pontosnews.gr
Σάββατο, 18/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έναρξη 53ου φεστιβάλ κινηματογράφου

3/11/2012 - 8:25πμ
Έναρξη 53ου φεστιβάλ κινηματογράφου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

“Ραντεβού στις σκοτεινές αίθουσες” έκλεισαν χθες βράδυ και επίσημα οι εκατοντάδες λάτρεις του κινηματογράφου στη διάρκεια της λιτότερης τελετής έναρξης του φεστιβάλ κινηματογράφου,  που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στα 53 χρόνια του θεσμού.

«Ραντεβού στις κινηματογραφικές αίθουσες προβολών» έδωσαν ο διευθυντής του φεστιβάλ κ. Δημήτρης Ειπίδης αλλά και ο πρόεδρος του Δ.Σ του δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης κλείνοντας τους ολιγόλεπτους εισαγωγικούς χαιρετισμούς τους.

Τη μουσική νότα στη βραδιά έδωσε εισαγωγικά το μουσικό σχήμα Milky Lady & The Cookies σε ρυθμούς σουίνγκ ρυθμούς ενώ συνόδευσε χορευτικά η χορευτική ομάδα Jitterbugs.

«Στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε το φεστιβάλ κινηματογράφου και η τέχνη γενικότερα μας δείχνει το τον τρόπο να υπερβούμε την κρίση. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τη δημιουργία . Η τέχνη δεν μιλά με οικονομικές αξίες αλλά με αισθητικές» τόνιζε στον χαιρετισμό του που αναγνώστηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος δεν κατάφερε να είναι παρών στην τελετή.

«Το 70% του προϋπολογισμού του φεστιβάλ προέρχεται από ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας» τόνισε στη δική του εισαγωγική ομιλία ο διευθυντής και «ψυχή» του Φεστιβαλ κ. Δημήτρης Ειπίδης ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στις 150 ταινίες της φετινής 53ης διοργάνωσης οι οποίες προέρχονται από 54 χώρες του κόσμου.

«Ο πολιτισμός είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο μας» τόνιζε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην εξωστρέφεια της πόλης αλλά και την ανάγκη να διεκδικήσουμε την αυτονομία του Φεστιβάλ το οποίο πρέπει να γίνει κομμάτι της πόλης – απόλυτα συνυφασμένο με τη λειτουργία της .

Στους ρυθμούς της κρίσης και των περικοπών κινείται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που άνοιξε απόψε τις πύλες της 53ης του διοργάνωσης στην ιστορική έδρα του θεσμού, τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» της πλατείας Αριστοτέλους.

Της ολιγόλεπτης τελετής έναρξης, την οποία παρών ήταν και ο Έλληνας κινηματογραφιστής Κώστας Γαβράς , ακολούθησε η προβολή της ταινία έναρξης με τίτλο «Holy Motors» του γάλλου σκηνοθέτη Λεός Καράξ / Leos Carax.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται κανονικά αύριο με τις προβολές ταινιών στις τέσσερις αίθουσες του Λιμανιού αλλά και στον κινηματόγραφο «Ολύμπιον» όπου θα προβληθεί σε πανελλήνια πρώτη αύριο το βράδυ η τελευταία ταινία του Κώστα Γαβρά με τίτλο «The Capital”.

Σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν, παρουσία του διεθνούς σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, τα εγκαίνια της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης – μιας προσφοράς του Φεστιβάλ στην πόλη που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ένταξη της στο ελληνικό κράτος.

Η ταινιοθήκη θα λειτουργεί στο χώρο του Μουσείου Κινηματογράφου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

ΑΜΠΕ

Πηγή: enikos.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Α.Καρ.)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νικητής το βινύλιο στην Ημέρα Δισκοπωλείου στη Θεσσαλονίκη

18/04/2026 - 5:10μμ
Τμήμα της αφίσας της έκθεσης
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΕΘ: Η 5η Συλλεκτική EXPO ανοίγει τις πύλες της – Σπάνια νομίσματα αλλά και vintage παιχνίδια θα κλέψουν την παράσταση

17/04/2026 - 9:48μμ
Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη κατά τη διάρκεια μαθημάτων (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αρχείο Κώστα Πολίτη)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα ταξίδι μνήμης στην Τασκένδη: Έκθεση για τον ελληνισμό της Κεντρικής Ασίας στο Ηράκλειο

17/04/2026 - 12:58μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η δημοκρατία στη σκηνή: Μαθητές από την Καλιφόρνια ζωντανεύουν το έργο του Ανδρέα Φλουράκη στην ιστορική αίθουσα «Παρνασσός»

16/04/2026 - 11:31μμ
(Φωτ.: ΥΠΠΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μυκηναϊκή ακρόπολη Γλα: Σημαντική αποκατάσταση στη Νότια Πύλη και το κυκλώπειο τείχος

16/04/2026 - 10:32μμ
(Φωτ.: Uchida Takuma/ festival-shizuoka.jp/ en/program/medea)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Η «Μήδεια» του Σατόσι Μιγιάγκι επιστρέφει στη Σιζουόκα

16/04/2026 - 5:24μμ
(Πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας: Τοιχογραφία με παράσταση Σταύρωσης από το 1400 παρουσιάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

9/04/2026 - 2:43μμ
Επιφανειακή έρευνα στην κορυφή του Ευβοϊκού Ολύμπου (φωτ.: ΥΠΠΟΑ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ερέτρια: Νέος «χάρτης» ζωής χιλιάδων ετών – Τι αποκάλυψε η μεγάλη αρχαιολογική έρευνα

8/04/2026 - 11:36πμ
Το εντυπωσιακό μωσαϊκό της αρχαιοελληνικής Κίβυρας, από ψηλά (φωτ.: Χ / Şükrü Özüdoğru)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «ματιά» της Μέδουσας ξανά στο φως – Το εντυπωσιακό μωσαϊκό της αρχαιοελληνικής Κίβυρας που περίμενε… την άνοιξη

5/04/2026 - 2:30μμ
Πασχαλινά αυγά ζωγραφισμένα με την τεχνική «περδίκα»
(φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περδίκες, τα πασχαλινά αυγά ζωγραφισμένα με κερί: Από το Βόιο Κοζάνης ζωντανεύει η παράδοση

4/04/2026 - 2:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Α.Καρ.)

Νικητής το βινύλιο στην Ημέρα Δισκοπωλείου στη Θεσσαλονίκη

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay/Marjonhorn)

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για εμπορία ανθρώπων σε δικηγόρο και 20χρονη

51 λεπτά πριν
Η φωτογραφία απεικονίζει μέλη της Αγαθοεργού Αδελφότητας Αφθόνης (Προποντίδας) και είναι δωρεά του δρ Τζιμ Δημητρίου στο Ottoman Greeks of the US Digital History Project. Τόπος της φωτογραφίας είναι το Elysian Park, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, το 1928 (πηγή: facebook.com/ogus0424)

Νέα Υόρκη: Έρευνα για τους Έλληνες της Ανατολής και της Προποντίδας – Αναζητούνται απόγονοί τους

1 ώρα πριν
Το σημείο όπου δέχθηκε επίθεση το πετρελαιοφόρο, από ιρανικά ταχύπλοα. 18 Απριλίου 2026 (πηγή: UKMTO)

Στενά Ορμούζ: Ιρανικά ταχύπλοα άνοιξαν πυρ σε πετρελαιοφόρο – Νέα κλιμάκωση μετά την ανάκληση του «ανοίγματος»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κηφισός: «Τρελή» κούρσα με πάνω από 200 χλμ/ώρα – Μεθυσμένος οδηγός συνελήφθη στο Περιστέρι

2 ώρες πριν
Αστυνομική δύναμη στο Ηράκλειο Κρήτη (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Κρήτη: Νέα υποδιεύθυνση για το οργανωμένο έγκλημα – Ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων σε λιμάνι και αεροδρόμιο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign