pontosnews.gr
Παρασκευή, 19/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κομματικός πόλεμος για τη λίστα Λαγκάρντ

27/12/2012 - 12:01μμ
Θα ξαναδώσουν στην Ελλάδα το πρωτότυπο αρχείο της  «Λίστας Λαγκάρντ»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Χριστουγεννιάτικος υπόγειος πόλεμος για τη λίστα Λαγκάρντ ξέσπασε ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με σφήνα τη ΔΗΜΑΡ που ζητεί να τιμωρηθούν όσοι παρανόμησαν.

Το Μέγαρο Μαξίμου κρατάει σαφείς αποστάσεις από τις εξελίξεις, περιμένοντας απλώς τα αποτελέσματα του εισαγγελικού ελέγχου, γνωρίζοντας ωστόσο ότι ενδεχόμενες διαπιστωμένες τροποποιήσεις στο περιεχόμενο της λίστας θα δρομολογήσουν απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις.

Την ένταση και την καχυποψία πυροδότησαν δηλώσεις της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία υποστήριξε χωρίς όμως να τεκμηριώσει την καταγγελία της ότι η νεότερη λίστα περιλαμβάνει 600 περισσότερα ονόματα από την αρχική.

Είπε, δηλαδή, επί της ουσίας ότι η πρώτη λίστα είναι παραποιημένη…

Στο ΠΑΣΟΚ επισήμως κράτησαν χαμηλούς τόνους, χωρίς όμως να κρύβουν την ενόχλησή τους για το γεγονός πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – όπως έλεγαν – π.χ. η Νάντια Βαλαβάνη, σπέρνουν φήμες οι οποίες θολώνουν την κατάσταση και δημιουργούν σύγχυση στην κοινωνία.

Κύκλοι της Ιπποκράτους σχολίαζαν ότι είναι σκόπιμο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η εισαγγελική έρευνα και η αντιπαραβολή των στοιχείων που υπάρχουν στις δύο λίστες και αυτό για να μη σέρνεται η υπόθεση, η οποία αφήνει σκιές για ενδεχόμενες παραλείψεις ή παράνομες ενέργειες πολιτικών στελεχών.

«Να τελειώνει το θέμα σύντομα» έλεγαν ενδεικτικά παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να κρύβουν την αγωνία τους για τα αποτελέσματα της διασταύρωσης των στοιχείων. Από την Ιπποκράτους κρίθηκε σκόπιμο να μην υπάρξει καμία ανακοίνωση για το θέμα, ούτε καν για τις διαρροές της Κουμουνδούρου που δημιουργούν υπονοούμενα για αλλοιώσεις στοιχείων της λίστας.

Αναγνωρίζουν όμως ότι οι εξελίξεις γύρω από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ θα αποτελέσουν βαρόμετρο για το ΠΑΣΟΚ και την πορεία του το επόμενο διάστημα.

Εξ αυτού του λόγου, άλλωστε, η αξιωματική αντιπολίτευση κρατάει ψηλά στην ατζέντα το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεχιστεί το «σφυροκόπημα» της κυβέρνησης για το θέμα αυτό, εντός και εκτός Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για απόκρυψη της πραγματικής λίστας και μιλάει για «τεράστιες πολιτικές ευθύνες», τις οποίες δεν αποδίδει μόνο στους άμεσα εμπλεκόμενους πρώην υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Βαγγέλη Βενιζέλο, «αλλά και σε αυτούς που έκαναν τα πάντα για να συγκαλυφθεί η υπόθεση».

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος μιλάει ευθέως για προσπάθειες απόκρυψης της λίστας, ενώ υπογραμμίζει ότι η φοροδιαφυγή, η κακοδιαχείριση και η οικειοποίηση δημόσιων πόρων δεν ήταν αποτέλεσμα λάθους, αλλά «επιλογή του δικομματισμού προς όφελος μιας συγκεκριμένης οικονομικής ολιγαρχίας».

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ζητήσει με επίκαιρη ερώτηση την κατάθεση εγγράφων στη Βουλή. Στην ερώτηση που υπογράφουν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας, ζητούν να μάθουν από την κυβέρνηση «γιατί επί τρεις μήνες καθυστέρησε η ανάκτηση της πρωτότυπης λίστας από τις γαλλικές Αρχές, πότε και από ποιους παρελήφθη και πώς θα αξιοποιηθεί».

Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών την επίσημη αλληλογραφία μεταξύ ελληνικών και γαλλικών Αρχών για το θέμα αυτό.

Σε υψηλούς τόνους η ΔΗΜΑΡ ζητεί την άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων της λίστας, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς που έγιναν από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου που εξεδόθη χθες, θα πρέπει να γίνει έλεγχος όσων παρανόμησαν και απόδοση των ευθυνών που προβλέπει ο νόμος.

Πηγή: newsnow.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πορεία στο Κερατσίνι για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις και πορείες για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

18/09/2025 - 8:35μμ
Κτηνοτροφική μονάδα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ευλογιά των προβάτων: Κραυγή αγωνίας από τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας – «Σταματήστε τις θανατώσεις»

18/09/2025 - 2:38μμ
Καμένη έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Αλμυρού (πηγή: taxydromos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία, στους Αγίους Θεοδώρους Αλμυρού

18/09/2025 - 1:00μμ
Στιγμιότυπο από την άφιξη στα δικαστήρια Πάτρας των δύο κατηγορούμενων για εμπρησμό (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο νεαροί για τη φωτιά στο Γηροκομειό

18/09/2025 - 12:36μμ
Ουρές στη στάση του τραμ στο Σύνταγμα (φωτ.: EUROKINISSI /Λυδία Σιώρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα μαζικής μεταφοράς: «Αποκαλυπτήρια» της νέας πλατφόρμας καταγγελιών

18/09/2025 - 12:12μμ
Ένα από τα οχήματα που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα στη Βουλιαγμένης (πηγή: Πρώτο Θέμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Φονική καραμπόλα στη Βουλιαγμένης – Βίντεο από το τροχαίο

18/09/2025 - 10:54πμ
Κάμερα στο σημείο όπου βρισκόταν ο κάδος ανακύκλωσης ρούχων στη Γλυφάδα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Νεκρός 40χρονος που εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης

18/09/2025 - 10:06πμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Αγριεύουν» οι βοριάδες και πέφτει λίγο η θερμοκρασία

18/09/2025 - 8:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση προθεσμίας για τη μεταβίβαση δικαιωμάτων

17/09/2025 - 10:00μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

17/09/2025 - 9:07μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα σε χωριό στο νότιο Λίβανο (φωτ. αρχείου: EPA/STR)

Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στο νότιο Λίβανο ταυτόχρονα με τη χερσαία επίθεση στη Γάζα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/canteenfestival)

Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης: Πρεμιέρα με ποντιακό γλέντι θα κάνει το 4ο Φεστιβάλ Καντίνας

9 ώρες πριν
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί (φωτ. αρχείου: EPA/STR)

Μπαχτσελί: «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη»

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/TemeteronAmmochostou)

Νίκος Καπετανίδης – Ευαγόρας Παλληκαρίδης: Ήρωες του Πόντου και της Κύπρου με κοινές αξίες και ίδια μοίρα

10 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς»)

Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς»: Νέα πολιτιστική σεζόν με νέο χοροδιδάσκαλο

10 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/Σωματείο Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης)

«Παναγία Σουμελά» δήμου Θέρμης: Αρχίζουν τα φετινά τμήματα χορού, χορωδίας και ποντιακού θεάτρου

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign