pontosnews.gr
Σάββατο, 22/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έναρξη 53ου φεστιβάλ κινηματογράφου

3/11/2012 - 8:25πμ
Έναρξη 53ου φεστιβάλ κινηματογράφου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

“Ραντεβού στις σκοτεινές αίθουσες” έκλεισαν χθες βράδυ και επίσημα οι εκατοντάδες λάτρεις του κινηματογράφου στη διάρκεια της λιτότερης τελετής έναρξης του φεστιβάλ κινηματογράφου,  που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στα 53 χρόνια του θεσμού.

«Ραντεβού στις κινηματογραφικές αίθουσες προβολών» έδωσαν ο διευθυντής του φεστιβάλ κ. Δημήτρης Ειπίδης αλλά και ο πρόεδρος του Δ.Σ του δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης κλείνοντας τους ολιγόλεπτους εισαγωγικούς χαιρετισμούς τους.

Τη μουσική νότα στη βραδιά έδωσε εισαγωγικά το μουσικό σχήμα Milky Lady & The Cookies σε ρυθμούς σουίνγκ ρυθμούς ενώ συνόδευσε χορευτικά η χορευτική ομάδα Jitterbugs.

«Στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε το φεστιβάλ κινηματογράφου και η τέχνη γενικότερα μας δείχνει το τον τρόπο να υπερβούμε την κρίση. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τη δημιουργία . Η τέχνη δεν μιλά με οικονομικές αξίες αλλά με αισθητικές» τόνιζε στον χαιρετισμό του που αναγνώστηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος δεν κατάφερε να είναι παρών στην τελετή.

«Το 70% του προϋπολογισμού του φεστιβάλ προέρχεται από ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας» τόνισε στη δική του εισαγωγική ομιλία ο διευθυντής και «ψυχή» του Φεστιβαλ κ. Δημήτρης Ειπίδης ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στις 150 ταινίες της φετινής 53ης διοργάνωσης οι οποίες προέρχονται από 54 χώρες του κόσμου.

«Ο πολιτισμός είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο μας» τόνιζε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην εξωστρέφεια της πόλης αλλά και την ανάγκη να διεκδικήσουμε την αυτονομία του Φεστιβάλ το οποίο πρέπει να γίνει κομμάτι της πόλης – απόλυτα συνυφασμένο με τη λειτουργία της .

Στους ρυθμούς της κρίσης και των περικοπών κινείται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που άνοιξε απόψε τις πύλες της 53ης του διοργάνωσης στην ιστορική έδρα του θεσμού, τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» της πλατείας Αριστοτέλους.

Της ολιγόλεπτης τελετής έναρξης, την οποία παρών ήταν και ο Έλληνας κινηματογραφιστής Κώστας Γαβράς , ακολούθησε η προβολή της ταινία έναρξης με τίτλο «Holy Motors» του γάλλου σκηνοθέτη Λεός Καράξ / Leos Carax.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται κανονικά αύριο με τις προβολές ταινιών στις τέσσερις αίθουσες του Λιμανιού αλλά και στον κινηματόγραφο «Ολύμπιον» όπου θα προβληθεί σε πανελλήνια πρώτη αύριο το βράδυ η τελευταία ταινία του Κώστα Γαβρά με τίτλο «The Capital”.

Σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν, παρουσία του διεθνούς σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, τα εγκαίνια της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης – μιας προσφοράς του Φεστιβάλ στην πόλη που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ένταξη της στο ελληνικό κράτος.

Η ταινιοθήκη θα λειτουργεί στο χώρο του Μουσείου Κινηματογράφου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

ΑΜΠΕ

Πηγή: enikos.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέρος της αφίσας (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Ελεύθερη είσοδος και ξεναγήσεις κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι

21/08/2026 - 12:02πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαντόνα: Η επίσκεψη στα Μετέωρα και η ιδιωτική συνάντηση με τον ηγούμενο της Μονής Βαρλαάμ

16/08/2026 - 7:57μμ
Ο Βασίλης Βασιλειάδης, ένας από τους σημαντικούς Έλληνες κατασκευαστές κλασικής κιθάρας, κατασκευάζει μία κιθάρα στο εργαστήριό του στην Κοζάνη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Στραβού)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βασίλης Βασιλειάδης: Ο Κοζανίτης οργανοποιός που ταξιδεύει τις κιθάρες του στην Ευρώπη

16/08/2026 - 1:14μμ
(Πηγή: ebu.ch)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Στο Μπουργκάς θα διεξαχθεί η Eurovision τον Μάιο του 2027

13/08/2026 - 1:45μμ
Ο κιβωτιόσχημος τάφος που αποκαλύφθηκε στην ανατολική νεκρόπολη της Ασπένδου και, δεξιά, λεπτομέρεια από τα κτερίσματα (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τουρκία: Τάφος 2.400 ετών ίσως ανήκε σε παλαιστή – Η σύνδεση με τον αρχαιοελληνικό αθλητισμό

12/08/2026 - 11:51μμ
Με μουσική και τραγούδια η πολιτική κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού Νίκου Καλογερόπουλου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκος Καλογερόπουλος: Το τελευταίο «αντίο» με το τραγούδι του «Καραϊσκάκης» και παρατεταμένο χειροκρότημα

12/08/2026 - 3:48μμ
Εικόνα από την κηδεία του συγγραφέα Στέλιου Ράμφου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Στέλιο Ράμφο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

12/08/2026 - 1:54μμ
Τα κατάλοιπα της ρωμαϊκής έπαυλης της Αγίας Ευφημίας (φωτ.: ΥΠΠΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κεφαλονιά: Η ρωμαϊκή έπαυλη με τα ψηφιδωτά που έγινε χώρος ταφής

11/08/2026 - 10:10μμ
Το μνημειακό μαρμάρινο άγαλμα νεαρού άνδρα, ύψους 2,2 μέτρων, που αποκαλύφθηκε στις αρχαίες Σάρδεις και χρονολογείται στο 470-450 π.Χ. (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σάρδεις: Το άγαλμα των 2.500 ετών που σώθηκε επειδή έγινε… πλακόστρωτο

10/08/2026 - 8:38μμ
Ο Νίκος Καλογερόπουλος στην κηδεία του μουσικού Στέλιου Βαμβακάρη, στις 20 Ιουνίου 2019 (φωτ. αρχείου: Στέλιος Μισίνας/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος

9/08/2026 - 8:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η φυλακή της Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Μάντζιαρης)

Λάρισα: Προσπάθησαν να περάσουν κινητά και κάρτες SIM στις φυλακές – Τους σταμάτησε ο «Τεύκρος»

8 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Diamond League: Χαλαρά… πρώτος ο Τεντόγλου στη Λοζάνη

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Καύσωνας ενόψει: Γιατί η υπερβολική ζέστη είναι πιο επικίνδυνη από ό,τι πιστεύαμε για τους 60+

9 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: x.com)

Σίφνος: Στο μικροσκόπιο των ερευνητών μηχανικό πρόβλημα που ενδέχεται να οδήγησε στη συντριβή του ελικοπτέρου, με τρεις νεκρούς

10 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Χάλκινος ο Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – Έφτασε τα 11 μετάλλια

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Φανή Τρυψάνη)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 24 έως 28 Αυγούστου

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV