pontosnews.gr
Κυριακή, 10/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χιλιάδες πολίτες στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

18/11/2012 - 12:42μμ
Χιλιάδες πολίτες στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ειρηνικά ολοκληρώθηκε, περί τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, η πορεία χιλιάδων διαδηλωτών (υπολογίζονται στις 20.000) προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο κύριος όγκος της πορείας ανηφόρισε από την Σταδίου προς τη Βουλή και ακολούθως μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ. Το «παρών» στην πορεία έδωσαν σπουδαστές, μέλη κομματικών παρατάξεων και πλήθος κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητικοί σύλλογοι Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Καλών Τεχνών, η ΟΛΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Νέο αριστερό Ρεύμα, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και άλλες αριστερές οργανώσεις, αλλά και άνθρωποι, οι οποίοι δεν εντάσσονται σε συγκεκριμένους κομματικούς σχηματισμούς ή οργανώσεις. Συνολικά, οι διαδηλωτές υπολογίστηκαν σε 15.000-20.000.

Περί τις 6 το απόγευμα, η πορεία έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία, όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τα ΜΑΤ στη συνέχεια έκλεισαν με κλούβες το δρόμο σε Κηφισίας, Φειδιππίδου και Μεσογείων, σε μια εμφανή προσπάθεια να ανακόψουν την πορεία των διαδηλωτών προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, προέβη σε διαμαρτυρία προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ζητώντας να ανοίξει ο δρόμος προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

Για το ίδιο θέμα, οι διαδηλωτές ζήτησαν παρέμβαση εισαγγελέα. Στο σημείο έσπευσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, για να διαπραγματευθεί με τους αστυνομικούς.

Χιλιάδες κόσμου είχαν ακινητοποιηθεί για περίπου μία ώρα επί της οδού Βασίλισσης Σοφίας, αναμένοντας την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με το διευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής και άλλους αξιωματούχους της αστυνομίας, σχετικά με το αίτημα των διαδηλωτών να συνεχίσουν την πορεία τους μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Τελικά, οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν το δρόμο, οι κλούβες αποχώρησαν από τα μπλόκα και η πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ, στη συμβολή Κατεχάκη και Κηφισίας, συνεχίστηκε κανονικά. Έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, στη συμβολή της Κατεχάκη με την Κηφισίας, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και έκαψαν μία σημαία του Ισραήλ, πριν αποχωρήσουν.

Ένταση ωστόσο επικράτησε λίγο μετά τις 20:30 στα Εξάρχεια, στο περιθώριο της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ομάδα ατόμων εκτόξευσε αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν, κάνοντας χρήση χημικών. Η αστυνομία προχώρησε σε 70 προσαγωγές.

Περί τις 21:15 παραδόθηκαν στην κυκλοφορία όλοι οι δρόμοι και άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό.

Νωρίτερα το Σάββατο, υπό τη διακριτική παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης πραγματοποιήθηκε η πορεία των φοιτητών προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι διαδηλωτές, με αφετηρία το Πολυτεχνείο και μέσω των οδών Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας, έφθασαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου και κατέληξε η πορεία.

Φτάνοντας, οι φοιτητές έψαλλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τη σημαία και στη συνέχεια αποχώρησαν μέσω της οδού Σούτσου. Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΚΚΕ με αφετηρία την Ομόνοια και επικεφαλής τη γενική γραμματέα του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Στις 14:00 είχαν κλείσει οι πύλες του Πολυτεχνείου, ενώ νωρίτερα εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των συνδικαλιστικών φορέων και τον κοινωνικών οργανώσεων κατέθεσαν στεφάνια.

«Το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Μετά τις 11 το πρωί κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη και συνεπικουρούμενο από την ακροδεξιά, προσπαθεί να ξανααφηγηθεί την ιστορία των τελευταίων 40 χρόνων στη χώρα μας. Προφανής στόχος: να την παραχαράξει, προκειμένου να ξεμπερδέψει με τη μεταπολίτευση. Να ξεμπερδέψει με τις κατακτήσεις της, ακόμα και με τα ανεκπλήρωτα, αδικαίωτα αιτήματά της» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν θα σβήσει ποτέ. «Υπενθυμίζει στη νέα γενιά ότι ο μόνος δρόμος για να νικά είναι ο δρόμος της αντίστασης, της ανυπακοής και της εξέγερσης απέναντι σε κάθε τυραννία».

Ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Αθανάσιος Παπαϊωάννου κατέθεσε το πρωί του Σαββάτου στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου εκ μέρους του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ και της νεολαίας του κόμματος με επικεφαλής τη Δώρα Καλλιπολίτη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κατέθεσε στεφάνι νωρίτερα στο Πολυτεχνείο.

«Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο. Μήνυμα για την ενότητα του λαού και την προστασία της Δημοκρατίας. Σήμερα, τα συνθήματα εκείνα μεταφράζονται σε αδιάκοπη μάχη ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τη βία. Σήμερα, πρώτιστο καθήκον όλων μας πρέπει να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ενίσχυση της δημοκρατίας» είπε στο μήνυμά της.

Πηγή: protothema.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τουριστική κίνηση στη Σαντορίνη, Σάββατο 12 Απριλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σαντορίνη: Το μεγάλο φρένο στον υπερτουρισμό – «Δεν χρειαζόμαστε άλλες κλίνες»

10/05/2026 - 11:35πμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί στην Κυψέλη έπειτα από καβγά οδηγών μηχανής – Τραυματίστηκε 34χρονος

10/05/2026 - 11:11πμ
(Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και σχεδόν αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

10/05/2026 - 8:10πμ
(Φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικά κελιά και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις φυλακές για το ζευγάρι που κατηγορείται για τη δολοφονία του Νικήτα στην Κρήτη

9/05/2026 - 10:35μμ
Σκόνη από την αφρικανική ήπειρο στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, Παρασκευή 8 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης σκεπάζει τη χώρα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

9/05/2026 - 7:27μμ
(Φωτ.: Pixabay / Sabine van Erp)
ΕΛΛΑΔΑ

«Θα εκραγεί το σπίτι σας»: Πώς δρούσε η συμμορία που τρόμαζε ηλικιωμένους για να τους αρπάξει χρήματα και χρυσαφικά

9/05/2026 - 5:04μμ
Στιγμιότυπο από ένα από τα βίντεο με το ουκρανικής κατασκευής θαλάσσιο drone
ΕΛΛΑΔΑ

Από oυκρανική βάση στη δυτική Λιβύη μεταφέρθηκε το drone στη Λευκάδα

9/05/2026 - 1:31μμ
Εικόνα από το εξωτερικό των φυλακών Κορυδαλλού (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Στον Κορυδαλλό το ζεύγος Παρασύρη: Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής για τη δολοφονία του Νικήτα

9/05/2026 - 11:11πμ
Στιγμιότυπο από την παραλία της Πειραϊκής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο – Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια

9/05/2026 - 8:08πμ
Η Σία Κοσιώνη στο τελευταίο της δελτίο ειδήσεων από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, Παρασκευή 8 Μαΐου 2026 (πηγή: Glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Τίτλοι τέλους για τη Σία Κοσιώνη στον ΣΚΑΪ μετά από 20 χρόνια

8/05/2026 - 10:42μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουριστική κίνηση στη Σαντορίνη, Σάββατο 12 Απριλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Σαντορίνη: Το μεγάλο φρένο στον υπερτουρισμό – «Δεν χρειαζόμαστε άλλες κλίνες»

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)

Πυροβολισμοί στην Κυψέλη έπειτα από καβγά οδηγών μηχανής – Τραυματίστηκε 34χρονος

34 λεπτά πριν
Υγειονομικό προσωπικό περιμένει την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius στο λιμάνι της Γραναδίγια ντε Αμπόνα, στην Τενερίφη. Κυριακή 10 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Miguel Barreto)

Ξεκίνησε η εκκένωση του MV Hondius στην Τενερίφη – Δρακόντεια μέτρα μετά το ξέσπασμα χανταϊού

50 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο φουαγιέ της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης Κοζάνης, Σάββατο 9 Μαΐου 2026 (φωτ.: kozan.gr)

Η μάνα του ποντιακού ελληνισμού στο επίκεντρο – Συγκίνηση στην Κοζάνη σε αφιέρωμα για την Ημέρα της Μητέρας

1 ώρα πριν
Χειραψία με ανθρωποειδές ρομπότ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου, 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wu Hao)

Το ρομπότ που αρνήθηκε να μεταφέρει βόμβα – Και τελικά πείστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του 4ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, Πέμπτη 7 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου)

Η Γενοκτονία των Ποντίων μπαίνει στα σχολεία: Συγκινητική εκδήλωση στο 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου για τον Φίλωνα Κτενίδη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign