pontosnews.gr
Δευτέρα, 9/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χιλιάδες πολίτες στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

18/11/2012 - 12:42μμ
Χιλιάδες πολίτες στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ειρηνικά ολοκληρώθηκε, περί τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, η πορεία χιλιάδων διαδηλωτών (υπολογίζονται στις 20.000) προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο κύριος όγκος της πορείας ανηφόρισε από την Σταδίου προς τη Βουλή και ακολούθως μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ. Το «παρών» στην πορεία έδωσαν σπουδαστές, μέλη κομματικών παρατάξεων και πλήθος κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητικοί σύλλογοι Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Καλών Τεχνών, η ΟΛΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Νέο αριστερό Ρεύμα, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και άλλες αριστερές οργανώσεις, αλλά και άνθρωποι, οι οποίοι δεν εντάσσονται σε συγκεκριμένους κομματικούς σχηματισμούς ή οργανώσεις. Συνολικά, οι διαδηλωτές υπολογίστηκαν σε 15.000-20.000.

Περί τις 6 το απόγευμα, η πορεία έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία, όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τα ΜΑΤ στη συνέχεια έκλεισαν με κλούβες το δρόμο σε Κηφισίας, Φειδιππίδου και Μεσογείων, σε μια εμφανή προσπάθεια να ανακόψουν την πορεία των διαδηλωτών προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, προέβη σε διαμαρτυρία προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ζητώντας να ανοίξει ο δρόμος προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

Για το ίδιο θέμα, οι διαδηλωτές ζήτησαν παρέμβαση εισαγγελέα. Στο σημείο έσπευσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, για να διαπραγματευθεί με τους αστυνομικούς.

Χιλιάδες κόσμου είχαν ακινητοποιηθεί για περίπου μία ώρα επί της οδού Βασίλισσης Σοφίας, αναμένοντας την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με το διευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής και άλλους αξιωματούχους της αστυνομίας, σχετικά με το αίτημα των διαδηλωτών να συνεχίσουν την πορεία τους μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Τελικά, οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν το δρόμο, οι κλούβες αποχώρησαν από τα μπλόκα και η πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ, στη συμβολή Κατεχάκη και Κηφισίας, συνεχίστηκε κανονικά. Έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, στη συμβολή της Κατεχάκη με την Κηφισίας, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και έκαψαν μία σημαία του Ισραήλ, πριν αποχωρήσουν.

Ένταση ωστόσο επικράτησε λίγο μετά τις 20:30 στα Εξάρχεια, στο περιθώριο της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ομάδα ατόμων εκτόξευσε αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν, κάνοντας χρήση χημικών. Η αστυνομία προχώρησε σε 70 προσαγωγές.

Περί τις 21:15 παραδόθηκαν στην κυκλοφορία όλοι οι δρόμοι και άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό.

Νωρίτερα το Σάββατο, υπό τη διακριτική παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης πραγματοποιήθηκε η πορεία των φοιτητών προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι διαδηλωτές, με αφετηρία το Πολυτεχνείο και μέσω των οδών Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας, έφθασαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου και κατέληξε η πορεία.

Φτάνοντας, οι φοιτητές έψαλλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τη σημαία και στη συνέχεια αποχώρησαν μέσω της οδού Σούτσου. Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΚΚΕ με αφετηρία την Ομόνοια και επικεφαλής τη γενική γραμματέα του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Στις 14:00 είχαν κλείσει οι πύλες του Πολυτεχνείου, ενώ νωρίτερα εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των συνδικαλιστικών φορέων και τον κοινωνικών οργανώσεων κατέθεσαν στεφάνια.

«Το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Μετά τις 11 το πρωί κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη και συνεπικουρούμενο από την ακροδεξιά, προσπαθεί να ξανααφηγηθεί την ιστορία των τελευταίων 40 χρόνων στη χώρα μας. Προφανής στόχος: να την παραχαράξει, προκειμένου να ξεμπερδέψει με τη μεταπολίτευση. Να ξεμπερδέψει με τις κατακτήσεις της, ακόμα και με τα ανεκπλήρωτα, αδικαίωτα αιτήματά της» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν θα σβήσει ποτέ. «Υπενθυμίζει στη νέα γενιά ότι ο μόνος δρόμος για να νικά είναι ο δρόμος της αντίστασης, της ανυπακοής και της εξέγερσης απέναντι σε κάθε τυραννία».

Ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Αθανάσιος Παπαϊωάννου κατέθεσε το πρωί του Σαββάτου στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου εκ μέρους του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ και της νεολαίας του κόμματος με επικεφαλής τη Δώρα Καλλιπολίτη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κατέθεσε στεφάνι νωρίτερα στο Πολυτεχνείο.

«Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο. Μήνυμα για την ενότητα του λαού και την προστασία της Δημοκρατίας. Σήμερα, τα συνθήματα εκείνα μεταφράζονται σε αδιάκοπη μάχη ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τη βία. Σήμερα, πρώτιστο καθήκον όλων μας πρέπει να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ενίσχυση της δημοκρατίας» είπε στο μήνυμά της.

Πηγή: protothema.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς στην βιομηχανία μπισκότων «Βιολάντα» στα Τρίκαλα (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

«Βιολάντα»: Την έντονη μυρωδιά στο εργοστάσιο επιβεβαιώνουν πάνω από 25 εργαζόμενοι

8/02/2026 - 11:58μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καρπενήσι: Ακέφαλη σορός άνδρα εντοπίστηκε σε αμάξι που έπεσε από γκρεμό

8/02/2026 - 11:15μμ
Το σιντριβάνι στην στην πλατεία Δαβάκη, από το οποίο ανασύρθηκε το 2 ετών κοριτσάκι (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Κοριτσάκι ανασύρθηκε από σιντριβάνι χωρίς τις αισθήσεις του

8/02/2026 - 9:51μμ
Φουσκωμένα τα νερά στη Θράκη μετά την υπερχείλιση φραγμάτων στη Βουλγαρία (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Άρδας: Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του νερού στο Πύθιο

8/02/2026 - 3:41μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο: Βρέθηκαν δύο άνδρες χωρίς τις αισθήσεις τους κοντά στη Νέα Βύσσα Έβρου

8/02/2026 - 11:49πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ ζητούν να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της άμεσης ενεργοποίησης της ελεγχόμενης πρόσβασης στους χώρους του πανεπιστημίου

8/02/2026 - 11:22πμ
Εικόνα από τη μεταγωγή του Μαροκινού κατηγορουμένου για διακίνηση μεταναστών στον ανακριτή (φωτ.: Κώστας Αναγνώστου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Προφυλακίστηκε ο Μαροκινός κατηγορούμενος για το ναυάγιο – Τι δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

8/02/2026 - 9:25πμ
(Φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος καιρός σε όλη τη χώρα: Βροχές, καταιγίδες και τοπικές χιονοπτώσεις

8/02/2026 - 8:07πμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνές ωμής βίας σε δρόμους του Γαλατσίου – Επιθέσεις με μαχαίρι σε δύο νεαρούς άνδρες

7/02/2026 - 11:29μμ
Σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι της Χίου (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Αναγνώστου)
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα για εξειδικευμένη φροντίδα τα τραυματισμένα παιδιά του ναυαγίου στη Χίο

7/02/2026 - 9:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς στην βιομηχανία μπισκότων «Βιολάντα» στα Τρίκαλα (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ Βασίλης Βερβερίδης)

«Βιολάντα»: Την έντονη μυρωδιά στο εργοστάσιο επιβεβαιώνουν πάνω από 25 εργαζόμενοι

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Super League: Πράσινο το κλάσικο με Ταμπόρδα

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Βασίλης Παπαδόπουλος)

Καρπενήσι: Ακέφαλη σορός άνδρα εντοπίστηκε σε αμάξι που έπεσε από γκρεμό

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»)

Μουχαπέτ’ για την Τσικνοπέμπτη από την «Παναγία Κρεμαστή»

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Davis Cup: Ο Τσιτσιπάς «καθάρισε» για την Εθνική

8 ώρες πριν
Το σιντριβάνι στην στην πλατεία Δαβάκη, από το οποίο ανασύρθηκε το 2 ετών κοριτσάκι (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Καλλιθέα: Κοριτσάκι ανασύρθηκε από σιντριβάνι χωρίς τις αισθήσεις του

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign