pontosnews.gr
Σάββατο, 28/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αλβανικές σημαίες σε σκοπιανό έδαφος

20/11/2012 - 11:08πμ
Αλβανικές σημαίες σε σκοπιανό έδαφος
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Νέα αντιπαράθεση απειλεί να προκαλέσει η έγερση δύο πελώριων αλβανικών σημαιών σε δύο χωριά κοντά στην πόλη Κίτσεβο (ανατολικό τμήμα της ΠΓΔΜ), στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αλβανίας και της αλβανικής σημαίας.
 
Οι δύο αυτές σημαίες τοποθετήθηκαν σε ιστούς 30 μέτρων, μετά από πρωτοβουλία του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι, ο οποίος, κατά τη σχετική τελετή, σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να πειράξει τις σημαίες αυτές.
 
Στην τελετή παραβρέθηκε και ο πρέσβης της Αλβανίας στην ΠΓΔΜ Άγκιμ Τσέικου. Οι δύο αυτές σημαίες κυματίζουν σε ιστούς που βρίσκονται σε ιδιωτικά οικόπεδα και ως εκ τούτου δεν φαίνεται να προκύπτει παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.
 
Με το νόμο για τη χρήση των εθνικών συμβόλων που ψηφίστηκε πέρυσι, ρυθμίζεται η ανάρτηση του αλβανικού εθνικού συμβόλου, που είναι το ίδιο με τη σημαία της Αλβανίας και χρησιμοποιείται από τους απανταχού Αλβανούς ανά τον κόσμο.
 
Σύμφωνα με το νόμο αυτό, σε περιοχές της ΠΓΔΜ, όπου οι Αλβανοί αποτελούν άνω του 50% του πληθυσμού (όπως στους δήμους Τέτοβο, Γκόστιβαρ και Τσάιρ στα Σκόπια), το αλβανικό εθνικό σύμβολο μπορεί να αναρτάται σε δημόσια κτίρια, δίπλα στην κρατική σημαία της ΠΓΔΜ, με την προϋπόθεση το μήκος της κρατικής σημαίας να είναι κατά 1/3 μεγαλύτερο του αλβανικού εθνικού συμβόλου.
 
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, κληθείς να σχολιάσει την έγερση αλβανικών σημαιών κοντά στο Κίτσεβο, απάντησε κάπως αμήχανα, λέγοντας ότι θα πρέπει πρώτα να εξετασθεί αν η ενέργεια αυτή είναι σύμφωνη με το νόμο.
 
Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, έκανε λόγο για «προβοκάτσια» από την μεριά του DUI σχετικά με την τοποθέτηση των δύο αυτών πελώριων αλβανικών σημαίων σε δύο χωριά του Κίτσεβο και αντέδρασε για την παρουσία του πρέσβη της Αλβανίας στη σχετική τελετή.
 
Το SDMS κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και DUI του Αλί Αχμέτι ότι με τις ενέργειες τους προκαλούν διεθνοτικές εντάσεις στη χώρα και παίζουν «επικίνδυνο παιχνίδι».
 
Πέραν αυτών, οι δήμοι στην ΠΓΔΜ που έχουν Αλβανούς δημάρχους ετοιμάζονται πυρετωδώς για τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αλβανίας και της αλβανικής σημαίας που θα κορυφωθούν στις 28 Νοεμβρίου.
 
Ο δήμος του Τσάιρ που είναι ο μεγαλύτερος αλβανικός δήμος στα Σκόπια, γνωστοποίησε ότι θα διανέμει δωρεάν αλβανικές σημαίες στον αλβανικό πληθυσμό της περιοχής για να τις τοποθετήσει στα σπίτια του. Οι σημαίες που θα διανεμηθούν αποτελούν δωρεά Αλβανών επιχειρηματιών.
 
Πηγή: defencenet.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το USS Gerald R. Ford (CVN-78) (φωτ. αρχείου: U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Jackson Adkins/ commons.wikimedia.org/wiki)
ΑΜΥΝΑ

USS Gerald Ford: Στη Σούδα το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο – Προορισμός του η Μέση Ανατολή

23/02/2026 - 9:00μμ
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

Τέλος στη θητεία-αγγαρεία: Όλες οι αλλαγές στο Στρατό από την Α’ ΕΣΣΟ 2026

22/02/2026 - 12:37μμ
Ορκωμοσία νέων Ικάρων (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας)
ΑΜΥΝΑ

Βουλή: Στην Ολομέλεια δύο πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου στη στρατιωτική εκπαίδευση

11/02/2026 - 10:19πμ
Απολογία, στο Αεροδικείο Αθηνών, του 54χρονου σμηνάρχου που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Έλληνας κατάσκοπος: Σε εξέλιξη η απολογία του σμήναρχου στο Αεροδικείο για το πώς δρούσε υπέρ της Κίνας

10/02/2026 - 1:25μμ
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή του 54χρονου σμηνάρχου στο Αεροδικείο (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΑΜΥΝΑ

Υπόθεση κατασκοπείας: Στο μικροσκόπιο ταξίδι του σμηνάρχου στο Πεκίνο – Αναζητούνται πιθανοί συνεργοί

7/02/2026 - 7:30μμ
Συμμαχική στρατιωτική άσκηση «Ramstein Flag 24» στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 (φωτ.: ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)
ΑΜΥΝΑ

Υπόθεση κατασκοπείας με σμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας: Υψηλή τεχνολογία, τηλεπικοινωνίες και ΝΑΤΟ

6/02/2026 - 1:32μμ
(Φωτ. αρχείου: ΓΕΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Υπόθεση κατασκοπείας: Σμήναρχος 50 ετών ο συλληφθείς – «Μεγάλη δύναμη» ο αποδέκτης των απόρρητων πληροφοριών

5/02/2026 - 9:03μμ
Φωτογραφία από την άσκηση «Δούρειος Ίππος», την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ
ΑΜΥΝΑ

Συνελήφθη αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που πουλούσε στρατιωτικά μυστικά

5/02/2026 - 3:16μμ
(Φωτ. αρχείου: ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Τραγωδία στο πεδίο βολής Ρόδου: «Ποτέ δεν έπιασε στα χέρια του τη χειροβομβίδα ο Ραφαήλ»

31/01/2026 - 9:58πμ
Χριστόφορος Μπουτσικάκης, CEO Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και Jiří Schonweitz, CEO της MSM Greece (φωτ.: lavriaki.gr)
ΑΜΥΝΑ

Πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος θα παράγονται στην Ελλάδα – Ποιοι υπέγραψαν τη συμφωνία

30/01/2026 - 9:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»)

Φωτιές θα ανάψει ο ετήσιος χορός των «Κομνηνών» ν. Εύβοιας

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Προκριματικά Παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ: Πρώτη ήττα για την Εθνική

4 ώρες πριν
Ο κυβερνήτης του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ (Charles De Gaulle R91), καπετάνιος Τομά Πουγκά(δεύτερος από αριστερά), καθοδηγεί τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον (τρίτος από αριστερά), τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό (αριστερά) και την Σουηδή υπουργό Εξωτερικών Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ ανάμεσα στα μαχητικά αεροσκάφη. Το αεροπλανοφόρο έχει ελλιμενιστεί στο Μάλμε της Σουηδίας (φωτ.: EPA/Johan Nilsson)

Σουηδία: Η ανάπτυξη γαλλικών πυρηνικών όπλων «δεν αποτελεί επιλογή», αλλά ένας πόλεμος θα μπορούσε να αλλάξει αυτή τη στάση

5 ώρες πριν
Επιβάτες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κοιτούν τους πίνακες με τις πληροφορίες των πτήσεων (φωτ. αρχείου: EPA/Tolga Bozoglu)

Ακυρώθηκαν πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Τεχεράνη – Συμφωνία με το Ιράν θέλει ο Τραμπ

5 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία»)

Μια βραδιά γεμάτη ποντιακή παράδοση στα Χανιά από τη «Ρωμανία»

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Νεκρή 67χρονη ΑμεΑ από πτώση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign