pontosnews.gr
Δευτέρα, 3/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

7 Δεκεμβρίου η εκταμίευση της δόσης

19/11/2012 - 3:24μμ
Λαγκάρντ: Βαθιές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία από την πανδημία 6
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε περίπτωση που αύριο επιτευχθεί συμφωνία, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για να εκταμιεύσει την επόμενη δόση στις αρχές Δεκεμβρίου, το πιθανότερο στις 7 του μηνός, ενδεχομένως και λίγες ημέρες αργότερα, εάν η οριστική απόφαση του Eurogroup προκύψει τελικά την άλλη Δευτέρα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ προσέρχεται στο Eurogroup αποφασισμένη να προτείνει οριστική λύση για την Ελλάδα, ενώ επικρατεί γενικότερος προβληματισμός σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έρχεται στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup αποφασισμένη να θέσει το πλαίσιο για οριστική λύση στα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, τη στιγμή που εντός του Εκτελεστικού Συμβουλίου αλλά και μεταξύ των εμπειρογνωμόνων του Ταμείου, επικρατεί προβληματισμός για τη διαχείριση της ελληνικής υπόθεσης και τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ντόιτσε Βέλε από την Ουάσιγκτον, η κα Λαγκάρντ φέρεται να επιμένει μεν στην επίτευξη του στόχου, το ελληνικό χρέος να βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, αλλά μπροστά στον κίνδυνο μιας ευρύτερης αποσταθεροποίησης που θα προκαλούσε η ευθεία σύγκρουση με την Ευρώπη και μια νέα αποτυχία στη λήψη απόφασης για την Ελλάδα, συζητεί την αποδοχή μιας λύσης που, σε πρώτη φάση, δεν θα περιλαμβάνει “κούρεμα” του χρέους, κάτι που εκτιμάται ότι θα επανεξετασθεί μετά τις γερμανικές εκλογές.

Τότε, θα είναι και πολιτικά εφικτό υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει αρχίσει να εφαρμόζει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις.

“Η Ευρωζώνη θα πρέπει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα”

Σε κάθε περίπτωση, το Ταμείο θα κλείσει στα τέλη αυτής της εβδομάδας λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών, και οι διαδικασίες θα δρομολογηθούν από τη Δευτέρα 26 του μηνός.

“Κινητήρια δύναμη” των εξελίξεων θα είναι οι ευρωπαϊκές χώρες, που διαθέτουν το 32% των ψήφων, και οι ΗΠΑ, που έχουν το 17%, καθώς η άποψη που επικρατεί μεταξύ των αρμόδιων οικονομολόγων αλλά και πολλών εκπροσώπων άλλων χωρών είναι ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και να προχωρήσει σε διαγραφή του ελληνικού χρέους εάν θέλει να καταστεί αυτό βιώσιμο.

Με δεδομένη την αντίθεση της Γερμανίας και άλλων χωρών, ο συμβιβασμός που εξετάζεται εστιάζει σε ένα μείγμα δράσεων, με το οποίο θα επιτυγχάνεται βραχυπρόθεσμα ο στόχος της διασφάλισης της βιωσιμότητας, και το οποίο περιλαμβάνει την επαναγορά ομολόγων, τη μείωση επιτοκίων, όπως και την επιστροφή στην Ελλάδα κερδών που έχουν αποκομίσει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα.

Στο πλαίσιο αυτό αρμόδιες πηγές στην Ουάσιγκτον επισήμαναν στην Ντόιτσε Βέλε ότι η επιστροφή των κερδών από την ΕΚΤ ουσιαστικά συνιστά “συμμετοχή του επίσημου τομέα” (OSI), ενώ η επαναγορά ομολόγων είναι μια ήπια μορφή επιπρόσθετης “συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI)”.
Deutsche Welle

Πηγή: news247.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψηφίδες διεθνούς οικονομίας, γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής» του Γ. Κωνσταντινίδη για όλους τους αναγνώστες

2/11/2025 - 8:38πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή ενοικίου: Οι διασταυρώσεις, τα κριτήρια και πότε καταβάλλεται

1/11/2025 - 11:25πμ
Το κτήριο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στον Ταύρο (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι διασταυρώσεις φέρνουν… ραβασάκια από την ΑΑΔΕ: Προτεραιότητα στον έλεγχο «ύποπτων» καταθέσεων

1/11/2025 - 8:33πμ
Στιγμιότυπο από το 4ο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, με θέμα «Το Όραμα. Αυτάρκης και Ανταγωνιστική Ελληνική Οικονομία», στο Ζάππειο Μέγαρο, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης στο 4ο Οικονομικό Συνέδριο της «Ν»: Έχουμε επιχειρήσεις που μπορούν να είναι ανταγωνιστικές στο παγκόσμιο φάσμα

30/10/2025 - 1:06μμ
Η αρχική σελίδα της πλατφορμας e-pothen.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόθεν έσχες: Και επισήμως η παράταση της καταληκτικής προθεσμίας – Δεν θα υπάρξει άλλη

30/10/2025 - 12:18μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025

29/10/2025 - 8:51μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/stux-12364/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους»: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη συμπλήρωση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτηρίου

29/10/2025 - 3:14μμ
Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Η Αφροδίτη Νέστορα στη θέση του Παναγιώτη Σταμπουλίδη στο ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ

28/10/2025 - 6:40μμ
Στιγμιότυπα από την ΙΖ' ΔΟΥ Αθηνών στο Παγκράτι (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος οι φορολογικές δηλώσεις όπως τις ξέραμε: Τι αλλάζει

27/10/2025 - 10:30πμ
Πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων στην Κλαυθμώνος, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην… κατάψυξη τα όρια συνταξιοδότησης έως το 2030

26/10/2025 - 11:21πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ριζοχωρίου «Τοξίδου Ελένη»)

Με παρακάθ’ θα διασκεδάσει ο Σύλλογος Ποντίων Ριζοχωρίου «Τοξίδου Ελένη»

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Grappling: «Ασημένιος» ο Ζανγκελίδης, «χάλκινος» ο Γραμμένος στο Λουτράκι

51 λεπτά πριν
Συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση Ερντογάν-Μερτς στην Άγκυρα, 30 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Necati Savas)

Περί σχέσεων Γερμανίας-Τουρκίας

1 ώρα πριν
Ο Νότης Σφακιανάκης με τη σύζυγό του σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: glomex)

Πέθανε η σύζυγος του Νότη Σφακιανάκη, Κίλι, ανήμερα των γενεθλίων του

2 ώρες πριν
Η συνοικία Λα Μπόκα του Μπουένος Άιρες, το 1960 (πηγή: Wikipedia)

Οι Πόντιοι του Μπουένος Άιρες στα ’60s – Ναι, έκαναν και εκεί μια μικρή… παροικία

3 ώρες πριν
Αστυνομικοί κυνηγούν κουκουλοφόρους που δημιούργησαν ταραχές έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (φωτ.: glomex)

Σήμερα στο εφετείο η υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού – Επεισόδια με κουκουλοφόρους έξω από τα δικαστήρια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign