pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι Πόντιοι φοιτητές συμμετέχουν στην “Ανθρώπινη Δάδα”

9/11/2012 - 8:15πμ
Οι Πόντιοι φοιτητές συμμετέχουν στην "Ανθρώπινη Δάδα"
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

 Στήριξη της σχεδιαστικής πρότασης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στον διαγωνισμό για τον σχεδιασμό της δάδας των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Μια πρωτότυπη Ιδέα θα έχει το Ημερολόγιο 2013 του  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για το 2013 με θέμα την  «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΑΔΑ». Διακόσιοι πενήντα  (250)  Φοιτητές των Σχολών  Διοίκησης και Οικονομίας και Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, θα παραταχθούν στο έδαφος κάτω από τη Γέφυρα του Ρυμνίου αναπαριστώντας την ανθρώπινη δάδα, κατά αναλογία του σχεδίου της δάδας  του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για τους Εθελοντές Αιμοδότες. Οι Φοιτητές που συμμετέχουν είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων Ποντίων Φοιτητών, Κρητών  «Η Μεγαλλόνησος», Εθελοντών Αιμοδοτών Φοιτητών ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και των Ομάδων του Ιδρύματος Ραδιοφώνου «JUST RADIO», Ποίησης, Ζωγραφικής, Μουσικής, Θεάτρου, Χορού (brake dance), αλλά και φοιτητές που δεν ανήκουν σε κάποια ομάδα.

Η εκδήλωση αυτή  του ημερολογίου εντάσσεται,  ως  παράλληλη πολιτιστική  εκδήλωση  στήριξης της σχεδιαστικής πρότασης των Καθηγητών, των Επιστημονικών Συνεργατών και των  Φοιτητών του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού στον διαγωνισμό για τον σχεδιασμό της δάδας των  Ολυμπιακών Αγώνων, που θα πραγματοποιηθούν το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Στόχος: Η  διεθνοποίηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μετά  τη συμπλήρωση των τριάντα πέντε χρόνων από την ίδρυσή του.

Η Ιδέα αυτή ανήκει στον κ. Χρήστο Λαμπριανίδη Καθηγητή Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, ο οποίος δέχθηκε την πρόταση της Διοίκησης για την φωτογράφιση, εθελοντικά. Ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει στον χώρο αυτό, θεματική φωτογράφιση σε συνδυασμό  με  ποίηση για τα τέσσερα στοιχεία της φύσης: γη, νερό, φωτιά, αέρας.

Ο κ. Λαμπριανίδης διέθεσε αφιλοκερδώς στο Ίδρυμα,  τη βραβευμένη με πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφία του,  με θέμα «NO POLUTION», για το ημερολόγιο του 2011, το οποίο και  ξανατυπώθηκε το 2012.

Η συνεργασία αυτή με τον κ. Λαμπριανίδη ξεκίνησε το 2010, όταν με τον Καθηγητή του Γενικού Τμήματος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Φραγκούλη  και την διάθεση του εξοπλισμού του Εργαστηρίου  Η/Υ και τη βοήθεια κατάλληλου λογισμικού και σε  συνεργασία και με τον κ. Σάκη Δαζάνη παρείχαν όλοι εθελοντικά  μαθήματα φωτογραφίας στην Φοιτητική Ομάδα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: oladeka.blogspot.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καλλιτεχνική απεικόνιση σπιτιών και οικημάτων σε ένα χωριό του Πόντου (φωτ.: kozan.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Κοζάνη: Η στιγμή των εγκαινίων για το Ποντιακό Μουσείο – Πότε κόβεται η κορδέλα

30/04/2026 - 2:50μμ
Τέσσερις λύρες, ένα διήμερο στο Μικροχώρι Δράμας
ΠΟΝΤΟΣ

Μικροχώρι Δράμας: Ένα διήμερο που δεν είναι «σεμινάριο» – Συνάντηση παράδοσης που ζητά να γίνει θεσμός

30/04/2026 - 1:06μμ
Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στα κοιμητήρια του Αμυγδαλεώνα, Τετάρτη 29 Απριλίου 2026 (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Κώστας Σαραϊδάρης)
ΠΟΝΤΟΣ

Γιατί η εικόνα της Παναγίας Σουμελά μεταφέρθηκε στα κοιμητήρια του Αμυγδαλεώνα Καβάλας

30/04/2026 - 11:03πμ
(Φωτ.: Facebook/Syllogos Pontion Reutlingen)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

«Η μνήμη θα νικήσει τη λήθη»: Οι Πόντιοι της Γερμανίας κρατούν ζωντανή την ιστορία

30/04/2026 - 9:22πμ
Η Ίμερα σε φωτογραφία που δημοσίευσε η «Ποντιακή Εστία» στο 5ο τεύχος
ΠΟΝΤΟΣ

Σοϊλεμέζ Μεχμέτ πασάς, ή «ταπεινός ιερεύς Ελευθέριος»; Η ιστορία ενός «δίπιστου» όπως την διέσωσε ο Γ.Θ. Κανδηλάπτης (Κάνις)

29/04/2026 - 9:16μμ
Επετειακή μπλούζα για τα 100 χρόνια στο Κίζαρι Ροδόπης (φωτ.: Facebook / Savvas Kamenidis)
ΠΟΝΤΟΣ

Κίζαρι Ροδόπης: 100 χρόνια από τη δεύτερη προσφυγιά – Τα ονόματα που ξανακούστηκαν μετά από έναν αιώνα

29/04/2026 - 10:12πμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη για την εκδήλωση του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου, Τρίτη 28 Απριλίου 2026 (πηγή: Glomex)
ΠΟΝΤΟΣ

Καρπενήσι: Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ «ζωντανεύουν» τη μνήμη του ποντιακού ελληνισμού

28/04/2026 - 11:04μμ
Ο διεθνούς φήμης μουσικός Οδυσσέας Δημητριάδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Οδυσσέας Δημητριάδης)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Οδυσσέας Δημητριάδης: Ο αρχιμουσικός που αρνήθηκε το χρήμα για τη δόξα της τέχνης

28/04/2026 - 9:09μμ
Από την εισήγηση της Ειρήνης Καμπερίδου, στο Σπουδαστήριο Ποντιακής Ιστορίας και Πολιτισμού της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων Αττικής, Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΕΚΠΑ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαρτυρίες δυτικών περιηγητριών φωτίζουν τον Πόντο και τη Μικρά Ασία

28/04/2026 - 8:21μμ
Τα δύο ποντιόπουλα Παύλος Φωτιάδης και Παναγιώτης Κιουρτσίδης που κέρδισαν στον ποιητικό διαγωνισμό γράφοντας στην ποντιακή διάλεκτο, μπροστά από τον Σύλλογο Ποντίων Ποντοηράκλειας «Διγενής Ακρίτας»  (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Μάχη των Οχυρών: Πόντιοι μαθητές βραβεύτηκαν σε διεθνή διαγωνισμό γράφοντας στην ποντιακή διάλεκτο

28/04/2026 - 5:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελευθέρια στην Κομοτηνή: Η γιορτή της απελευθέρωσης με έντονο ποντιακό αποτύπωμα

33 λεπτά πριν
Στιγμιότυπo από σούπερμαρκετ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Πληθωρισμός στο 4,6% τον Απρίλιο – «Φωτιά» η ενέργεια, σπρώχνει ξανά τις τιμές

58 λεπτά πριν
Καρέ από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Global Sumud Flotilla (πηγή: Χ)

Αναχαίτιση στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας ανοιχτά της Κρήτης – Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

1 ώρα πριν
Αστυνομικοί μεταφέρουν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων τον 89χρονο «πιστολέρο», Τετάρτη 29 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Ο 89χρονος ομολογεί το σχέδιο, αρνήθηκε ότι ήθελε να σκοτώσει – «Ήθελα να προκαλέσω ντόρο»

2 ώρες πριν
Καλλιτεχνική απεικόνιση σπιτιών και οικημάτων σε ένα χωριό του Πόντου (φωτ.: kozan.gr)

Κοζάνη: Η στιγμή των εγκαινίων για το Ποντιακό Μουσείο – Πότε κόβεται η κορδέλα

2 ώρες πριν
Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)

Φρένο στο ράλι του πετρελαίου, αλλά η κρίση ΗΠΑ-Ιράν οδηγείται σε νέα κλιμάκωση

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign