pontosnews.gr
Τετάρτη, 22/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο με 153 ψήφους

8/11/2012 - 8:25πμ
Υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο με 153 ψήφους
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε ένα ολονύκτιο θρίλερ και με 153 ψήφους το μνημόνιο 3 πέρασε από τη Βουλή . Τι απώλειες μετρούν ΠΑΣΟκ και Ν.Δ

Με 153 “ναι” έναντι 128 “όχι” και 18 “παρών” σε σύνολο 299 παρόντων  υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα επείγουσα Μέτρα Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης  ενώ οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν “παρών”.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 126 βουλευτές της ΝΔ και 27 του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα όχι ήταν 128 και τα παρών 18.

Από την ΝΔ διαφοροποιήθηκε ο βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης που επέλεξε το παρών, όπως και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουτσούκος και ‘Αντζελα Γκερέκου.

Επίσης καταψήφισαν από το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Μιχάλης Κασσής και Θόδωρος Παραστατίδης, ενώ ο ι ο Κώστας Σκανδαλίδης απουσίασε από την ψηφοφορία.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν παρών με εξαίρεση, τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά που επέλεξαν το όχι.

Πριν από την ψηφοφορία, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη ή να επιστρέψει στη δραχμή.

Στουρνάρας: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Όπως μεταδίδει το Reuters, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, η συζήτηση διεκόπη αφού εργαζόμενοι στη Βουλή πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τις περικοπές στους μισθούς τους, κάτι που πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Αργότερα, ο Στουρνάρας απέσυρε τις προτεινόμενες περικοπές μισθών των εργαζομένων στη Βουλή.

Μάλιστα, εξερχόμενος από το Κοινοβούλιο μετά τη ψήφιση των νέων μέτρων ο υπουργός έκανε μια λακωνική δήλωση, λέγοντα χαρακτηριστικά πως “Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα”.

Διαγράφηκαν έξι βουλευτές από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ένας από τη ΚΟ της ΝΔ

Επτά “απώλειες” βουλευτών -έξι για το ΠΑΣΟΚ και ενός από τη ΝΔ- καταγράφουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων, καθώς οι βουλευτές αυτοί δεν ακολούθησαν τη “γραμμή” του κόμματος κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου με το οποίο εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έθεσε εκτός της ΚΟ του κόμματός του τον βουλευτή Κοζάνης Γεώργιο Κασαπίδη, ο οποίος δήλωσε «παρών» κατά την ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τους βουλευτές Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος απουσίαζε από την ψηφοφορία, την Αγγελική Γκερέκου, τον Μάρκο Μπόλαρη και τον Γιάννη Κουτσούκο οι οποίοι δήλωσαν “παρών”, και τους Θεόδωρο Παραστατίδη και Μιχάλη Κασσή, οι οποίοι ψήφισαν “όχι”.

Δείτε πως κατέγραψε το NEWS 247 τα γεγονότα της χθεσινής ιστορικής ημέρας μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του

Reuters: Η επόμενη δόση έχει ήδη καθυστερήσει πολύ

“Το ελληνικό κοινοβούλιο μόλις που κατάφερε να υπερψηφίσει το κρίσιμο νομοσχέδιο λιτότητας, αργά το βράδυ της Τετάρτης, καθώς τα βίαια επεισόδια συγκλόνισαν την Αθήνα με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα, τα οποία απειλούν να διαβρώσουν περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο των άπορων και της μεσαίας τάξης”, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters.

“Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου με μόλις 153 ψήφους αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο για την τρικομματική κυβέρνηση, προκειμένου να καταφέρει να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας από τους διεθνείς δανειστές και να αποτρέψει μια άμεση πτώχευση”, συνεχίζει το Reuters.

Για τους περισσότερους από 70.000 διαδηλωτές, οι οποίοι αψήφησαν τη δυνατή βροχή που έπεφτε έξω από τη Βουλή, το νομοσχέδιο θα αποτελέσει ένα περαιτέρω πλήγμα για την οικονομία, η οποία σύντομα θα εισέλθει στον έκτο χρόνο της ύφεσης, με την ανεργία να φτάνει το ποσοστό ρεκόρ του 25 τοις εκατό.

“Έχουν ήδη μειώσει τη σύνταξή μου από τα 2.250 ευρώ στα 1.250 και τώρα κινδυνεύουμε όλοι με ακόμα περισσότερες περικοπές. Δεν καταλαβαίνουν ότι με τα χρήματα αυτά στηρίζω οικονομικά τη γυναίκα μου και τα τρία μου παιδιά”, δήλωσε στο Reuters ένας 70χρονος συνταξιούχος, ο οποίος βρισκόταν έξω από τη Βουλή διαμαρτυρόμενος για τα νέα μέτρα. “Τα μέτρα λιτότητας που πρόκειται να ψηφίσουν θα είναι ντροπή για κάθε οικογένεια, για την Ελλάδα και για την Ευρώπη”, δήλωσε αγανακτισμένος.

Οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ των περικοπών στον προϋπολογισμό ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε κλίμα έντονων διαφωνιών, κατά της περαιτέρω μείωσης των μισθών και των συντάξεων σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, ήταν απαραίτητη η υπερψήφιση του νομοσχεδίου, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να λαμβάνει τα δάνεια διάσωσης από τους διεθνείς δανειστές. “Η επόμενη δόση του δανείου των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ έχει ήδη καθυστερήσει πολύ και χωρίς αυτό η Ελλάδα είναι πιθανό να κηρύξει πτώχευση στις 16 Νοεμβρίου”, αναφέρεται στο τηλεγράφημα.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν επιπρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και τον δημόσιο τομέα, αυξήσεις στους φόρους, διετή αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 και μια νομοθεσία που θα καταστήσει ευκολότερες τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Ο νόμος δίνει στην κυβέρνηση το δικαίωμα να κάνει μειώσεις στον ελάχιστον μισθό και στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να μπορούν να ζητούν από τους εργαζόμενούς τους να δουλεύουν με πιο ευέλικτα ωράρια.

Πηγή: news247.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Διεκόπη για λόγους υγείας η δίκη των αδελφών Ψωμιάδη για τα 45άρια

22/10/2025 - 1:40μμ
Μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας παρελαύνουν περήφανα στην παραλία της Θεσσαλονίκης την 28η Οκτωβρίου 2024 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις εκδηλώσεις της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου

22/10/2025 - 12:39μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: 37 συλλήψεις σε όλη τη χώρα για τις παράνομες επιδοτήσεις

22/10/2025 - 12:01μμ
Λίγα λουλούδια κάτω από την ταινία της αστυνομίας στο κλειστό πλέον λούνα παρκ όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Μιχάλης Παππούς)
ΕΛΛΑΔΑ

Κασσάνδρα: Αναβλήθηκε η δίκη της δημάρχου και άλλων επτά για τον θάνατο του 18χρονου στο λούνα παρκ

22/10/2025 - 11:28πμ
Φθινοπωρινά στιγμιότυπα από το Ναύπλιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φθινοπωρινός ο καιρός και σήμερα – Βροχές, νεφώσεις και νοτιάδες

22/10/2025 - 8:00πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελευσίνα: Οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι 17χρονου που απείλησε μαθητή με πιστόλι

22/10/2025 - 12:04πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος Τούρκος – Κατηγορείται ότι μετέφερε παράνομα μετανάστες

21/10/2025 - 9:05μμ
Αστυνομικοι έξω από το σπίτι της άτυχης γυναίκας, στα Τρίκαλα (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τρίκαλα: 18χρονος έπνιξε με πετσέτα τη μητέρα του – Τι είπε στους αστυνομικούς

21/10/2025 - 5:25μμ
Σέρρες: Με τιμή και συγκίνηση η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Με τιμή και συγκίνηση η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα

21/10/2025 - 3:02μμ
Τα κάγκελα αποτελούν συνέχεια της εισόδου του μνημείου, που βρίσκεται στην πλατεία Ναυαρίνου (φωτ.: Δήμος Θεσσαλονίκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διευκρινίσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων για τα κάγκελα στο Γαλεριανό Συγκρότημα – Πρέπει να τροποποιηθούν η θέση και το ύψος τους

21/10/2025 - 1:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόσμος παρακολουθεί την ημερίδα για το Υπεύθυνο Παιχνίδι (φωτ.: opap.gr)

Ημερίδα Υπεύθυνου Παιχνιδιού ΟΠΑΠ: Αφετηρία για ένα πιο ασφαλές και υπεύθυνο περιβάλλον τυχερών παιχνιδιών

13 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/profile.php?id/Urban Pontus Fest)

Urban Pontus Fest: Κάτι μοναδικό έρχεται στη Θεσσαλονίκη

36 λεπτά πριν
Απεικόνιση των νεαρών γαλαξιών στο σύμπαν (φωτ.: NASA, ESA, CSA, STScI, B. Robertson (UC Santa Cruz), B. Johnson (CfA), S. Tacchella (Cambridge), P. Cargile-CfA)

Διάστημα: Χαοτικοί και ακατάστατοι οι «νεαροί» γαλαξίες στο πρώιμο σύμπαν, μετά το Big Bang

1 ώρα πριν
Χορευτικός όμιλος «Σέρρα» (φωτ.: Δώρα Δουρμούσογλου)

2ο Πολιτιστικό Αντάμωμα Ποντιακού Ελληνισμού στο δήμο Καλλιθέας – Μια γιορτή του πολιτισμού και της ενότητας

2 ώρες πριν
Η σημαία του Παλαιστινιακού Κράτους (πηγή: el.wikipedia.org/wiki/Κράτος_της_Παλαιστίνης)

Reuters/Ipsos: «Ναι» της πλειοψηφίας των Αμερικανών στην αναγνώριση της Παλαιστίνης

3 ώρες πριν
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Διεκόπη για λόγους υγείας η δίκη των αδελφών Ψωμιάδη για τα 45άρια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign