pontosnews.gr
Πέμπτη, 12/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θάνατος βρέφους από ιατρικό λάθος

6/11/2012 - 7:07μμ
Θάνατος βρέφους από ιατρικό λάθος
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε ιατρικό λάθος οφείλεται σύμφωνα με τον Καθηγητή Ιατροδικαστικής Μ. Μιχαλοδημητράκη ο θάνατος του βρέφους. “Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει προηγηθεί ιατρικό λάθος. Το βρέφος πέθανε από νέκρωση εντέρου (περιτονίτιδα) μετά από χειρουργική επέμβαση.”

Μάλιστα ο ιατροδικαστής δεν παρέλειψε να σχολιάσει την άμεση αντίδραση της διοίκησης του νοσοκομείου η οποία ξεπέρασε τη γραφειοκρατεία και έθεσε σε αργία το γιατρό τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο έγινε για πρώτη φορά πριν μάλιστα ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Οι γονείς του βρέφους μιλώντας στους δημοσιογράφους ξέσπασαν. ”Θέλουμε να πληρώσει αυτός που έσφαξε το παιδί μας, αν είχαμε χρήματα ίσως τώρα το αγγελούδι μας να ζούσε!” είπαν συντετριμμένοι αλλά και οργισμένοι ο πατέρας και η μάνα του άτυχου αγοριού.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για το θάνατο του μικρού αγοριού.

Το ιστορικό της τραγωδίας

Το έντεκα μηνών αγγελούδι αντιμετώπιζε πρόβλημα βουβωνοκήλης και νοσηλευόταν τις τελευταίες πέντε ημέρες στο Ίδρυμα ενώ την Κυριακή το βράδυ εξέπνευσε ύστερα από τρεις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 11 μηνών βρέφος εισήχθη την περασμένη Τετάρτη στο ΠΑΓΝΗ με πρόβλημα βουβωνοκήλης και υπεβλήθη την ίδια ημέρα σε προγραμματισμένη εγχείρηση.

Από εκεί και πέρα όμως άρχισε το δράμα που θα κατέληγε σε τραγωδία για τους δύο γονείς του αγοριού.

Η μετεγχειρητική κατάσταση του 11μηνου βρέφους δεν εξελίσσονταν ομαλά.

Οι επιπλοκές στην υγεία του άτυχου μωρού συνεχίζονταν με αποτέλεσμα το Σάββατο το πρωί να υποβληθεί και σε δεύτερη επέμβαση ενώ μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, την Κυριακή το πρωί εισήχθη και για τρίτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες στο χειρουργείο.

Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ όπου λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής, το μικρό αγγελούδι έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η οικογένεια του άτυχου βρέφους συντετριμμένη και σε κατάσταση οργής, στρέφεται κατά των γιατρών, κάνοντας λόγο για βαρύτατα ιατρικά λάθη ενώ ο Εισαγγελέας Ηρακλείου διέταξε την διενέργεια νεκροτομής μετά την προσφυγή της οικογένειας μέσω δικηγόρου.

Ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ για την τραγωδία

Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό

Η Διοίκηση του ΠΑ.Γ.Ν.Η. – Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο-Πανάνειο» εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια Κοσμαδάκη για την απώλεια του 11μηνου άρρενος τέκνου της.

Προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση, διετάχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία διενεργείται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χειρουργείου του Νοσοκομείου, Καθηγητή Ουρολογίας κ. Φραγκίσκο Σοφρά.
flashnews

Πηγή: star.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στα σύνορα Ευρυτανίας και Καρδίτσας

12/03/2026 - 12:49μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου (φωτ.: Λάμπρος Ζαχαρής)
ΕΛΛΑΔΑ

Υποβρύχιο «Πρωτεύς»: Τέσσερα χρόνια από τον παροπλισμό του – Η τελευταία τορπίλη είναι «χάρτινη»

12/03/2026 - 12:24μμ
Ηλεκτρονικές πινακίδες στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Κλείνει ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» σήμερα από τις 17:30

12/03/2026 - 10:53πμ
Στιγμιότυπο από την Αθήνα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιξιάτικος καιρός την Πέμπτη, με ήλιο και έως 19 βαθμούς

12/03/2026 - 8:00πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη ανακοπή στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο

11/03/2026 - 9:56μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΗΣΑΠ: Άγνωστοι πέταξαν πέτρα σε συρμό τραυματίζοντας επιβάτη

11/03/2026 - 8:32μμ
Από την τελετή παράδοσης της νέας χάραξης της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, Πέμπτη 31 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Διόδια με βάση τα χιλιόμετρα στον Πατρών-Πύργου από την Παρασκευή

11/03/2026 - 8:03μμ
Η Ελένη Ζαρούλια μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής, 21 Σεπτεμβρίου 2016 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια για τη Χρυσή Αυγή – Ποινή 5 ετών από το Εφετείο

11/03/2026 - 6:28μμ
Στιγμιότυπο από την κατεδάφιση της γέφυρας του Πανοράματος, τον περασμένο Ιανουάριο λόγω των εργασιών του FlyOver (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κλείνει για 48 ώρες η ανατολική εσωτερική περιφερειακή – Θα κατεδαφιστεί η γέφυρα του Αγίου Παύλου

11/03/2026 - 5:40μμ
Συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την ανακοίνωση των ποινών στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ίδιες ποινές σε Ρουπακιά και «διευθυντήριο» – Η απόφαση του Εφετείου

11/03/2026 - 4:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατεστραμμένα αυτοκίνητα μετά από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε πολυκατοικία στη συνοικία Αΐσα Μπακάρ της Βηρυτού, στον Λίβανο.11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Μπαράζ ισραηλινών πληγμάτων στη Βηρυτό μετά τη μεγαλύτερη επίθεση της Χεζμπολάχ από την αρχή του πολέμου

23 λεπτά πριν
Το βιβλίο παρουσίασαν ο συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης και ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης. Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Μαρία Κοσμίδη)

Στέλιος Καζαντζίδης: «Δεν με σβήνει κανένας» – Παρουσιάστηκε στο Μαρούσι το βιβλίο του Κώστα Μπαλαχούτη

49 λεπτά πριν
Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη,   Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μητσοτάκης: Δεν θα οδηγήσω τη χώρα σε πρόωρες εκλογές – Μήνυμα για Κύπρο και ανησυχία για τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν

1 ώρα πριν
Η Ελένη Κυραμαργιού ήταν καλεσμένη στον κύκλο ανοιχτών μαθημάτων «Η Ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα» του Δήμου Ζωγράφου και των ΑΣΚΙ. Δευτέρα 9 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Δήμος Ζωγράφου)

Πώς άλλαξαν την Αθήνα οι πρόσφυγες της Μικρασίας – Διάλεξη στο Δήμο Ζωγράφου για τη μεγάλη εγκατάσταση μετά το 1922

2 ώρες πριν
Το νέο ΔΣ του «Εύξεινου Πόντου» Κορυδαλλού (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»)

Χωρίς μεγάλες αλλαγές το νέο ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Κορυδαλλού

2 ώρες πριν
Ιρανή κρατά πλακάτ με φωτογραφία του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, 11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Σκληρό μήνυμα από τον νέο ανώτατο ηγέτη του Ιράν: Στοχοποιεί τις αμερικανικές βάσεις, απειλεί με το Στενό του Ορμούζ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign