pontosnews.gr
Πέμπτη, 15/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Π. Κυριακίδης και το πρωτοφανές σκάνδαλο της Proton Bank

19/11/2012 - 7:35πμ
Ο Π. Κυριακίδης και το πρωτοφανές σκάνδαλο της Proton Bank
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Πέτρος Κυριακίδης είναι κατηγορούμενος στο πρωτοφανές τραπεζικό σκάνδαλο της Proton Bank εις βάρος χιλιάδων καταθετών, που περιλαμβάνει κακουργηματικές κατηγορίες, από απάτη, υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μέχρι και σύσταση συμμορίας!

Οπως έγραφε πριν μερικές εβδομάδες το newsbomb.gr, το τελευταίο διάστημα η υπόθεση μυρίζει όλο και περισσότερο «κουκούλωμα»… Σα να μην έφτανε αυτό, τώρα κάποιοι προσπαθούν να ξεπλύνουν και τον ίδιο τον Κυριακίδη και να τον επαναλανσάρουν στην ελληνική κοινωνία, σα να μην έχει συμβεί τίποτα, διοχετεύοντας μάλιστα στον Τύπο δημοσιεύματα για επικείμενες business του στις ΗΠΑ! Για να γίνει σαφές: την ώρα που ο επιχειρηματίας είναι κατηγορούμενος για το μεγαλύτερο τραπεζικό σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία, αλλά -περιέργως…- η υπόθεση δεν προχωρά σε δικαστικές αποφάσεις/καταδίκες, αίφνης μας τον εμφανίζουν λες και είναι ο κ. «πεντακαθαρίδης», που κάνει και δουλειές στο Αμέρικα!

Είναι γνωστές οι σχέσεις που είχε ο Πέτρος Κυριακίδης και οι συνεργάτες του με τις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση, το 2012, του συνταξιούχου πλέον διπλωμάτη και πρώην πρέσβη στην Αθήνα Ντανιελ Σπέρχαρντ, στη θέση του εκτελεστικού προέδρου της Proton Bank.

Ετσι, πληροφορίες θέλουν -μετά την ολοκλήρωση των αμερικανικών εκλογών- κύκλοι της Ουάσιγκτον και του πολύ σημαντικού θεσμικού παράγοντα, Ζ. Μπρεζίνσκι, να κάνουν μια σημαντική προσπάθεια για να απεμπλέξουν τον Κυριακίδη από τις δικαστικές περιπέτειες και τις έρευνες που γίνονται στην Ελλάδα για την επιχειρηματική του δραστηριότητα και να του ανοίξουν ένα «παράθυρο ευκαιρίας» εμπλέκοντας το όνομά του σε δήθεν μπίζνες στις ΗΠΑ.

Το ιστορικό της Proton Bank

Τον τελευταίο χρόνο στους κύκλους των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδος που ερευνούσαν τις συναλλαγές της Proton επικρατούσε ανησυχία. Ξεκινώντας από τον Ιανουάριο 2011 και κατά τους έξι μήνες ως τον Ιούνιο που οι ελεγκτές επεξεργάστηκαν τις καταγγελίες που δέχτηκαν για την Proton –εκείνη δηλαδή της υπεξαίρεσης των 51 εκατομμυρίων που, εγκαινιάζοντας έναν αμφιλεγόμενο νόμο, επιστράφηκαν προτού εκδικαστεί η υπόθεση αλλά και νωρίτερα την κίνηση τεσσάρων ιδιωτών να εξαγοράσουν το 7,33 % της Proton χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά– και ανακάλυψαν πλειάδα «σκελετών» στη ντουλάπα της πολύπαθης επενδυτικής τράπεζας, οι περισσότεροι από τους οποίους σχετίζονται με δανειοδότηση ζημιογόνων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και σημαντικού αριθμού εταιρειών συμφερόντων Κυριακίδη. Το ποσό που ξοδεύτηκε σε επισφαλή δάνεια λέγεται πως αγγίζει τα 700 εκατ. ευρώ. Οι ελεγκτές προώθησαν την υπόθεση στην Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος και στον επικεφαλής της, Παναγιώτη Νικολούδη, και πλέον τη χειρίζεται ο αρμόδιος εισαγγελέας, Ιωάννης Δραγάτσης.

Πηγή: newsbomb.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Διευκολύνσεις σε δρόμους και τελωνεία στη Βόρεια Ελλάδα – Παραμένουν στο πλάι τα τρακτέρ

15/01/2026 - 11:49πμ
Ο Ναός του Απόλλωνα με φόντο τη χιονισμένη ορεινή Κορινθία, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλός καιρός την Πέμπτη και άνοδος θερμοκρασίας – Τοπικές νεφώσεις και ομίχλες

15/01/2026 - 8:00πμ
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των δύο 22χρονων στον εισαγγελέα Καλαμάτας (φωτ.: EUROKINISSI /Νικήτας Κώτσιαρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Φοινικούντας: Νέα απολογία του 22χρονου για τη διπλή δολοφονία – «Ανασκεύασα για λόγους ηθικής τάξης»

14/01/2026 - 10:46μμ
Συγκέντρωση και πορεία ιδιοκτητών και οδηγών ταξί στην Αθήνα, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ταξί στην Αθήνα: Αυτοκινητοπομπή προς το Μαξίμου την Πέμπτη

14/01/2026 - 9:16μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αιγάλεω: 95χρονη αυτοπυρπολήθηκε στο δρόμο – Σε κρίσιμη κατάσταση στο «Αττικόν»

14/01/2026 - 6:30μμ
Πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών που δεν συμμετείχαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / offnetwork.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ανοίγουν δίαυλο με το Μαξίμου: Απόφαση για διάλογο, χωρίς συλλαλητήριο

14/01/2026 - 5:11μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

20χρονος καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη για υλικό παιδικής πορνογραφίας

14/01/2026 - 3:39μμ
Στιγμιότυπο από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, όταν καθηλώθηκαν τα αεροπλάνα σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ Γιώργος Σαουνάτσος μετά το μπλακ άουτ στις αερομεταφορές

14/01/2026 - 2:01μμ
Σκασμένα λάστιχα σε τρακτέρ στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αποστόλης Ντόμαλης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φθορές στα τρακτέρ δύο αγροτών που πήγαν στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη – Προβοκάτσια για να σπάσει το μπλόκο της Νίκαιας καταγγέλει ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ

14/01/2026 - 1:02μμ
Ο Γιώργος Βασιλείου σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιώργος Κωνσταντίνου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κύπρος: Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου σε ηλικία 94 ετών

14/01/2026 - 12:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας στο ύψος του Πλατύκαμπου, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες-κυβέρνηση σε τροχιά διαλόγου: Τη Δευτέρα το ραντεβού με Μητσοτάκη, ανοίγουν οι δρόμοι

31 λεπτά πριν
Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)

Γιατί το Ιράν είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από το 3ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στη Σκύδρα (φωτ.: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος Νέων» Αρσενίου)

Σκύδρα: Ανακοινώθηκε το 4ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών – Πού αφιερώνεται

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Αγρότες: Διευκολύνσεις σε δρόμους και τελωνεία στη Βόρεια Ελλάδα – Παραμένουν στο πλάι τα τρακτέρ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/POOL/Γιάννης Δημητρόπουλος)

Δείτε ζωντανά την υποδοχή της φρεγάτας «Κίμων»

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Εύξεινος Λέσχη Περιστάσεως)

Η Εύξεινος Λέσχη Περιστάσεως κόβει βασιλόπιτα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign