός του

14/07/2026 - 10:53μμ
(Φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή οι δύο 42χρονοι μετά τις απολογίες τους – Αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στον εμπρησμό

14/07/2026 - 10:27μμ
Εικόνα από τη μεταγωγή στον εισαγγελέα του 76χρονου που κατηγορείται για την πυρκαγιά στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή ο 76χρονος για τη φωτιά στο Σισμανόγλειο – Διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

14/07/2026 - 8:09μμ
Συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση στις 5/5/2010 σε τραπεζικό κατάστημα της Marfin στην Αθήνα οδηγήθηκαν την Τρίτη 14 Ιουλίου 2026, στην ανακρίτρια (φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία της Marfin: Δέχθηκε την έκδοση της στην Ελλάδα η 46χρονη κατηγορούμενη που ζει στη Βρετανία

14/07/2026 - 6:51μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιγαντιαία απάτη «καρουζέλ» με ΦΠΑ: Έρευνες της EPPO στην Ελλάδα και κατασχέσεις-ρεκόρ κρυπτονομισμάτων

14/07/2026 - 6:24μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην περιοχή Λάτα στο Αλιβέρι

14/07/2026 - 4:54μμ
Oι κατηγορούμενοι για τις εμπρηστικές επιθέσεις και τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα κατά τη μεταφορά τους στα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν ο 29χρονος και η 26χρονη που κατηγορούνται για τη φονική εμπρηστική επίθεση

14/07/2026 - 4:02μμ
(Φωτ.: allwyn.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς είναι να κερδίζεις στα ξαφνικά; Την απάντηση έχουν οι χιλιάδες νικητές του Instant Win από την Allwyn

14/07/2026 - 2:51μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: 65χρονος έδειρε την 28χρονη πρώην σύντροφό του σε ζωντανή μετάδοση

14/07/2026 - 2:24μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Λάτα κοντά στο Αλιβέρι

14/07/2026 - 12:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Sam Wasson)

Μουντιάλ 2026: «Έσβησε» τη Γαλλία και πέρασε στον τελικό η Ισπανία!

3 ώρες πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Σίδνεϊ: Η ανεξιχνίαστη εξαφάνιση της 10χρονης Ελένης Καριπίδη – Το μυστήριο που παραμένει άλυτο εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τραμπ: Ζήτησε από τον Νετανιάχου αποχώρηση από Λίβανο και Συρία – Νέα σύγκρουση ΗΠΑ και Κίνας για το Ιράν και τη Μέση Ανατολή

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Θρίλερ στον Θερμαϊκό: Αγνοείται 69χρονος μετά την ανατροπή σκάφους – Σώθηκε η σύζυγός του

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Eurokinissi)

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή οι δύο 42χρονοι μετά τις απολογίες τους – Αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στον εμπρησμό

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μαρίλια Βασιλακοπούλου)

Νικητής στη Βουδαπέστη ο Τεντόγλου – Τρίτος ο Καραλής

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign