pontosnews.gr
Δευτέρα, 6/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

My name is Λιάτσος… Αιμίλιος Λιάτσος

1/11/2012 - 8:59πμ
My name is Λιάτσος... Αιμίλιος Λιάτσος
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Γράφει ο Δημήτρης Φύσσας
Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ΕΡΤ κανονκά δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Δεν έχει καμιά δουλειά το κράτος να έχει δικά του τηλεοπτικά κανάλια, ούτε ραδιοφωνικούς σταθμούς (συμπεριλαμβανομένου του «Αθήνα 9,84», όπου ξεκίνησα πρόσφατα να εργάζομαι με τρίμηνες συμβάσεις). 

Όπως δεν έχει καμιά δουλειά να πουλάει ζάχαρη ή τυριά, ούτε να επισκευάζει καράβια. Και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης- οπότε δεν μπορεί καν το πολιτικό σύστημα να δορίζει αφειδώς τους (κατά περίπτωση) δικούς του. Ας πάνε οι άνθρωποι να δουλέψουν στην πιάτσα, όπως όλοι μας.

Αλλά η ΕΡΤ είναι μια πραγματικότητα. Γι΄ άλλους κυρίως ποιοτική, για άλλους κυρίως φορολογική (μισθοδοσία υπέρμετρων απασχολουμένων, συν αναγκαστική επιδότηση από το λογαριασμό της ΔΕΗ, έχεις δεν έχεις ΕΡΤ, βλέπεις δε βλέπεις τηλεόραση). Γνωστά αυτά.

Σ΄ ένα τέτοιο πλαίσιο, υπήρξε ένας υπουργός, ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, που -κατά την ολιγόμηνη θητεία του το 2011- προσπάθησε να εξορθολογίσει κάπως το μαγαζί. Πρώτα πρώτα, δεν διόρισε κανένα δικό του άνθρωπο, ούτε στο ΔΣ, ούτε στο προσωπικό, ούτε πουθενά. Δεύτερο, έφερε ένα νομοσχέδιο που, ενδεικτικά: συγχώνευε την ΕΤ1 με τα άλλα δύο κανάλια, μείωνε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθιέρωνε αξιολόγηση του προσωπικού, εγγυόταν την οικονομή αυτοδυναμία της ΕΡΤ και, μέσω των προτάσεων της επιτροπής Αλιβιζάτου, θεσμοποιούσε μια για πάντα την ανεξαρτησία της  ΕΡΤ από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αλά BBC, ας πούμε.

Είναι γνωστό τι έγινε: ο κ. Μόσιαλος συγκρούστηκε μετωπικά με τους συνδικαλιστές στην ΕΡΤ και ηττήθηκε, αφού έμεινε ανυποστήρικτος και μέσα στο ίδιο του το (τότε) κόμμα. Το νομοσχέδιό του κόλλησε στη Βουλή και δε συζητήθηκε ποτέ. Την ίδια ακριβώς τύχη είχαν οι εξαίρετες θέσεις της επιτροπής Αλιβιζάτου. Καμιά μεταγενέστερη κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε μαζί τους.

Τώρα έρχεται ο νεοδιόριστος από τον κ. Σαμαρά κ. Αιμίλιος Λιάτσος, γενικός δερβέναγας στην ΕΡΤ και κόβει μια εκπομπή γιατί έκρινε το περιεχόμενό της μη αρεστό. Αλλά το ίδιο αυτό πρωινό ενημερωτικό δίδυμο των κ. Αρβανίτη – Κατσίμη «τα έχωνε» και στον ομόλογο του κ. Λιάτσου, τον κ. Θανάση Παπαγεωργίου, και σε προηγούμενους υπουργούς: ακριβώς στον κ. Μόσιαλο (αυτόν ειδικά τον έλουζαν κανονικότατα) και στον κ. Παντελή Καψή- οι άνθρωποι ούτε διανοήθηκαν να κόψουν την εκπομπή.

Βεβαίως, οι πολιτικοί προϊστάμενοι του κ. Λιάτσου (οι κ. Κεδίκογλου, Σαμαράς) είναι αλλού. Αλλά η σύγκριση είναι συντριπτική για τον κ. Λιάτσο. Και δείχνει ότι η ΕΡΤ πάει να ξαναγίνει παραμάγαζο της εκάστοτε κυβέρνησης, από τις μακρινές εποχές που «είδηση είναι μόνο ό,τι κάνει η κυβέρνηση» (ΝΔ)  ή την «αξέχαστη» υπερπαραγωγή της επιστροφής Παπανδρέου από το Χέρφιλντ (ΠΑΣΟΚ).

Σε πολλούς από εμάς δεν αρέσει να  φορολογούμαστε για να υπάρχει η ΕΡΤ. Όσο όμως υπάρχει, καλό θα ήταν να λειτουργεί λιγότερο σπάταλα και περισσότερο πολυφωνικά. Προφανώς όμως αυτό είναι αδύνατο για παλαιοκομματικά μυαλά.

Υ.Γ. Το ότι σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου καταψηφίστηκε στη Βουλή η ένταξη του «ευγενούς» ταμείου των δημοσιογράφων (και μόνον αυτού!) στον ΕΟΠΥΥ, δεν αποτελεί μόνο χαριστική εξαίρεση πρώτου μεγέθους, αλλά συνδέεται ευθέως με την περσινή παρεμπόδιση των πρωτοβουλιών  Μόσιαλου για την ΕΡΤ. Το παλιό πολιτικό σύστημα και οι παλιοί προνομιούχοι δημοσιογράφοι πάνε, προφανώς,  χέρι χέρι.  Τόσο πολύ φόβο φαίνεται πως έσπειρε η απειλή για 48άωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΕΣΗΕΑ, κάτι που, στην εποχή του internet, μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί.

*Ο Δημήτρης Φύσσας είναι δημοσιογράφος, αυτοαπασχολούμενος «μπλοκάκιας», φυσικά και μη μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: protagon.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Μαρία Καρυστιανού στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Αίτημα ενημέρωσης κατέθεσε η Μαρία Καρυστιανού

6/10/2025 - 5:23μμ
Εν αναμονή στο «Ελ. Βενιζέλος» των μελών του «Οξυγόνου» που συνελήφθησαν από το Ισραήλ στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Γάζα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν οι 27 Έλληνες του στολίσκου για τη Γάζα – Απελάθηκαν από το Ισραήλ

6/10/2025 - 4:59μμ
Φωτογραφία του Ντένις Ρούτσι στο σημείο όπου ο πατέρας του πραγματοποιεί απεργία πείνας (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάνος Ρούτσι: Εντός της ημέρας η απόφαση για τις τοξικολογικές εξετάσεις

6/10/2025 - 3:36μμ
Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Πάνο Ρούτσι, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας για 22η ημέρα, στο Σύνταγμα (φωτ.: toklik.gr / Δήμητρα Κούτρα / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι – «Ήρθα να δω έναν άνθρωπο που υποφέρει»

6/10/2025 - 1:08μμ
Οι συλληφθέντες για απάτες μέσω επιστροφών ΦΠΑ από εμπορικές συναλλαγές οδηγούνται στον εισαγγελέα, Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025. (Φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα ΦΠΑ: Στη φυλακή άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους

6/10/2025 - 12:20μμ
Το κάμπινγκ στη Φοινικούντα, στην περιοχή της Λούτσας, όπου έγινε η διπλή δολοφονία (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

6/10/2025 - 8:39πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Η εβδομάδα αρχίζει με έντονες βροχές και καταιγίδες

6/10/2025 - 8:08πμ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό στη Μεσσηνία: Άγνωστος μπήκε σε κάμπινγκ και άρχισε να πυροβολεί

5/10/2025 - 11:15μμ
Ο Γιώργος Κασιμάτης σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: EUROKINISSI/Στέλιος Μισίνας)
ΕΛΛΑΔΑ

«Έφυγε» στα 93 ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης

5/10/2025 - 8:29μμ
Από τη μεταφορά των συλληφθέντων στον εισαγγελέα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα ΦΠΑ: Στη φυλακή 5 από τους 9 κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν στον ανακριτή – Απολογούνται άλλοι 8

5/10/2025 - 1:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβάτου «Το Καρς»)

Δυναμικά αρχίζει η νέα χρονιά στον Μαυρόβατο

14 λεπτά πριν
Mε τον καθιερωμένο αγιασμό και με μια ημερίδα ξεκίνησε η νέα πολιτιστική χρονιά της Ένωσης Ποντίων Πιερίας (φωτ.: Ολύμπιο Βήμα)

Δυναμικό ξεκίνημα για την Ένωση Ποντίων Πιερίας, με το νέο μουσείο στο επίκεντρο

46 λεπτά πριν
Η Μαρία Καρυστιανού στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Λάρισα: Αίτημα ενημέρωσης κατέθεσε η Μαρία Καρυστιανού

1 ώρα πριν
Εν αναμονή στο «Ελ. Βενιζέλος» των μελών του «Οξυγόνου» που συνελήφθησαν από το Ισραήλ στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Γάζα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Επιστρέφουν οι 27 Έλληνες του στολίσκου για τη Γάζα – Απελάθηκαν από το Ισραήλ

2 ώρες πριν
Ουρές στη Λάρισα για το showcar της McLaren F1 Team (φωτ.: ΟΠΑΠ)

Πανηγυρίζουν οι φίλοι της McLaren F1 Team: Από το Grand Prix της Σιγκαπούρης μέχρι το Roadshow της Λάρισας

2 ώρες πριν
Φωτιά έπειτα από την επίθεση του ουκρανικού drone στο σταθμό πετρελαίου στην πόλη Φεοντοσίγια [Θεοδοσία] της ανατολικής Κριμαίας (πηγή: Χ / Anton Gerashchenko)

Η Ουκρανία έπληξε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής εκρηκτικών της Ρωσίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign