pontosnews.gr
Δευτέρα, 15/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έκοψαν το νερό στο Πατριαρχείο

3/11/2012 - 9:39πμ
Έκοψαν το νερό στο Πατριαρχείο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων δεσμεύτηκαν από μια ισραηλινή εταιρεία ύδρευσης η οποία υποστηρίζει ότι της χρωστά ένα υπέρογκο ποσό καθώς δεν πληρώνει εδώ και χρόνια τους λογαριασμούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Μααρίβ.

Στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα αναφέρει ότι η εταιρεία Hagihon προχώρησε στο μέτρο αυτό πριν από περίπου δέκα ημέρες, απαιτώντας από το Πατριαρχείο να καταβάλει το ποσό των 9 εκατομμυρίων σέκελ (περίπου 1,8 εκ. ευρώ). Στο ρεπορτάζ υποστηρίζεται ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας απειλεί ότι θα κλείσει τον Ναό του Πανάγιου Τάφου, του οποίου όμως θεματοφύλακες είναι επίσης η Λατινική και η Αρμένικη Εκκλησία της Ιερουσαλήμ. Καμία από τις δύο αυτές Εκκλησίες δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα.

Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης δεν είναι πλέον σε θέση να καταβάλει μισθό στους ιερείς, ούτε να πληρώσει τις τρέχουσες οφειλές, να εκπληρώσει δηλαδή τις υποχρεώσεις του. Οι επιταγές που εκδίδονται για την πληρωμή του ηλεκτρικού, της τηλεφωνικής εταιρείας Bezek, για το δήμο της Ιερουσαλήμ ή για τον πάροχο του Ίντερνετ, δεν πληρώνονται, βεβαιώνει η Μααρίβ.

“H Hagihon μας κήρυξε τον πόλεμο”, φέρεται να δήλωσε ανώνυμα ένας εκπρόσωπος του Πατριαρχείου στην εφημερίδα. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου έστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και στον πρόεδρο της χώρας Σίμον Πέρες, ενώ σκοπεύουν να ζητήσουν τη βοήθεια του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, της ελληνικής και της κυπριακής ηγεσίας, του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄ είπε ότι “Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ενημερώσουμε τους προσκυνητές να φέρνουν μαζί τους μπουκάλια με νερό και αν δεν αλλάξει κάτι σκοπεύουμε να ανακοινώσουμε εντός των επόμενων ημερών, για πρώτη φορά εδώ και αιώνες, το κλείσιμο του Ναού του Πανάγιου Τάφου”.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Χριστιανικής Ένωσης των Αγίων Τόπων, ο Ελληνορθόδοξος Παλαιστίνιος Ντιμίτρι Ντιλιάνι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η υπόθεση με το λογαριασμό του νερού “Δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα” και προσέθεσε, “Δεν πρόκειται για θέμα χρημάτων αλλά για αλλαγή του στάτους κβο που ισχύει για τη βασιλική εδώ και αιώνες”, υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον Ντιλιάνι αυτός “είναι ένας τρόπος να ασκηθούν πιέσεις στις Εκκλησίες και να επιβάλει το Ισραήλ νέα μέτρα στον πιο ιερό από τους χριστιανικούς αγίους τόπους”.

Ο Ντιλιάνι επιβεβαίωσε ότι ο πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄, μελετά μαζί με άλλους εκπροσώπους του πατριαρχείου, τη λήψη μέτρων που μπορεί να φτάσουν μέχρι και το κλείσιμο του Πανάγιου Τάφου. “Προσευχόμαστε να μην κλείσει ο ναός αλλά αν χρειαστεί θα γίνει κι αυτό”, προειδοποίησε.

Πηγή: enikos.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ κατά την επίσημη τελετή μετονομασίας του αεροδρομίου των Κυθήρων σε «Αλέξανδρος Αριστοτέλης Ωνάσης». 5 Οκτωβρίου 2014 (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΠΙΣΤΗ

Μητροπολίτης Κυθήρων: Θα διαθέσει την αύξηση των αποδοχών του για τη στέγαση γιατρών και εκπαιδευτικών

12/06/2026 - 9:35μμ
Φωτ.: (ec-patr.org/Νίκος Παπαχρήστου)
ΠΙΣΤΗ

Από την Ίμβρο μήνυμα ενότητας και ειρήνης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

12/06/2026 - 4:29μμ
(Φωτ.: greek.vema.com.au/Arch. Nicolae Iftimiu)
ΠΙΣΤΗ

Στην Ίμβρο ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη

11/06/2026 - 10:51πμ
(Φωτ.: greek.vema.com.au)
ΠΙΣΤΗ

Βέροια: Η εικόνα της Παναγίας από το Όρος των Ελαιών έφτασε στη Μονή Δοβρά – Συγκίνηση και πλήθος πιστών στην υποδοχή

8/06/2026 - 10:46μμ
Συνάντηση του  Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Θεόφιλο Γ' στο Μέγαρο Μαξίμου.   Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΙΣΤΗ

Μητσοτάκης – Θεόφιλος Γ΄: Στο επίκεντρο οι Άγιοι Τόποι και η προστασία των χριστιανών στη Μέση Ανατολή

8/06/2026 - 7:34μμ
Από τη λιτάνευση των κειμηλίων της Παναγίας Γουμερά (φωτ.: facebook / Κώστας Ασκούνης)
ΠΙΣΤΗ

Καλλιθέα: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Γουμερά και το Ευαγγελίου από την ιστορική Μονή του Πόντου

8/06/2026 - 1:50μμ
ΠΙΣΤΗ

Στο Φανάρι η υπουργός Πολιτισμού – Στο επίκεντρο η προστασία των χριστιανικών μνημείων και η πολιτιστική συνεργασία

7/06/2026 - 11:29μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/glomex)
ΠΙΣΤΗ

Πάνω από 400.000 πιστοί υποδέχθηκαν τον Πάπα Λέοντα στην Ισπανία σε μια επίσκεψη με ισχυρούς συμβολισμούς

6/06/2026 - 11:45μμ
Προσκύνηση των κειμηλίων, της εικόνας της Παναγίας Γουμερά και του Ευαγγελίου, στον καθεδρικό ναό των Αγίων Πάντων (φωτ.: Γρηγόρης Μωυσιάδης)
ΠΙΣΤΗ

Η Παναγία Γουμερά στην Καλλιθέα: Κορυφώνεται το προσκύνημα των Ποντίων το σαββατοκύριακο

5/06/2026 - 2:44μμ
(Πηγή: facebook.com/ecumenicalpatriarchate)
ΠΙΣΤΗ

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στο Σταυροδρόμι – Πατριαρχικές ευχές στους μαθητές της Ομογένειας

1/06/2026 - 10:54μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

ΑΕΚ: Ξεκινά το ταξίδι του τροπαίου – Θα ταξιδέψει και στην Κωνσταντινούπολη

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Sam Wasson)

Μουντιάλ 2026: Η Γερμανία διέλυσε το Κουρασάο

43 λεπτά πριν
Ο Δούρειος Ίππος δεσπόζει στην έκθεση «Troy and Rome: Myths, Legends and Stories of the Ancient Mediterranean», η οποία φιλοξενείται στο Κολοσσαίο (φωτ.: Anadolu Agency)

Η Τροία στο Κολοσσαίο: Πώς η Τουρκία προβάλλει διεθνώς έναν από τους πιο εμβληματικούς μύθους του αρχαίου κόσμου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ, SUP, Surfing)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάνοε καγιάκ: Χάλκινο μετάλλιο ο Στέφανος Δημόπουλος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Αποθεωτική υποδοχή του Βασίλη Σπανούλη στη Θεσσαλονίκη από τους φίλους του Άρη

2 ώρες πριν
Άποψη της θαλάσσιας περιοχής της Πύλου (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ νότια της Πύλου – Αισθητός σε Πελοπόννησο, δυτική Ελλάδα και Αττική

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign