pontosnews.gr
Κυριακή, 21/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παράδειγμα αλληλεγγύης οι ομογενείς Πόντιοι

5/11/2012 - 9:30πμ
Παράδειγμα αλληλεγγύης οι ομογενείς Πόντιοι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ως παράδειγμα ενότητας και αλληλεγγύης προς μίμηση χαρακτηρίστηκε η απόφαση της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας να διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία χορό, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας (ΕΟΚΜΒ).

Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα της Ποντιακής Κοινότητας, στο Μπράνσγουικ, συμμετείχε μεγάλος αριθμός μελών και φίλων των δύο Κοινοτήτων, οι οποίοι έσπευσαν να ενισχύσουν το μεγαλεπήβολο αυτό έργο. Μεταξύ αυτών ήταν ευεργέτες της Κοινότητας και πολλοί εκπρόσωποι παροικιακών οργανισμών. Συνολικά συγκεντρώθηκε το ποσό των $5.000.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Ποντιακής Κοινότητας κ. Σπύρου Κοροσίδη, ο οποίος, αφού συζήτησε την ιδέα του με τον πρόεδρο της ΕΟΚΜΒ κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, την έθεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητάς του, όπου και εγκρίθηκε ομόφωνα.

«Ήταν προσωπική μου επιθυμία η διοργάνωση της εκδήλωσης, την οποία έθεσα υπ’ όψιν του προέδρου της ΕΟΚΜΒ και τη δέχθηκε με χαρά, ενώ εγκρίθηκε ομόφωνα και από το Δ.Σ. της Ποντιακής Κοινότητας» δήλωσε ο κ. Κοροσίδης, προσθέτοντας: «Θεώρησα πως έπρεπε να κάνουμε την αρχή για να τη μιμηθούν και άλλοι παροικιακοί οργανισμοί, έτσι ώστε να γίνει το όνειρο πραγματικότητα για το καλό όλης της παροικίας μας. Εύχομαι και είμαι βέβαιος ότι και πολλοί άλλοι παροικιακοί φορείς θα συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή και ενωμένοι θα επιτύχουμε τον σκοπό μας.

Όνειρό μου είναι να ολοκληρωθεί το έργο αυτό και να δω τη γαλανόλευκη να κυματίζει στον 15ο όροφο του νέου κτηρίου της Ελληνικής Κοινότητας και, την άλλη μέρα, ας πεθάνω. Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚΜΒ για το όραμα που έχουν και τη θαρραλέα απόφαση που πήραν, ώστε το όνειρο όλων μας να γίνει, και θα γίνει, πραγματικότητα».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚΜΒ, κ. Παπαστεργιάδης, ευχαρίστησε τόσο τον κ. Κοροσίδη όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ποντιακής Κοινότητας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή, λέγοντας πως αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ταυτόχρονα εξήρε το έργο και τις δραστηριότητες της Ποντιακής Κοινότητας, υπογραμμίζοντας την πλούσια ιστορία των Ποντίων στη Μελβούρνη. «Σας συγχαίρω για όλα αυτά που έχει επιτύχει ο οργανισμός σας μέχρι σήμερα και μάλιστα κάτω από δυσχερείς συνθήκες» είπε.

Ο κ. Παπαστεργιάδης ανέφερε ότι η προσπάθεια της Κοινότητας για την ανέγερση του νέου κτηρίου δεν αφορά μόνο τον ιστορικό οργανισμό, αλλά και όλη την παροικία. «Σύντομα θα ανακοινώσουμε την έναρξη των εργασιών για την οικοδόμηση του νέου πολυώροφου κτηρίου, όπου σε 4 ορόφους του θα στεγασθεί το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας στην προσπάθεια αυτή» είπε. «Η Ποντιακή Κοινότητα έκανε την πρώτη κίνηση και είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι» πρόσθεσε.

Πηγή: zougla.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: facebook.com/groups/ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ «ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αγιασμός και έναρξη μαθημάτων στον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ν. Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»

20/09/2025 - 11:23μμ
(Φωτ.: facebook.com/enosipontionegaleo)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Αιγάλεω: Με χορούς, θέατρο και γυμναστική υποδέχεται την πολιτιστική σεζόν 2025-26

20/09/2025 - 9:32μμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Σεπτέμβριος 1921: Η Κυβέρνησις της Αγκύρας εξακολουθεί την εξολόθρευσιν των Ελλήνων της Ανατολής

20/09/2025 - 8:09μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΚΟΠΑ: Άρχισαν οι εγγραφές – Ποιες μέρες θα λειτουργήσουν τα τμήματα χορών και θεάτρου

20/09/2025 - 7:04μμ
Ασσύριοι που επέζησαν μετά τη σφαγή στη Σιμέλε. Η φωτογραφία είναι δύο χρόνια μετά, το 1935, στη Συρία, κοντά στον Αβώρ, παραπόταμο του Ευφράτη (φωτ.: Assyrian Policy Institute)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ν. Φιλαδέλφεια & Ν. Χαλκηδόνα: Το Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζει τον αγώνα των Ασσυρίων για αναγνώριση της Γενοκτονίας τους

20/09/2025 - 3:44μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στα Μελίσσια τα Σάββατα έχουν χρώμα ποντιακό – Ξεκινούν τα μαθήματα, με το βλέμμα στην παράδοση

20/09/2025 - 12:33μμ
(Σύνθ. Εικ.: Αφίσα της ΣΕΝ/ pixabay.com/ users/placidplace)
ΠΟΝΤΟΣ

Πόντος και Ψηφιακή Εποχή: Οι δύο άξονες της 19ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

19/09/2025 - 10:20μμ
Από την παράσταση «Μαυροθάλασσα, Κυρά μου» της Αγγελικής Παμπουκίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Μαυροθάλασσα έχει τις κυράδες της, τις Πόντιες γυναίκες

19/09/2025 - 9:01μμ
Μεγάλη συναυλία στον Ασπρόπυργο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη με πρωτοβουλία της ΠΟΕ (φωτ.: ΠΟΕ)
ΠΟΝΤΟΣ

Συναυλία ΠΟΕ – Δήμου Ασπροπύργου για τον Μίκη Θεοδωράκη: Άρχισε με τραγούδια τελείωσε με σέρρα

19/09/2025 - 7:02μμ
(Εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντιακή διάλεκτος: Τα τοπικά ιδιώματα σύμφωνα με τον Μάτσκαλη φιλόλογο Νικόλαο Λαπαρίδη

19/09/2025 - 4:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 50χρονος που έπνιξε την αδερφή του με σακούλα

4 λεπτά πριν
Νεαρός Παλαιστίνιος περπατά πάνω σε ερείπια σε κατεστραμμένο στρατόπεδο προσφύγων στην κεντρική Γάζα (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Θέμα ωρών η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτος από την Βρετανία

33 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

«Αθήνα Χωρίς Αυτοκίνητο»: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί, σήμερα έως τις 23:00, στην πρωτεύουσα

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/spfserron)

Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Σερρών: Αρχίζουν οι χοροί…

10 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/groups/ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ «ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ»)

Αγιασμός και έναρξη μαθημάτων στον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ν. Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign