pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ενίσχυση των εξαγωγών με Ελληνοϊταλική συνεργασία

9/11/2012 - 10:07πμ
Ενίσχυση των εξαγωγών με Ελληνοϊταλική συνεργασία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου τελεί υπό την αιγίδα της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ιταλίας, της Κεντρικής Ένωσης Διμερών Ιταλικών Εμπορικών Επιμελητηρίων, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και την τράπεζα Eurobank.

Η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια είναι οι λέξεις-κλειδιά, προκειμένου η ελληνική οικονομία να μπει σε τροχιά ανάκαμψης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη σημερινή εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος «Εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα σε 52 χώρες του κόσμου μέσα από 74 ιταλικά εμπορικά επιμελητήρια».

Ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται την επόμενη μέρα, μετά την κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τη λήψη ορισμένων, όπως τα χαρακτήρισε, επώδυνων μέτρων, τονίζοντας ότι τα μέτρα μπορεί να είναι επώδυνα, αλλά, στην παρούσα φάση, είναι και αναγκαία, προκειμένου η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη και να προχωρήσει μπροστά.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει σε σημαντικές πρωτοβουλίες και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου και στη διείσδυση σε νέες αγορές και δίκτυα.

Αναφορικά με τις σχέσεις των δύο χωρών της Ιταλίας και της Ελλάδας, ο υπουργός υπογράμμισε ότι αυτές πρέπει να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, επισημαίνοντας ότι οι δύο χώρες δίνουν μία μάχη για μία αποτελεσματικότερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ελλάδα, Κλαούντιο Γκλέντζερ, δήλωσε ότι η κρίση μάς επέβαλε να αλλάξουμε συμπεριφορά, αναφέροντας ότι και η ιταλική οικονομία αναγκάστηκε να πάρει μέτρα, που αφορούν, μεταξύ άλλων, μισθούς και συντάξεις.

Παρόλα αυτά, όπως επισήμανε, «πρέπει να δούμε τη θετική πλευρά και να ενισχύσουμε τη σχέση Ελλάδας-Ιταλίας», τονίζοντας ότι ένας από τους τομείς, όπου η ελληνο-ιταλική συνέργεια μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος μεγάλης ανάπτυξης, είναι ο τουρισμός.

Μιλώντας στη σημερινή εκδήλωση, ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ιωάννης Τσαμίχας, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και φιλόδοξο πρόγραμμα εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, που βασίζεται στη συνδρομή 74 ιταλικών εμπορικών επιμελητηρίων σε 52 χώρες.

«Η συμμετοχή μας στην Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ιταλίας, καθώς και στην Κεντρική Ένωση Διμερών Ιταλικών Επιμελητηρίων, μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση σε ένα δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών στη διεθνοποίηση επιχειρήσεων όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε το δίκτυο αυτό, να αντλήσουμε τεχνογνωσία και, με τη συνεισφορά των θεσμικών συνεταίρων μας, που συμμετέχουν σ΄ αυτή την προσπάθεια, να συνδράμουμε τον Έλληνα επιχειρηματία να εξάγει στοχευμένα αποτελεσματικά το προϊόν του, να ξέρει, δηλαδή, τι θα αντιμετωπίσει και πού υπάρχει ζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμίχας.

Η πρωτοβουλία αυτή θα παρουσιαστεί επίσημα στο «Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ για τη Μεσόγειο», που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο, στις 12 και 13 Νοεμβρίου.

Η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη, δήλωσε ότι, παρά το γεγονός ότι η Ιταλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Ελλάδας σε αγροτικά προϊόντα, υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας και συνεργειών μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, Παύλος Θωμόγλου, τόνισε ότι η εξωστρέφεια αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για επιβίωση και ανάκαμψη, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει επιχειρήσεις, που έχουν τη διάθεση και την ικανότητα να διακριθούν στον εξαγωγικό τομέα.

Όπως ανέφερε, για να διατηρηθεί η εξαγωγική δυναμικότητα, χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια πολιτείας και αγοράς. Από πλευράς της πολιτείας, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό του κράτους και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά, ενώ, όπως επισήμανε, πρέπει να διαμορφωθεί και μία εθνική στρατηγική εξωστρέφειας, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και σχέδια προσέγγισης των ξένων αγορών ανά κλάδο. Ιδιαίτερα σημαντικό, κατά την άποψή του, είναι η αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης, μίλησαν και ο πρόεδρος της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, ο γενικός διευθυντής, Global Corporate & Investment Banking, τράπεζα Eurobank, Κωνσταντίνος Βουσβούνης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτριος Λακασάς και ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Διμερών Ιταλικών Εμπορικών Επιμελητηρίων, Λεονάρντο Σιμονέλι.

Πηγή: defencenet.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνεδρίαση υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες παρεμβάσεις για το ιδιωτικό χρέος: Σταθερό επιτόκιο 3% στον εξωδικαστικό και πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ στους servicers

3/11/2026 - 4:53μμ
Κυκλοφοριακή συμφόρηση στη λεωφόρο Συγγρού, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2027: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια – Πληρωμή έως 31 Δεκεμβρίου

2/11/2026 - 4:10μμ
Υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος στο νομό Τρικάλων (φωτ.: EUROKINISSI/ Θανάσης Καλλιάρας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενεργειακό κόστος: Νέες αυξήσεις σε ρεύμα και τιμολόγια – Στα 102 ευρώ το φυσικό αέριο

2/11/2026 - 8:32πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: «Σβήνονται» υποθέσεις φοροδιαφυγής των ετών 2012-2017

1/11/2026 - 4:17μμ
Γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Περισσότερα από 73 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν έως τις 6 Νοεμβρίου

1/11/2026 - 1:21μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δάνεια και πλειστηριασμοί: Πώς αποσύρθηκε το άρθρο 23 και τι σημαίνει για τους δανειολήπτες

31/10/2026 - 4:20μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Μάντζιαρης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Επεκτείνεται η κρατική επιδότηση για την περίοδο 1 έως 15 Νοεμβρίου

30/10/2026 - 10:53μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλονται την Παρασκευή 187.722.460,23 ευρώ σε 587.789 δικαιούχους

29/10/2026 - 3:30μμ
Η πρόεδρος Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ (φωτ. αρχείου: EPA/RONALD WITTEK)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κριστίν Λαγκάρντ: Ανακοίνωσε την παραίτησή της από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το 2027

29/10/2026 - 12:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέρμανση και ρεύμα: Ακριβό το πρώτο… κρύο – Νέες ανατιμήσεις στα καύσιμα

28/10/2026 - 2:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (PHEV) (φωτ.: cupraofficial.gr)

Plug-in υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έως και έξι φορές υψηλότερες οι πραγματικές εκπομπές ρύπων το 2024

46 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΧΚ)

Άγρια συμπλοκή φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Τρεις τραυματίες – Ο ένας από βόμβα μολότοφ

1 ώρα πριν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην πισίνα αντικατοπτρισμού του Μνημείου Λίνκολν, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον της νέας πολιτικής πραγματικότητας – Η επόμενη μέρα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/profile.php/Τρισευγενη Δημοπουλου)

Τα παιδιά «κάλεσαν» τη βροχή στη Νίκαια: Η Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας αναβίωσε το αρχαίο έθιμο της Περπερούνας

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/profile/ Θεατρικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Δήμου Παρανεστίου)

«Δυτικός Πόντος: Η Ιστορία, ο Πολιτισμός και οι Ρίζες μας» – Εκδήλωση μνήμης στον Νικηφόρο Δράμας

3 ώρες πριν
(Φωτ.: astynomia.gr)

Θεσσαλονίκη: 16χρονος ήταν ο παραλήπτης δεμάτων με 7,4 κιλά υδροπονικής κάνναβης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV