pontosnews.gr
Σάββατο, 21/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΔΗΜΑΡ: Καμία υποχώρηση στα εργασιακά

26/10/2012 - 7:17πμ
Κουβέλης: Διαφωνώ με τις απόψεις της Ρεπούση περί Γενοκτονίας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, για τη συμφωνία με την Τρόικα, που θα εξασφαλίσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Μετά από μαραθώνια έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, για τη στάση του κόμματος στην ψηφοφορία για τα νέα μέτρα,

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς επιμένει ομόφωνα και σταθερά στην άρνησή της να δεχθεί τις προτάσεις της Τρόικα για τα εργασιακά“, ανακοινώθηκε δια στόματος του Σπ. Λυκούδη.

Συνεχίζοντας, το κόμμα απευθύνει έκκληση στην Τρόικα, να υποχωρήσει και να μην ανατρέψει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων της πατρίδας μας.

Νωρίτερα, η ΔΗΜΑΡ είχε χαρακτηρίσει βελτιωμένη την πρόταση της τρόικας για τα εργασιακά, θεωρώντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση και δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα, ειδικά αν έρθουν σε ένα άρθρο.

Υπενθυμίζεται,ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, προανήγγειλε την κατάθεση των νέων μέτρων στη Βουλή προς ψήφιση σε ένα άρθρο, ξεκαθαρίζοντας, ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις της ΔΗΜΑΡ.

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, ο Υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της ΔΗΜΑΡ, Σάκης Παπαθανασίου, επανέλαβε την πρόθεση των βουλευτών να μην ψηφίσουν τα μέτρα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν “παρών”, σημειώνοντας πως αυτό που επιθυμούν δεν είναι να προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση, αλλά την καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση επί των απαιτήσεων της Τρόικα.

ΠΑΣΟΚ: “Εάν το ζητά η Τρόικα, όλα σε ένα άρθρο”

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ανέφεραν ότι “εάν η τρόικα ζητεί όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο, τότε όλα σε ένα άρθρο”.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδη, Γ. Κουτρουμάνη, Χρ. Πρωτόπαπα, Π. Κουκουλόπουλο, στον κ. Στουρνάρα τέθηκαν βασικά δύο ζητήματα, που αφορούν τα εργασιακά και τις συντάξεις.

Στο “στρατόπεδο” του ΠΑΣΟΚ ζητούν τη διατήρηση της επεκτασιμότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλαδή, να δεσμεύει όλους τους εργοδότες και όχι μόνον όσους την υπογράψουν. Αυτό, σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα αφορά και το επίδομα γάμου και τις τριετίες.

Στο θέμα των συντάξεων, το ΠΑΣΟΚ προτείνει η μείωση των συντάξεων να αρχίζει από το πρώτο ευρώ και από την κατώτατη σύνταξη (486 ευρώ/μήνα) κλιμακωτά.

Οι κλίμακες να ξεκινούν από το 6% και να φθάνουν έως το 14% μαζί με τα δώρα, δηλαδή να διατηρηθούν τα δώρα (με το προσχέδιο του Μνημονίου, οι μειώσεις αρχίζουν από το 14% για τις κατώτατες συντάξεις, μειώνονται στο 10% για τις μεσαίες συντάξεις και αυξάνονται εκ νέου στο 17% για τις υψηλές συντάξεις, οπότε ένας χαμηλοσυνταξιούχος κάτω των 65 ετών, μπορεί να χάσει έως 30% αθροιστικά μαζί με την κατάργηση του ΕΚΑΣ).

Διακοπή των εργασιών του Euro Working Group – Διορία στους πολιτικούς αρχηγούς για συμφωνία

Πιθανή είναι μια συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, μέσω τηλεδιάσκεψης, την προσεχή Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, εφόσον έχει επέλθει τη Δευτέρα συμφωνία στο Euro Working Group.

Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες του Euro Working Group διεκόπησαν την Πέμπτη και θα επαναληφθούν τη Δευτέρα, δίνοντας ουσιαστικά μια χρονική διορία στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνήσουν στα μέτρα του πακέτου.

Την επόμενη βδομάδα το νομοσχέδιο-“φωτιά” στη Βουλή

Την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη λήψη της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, το προγραμματισμένο νομοθετικό έργο έχει οριστεί έως την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και θα κυρωθούν διακρατικές συμφωνίες.

Πηγή: news247

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η γκαλερί του Γιώργου Τσαγκαράκη στη Γλυφάδα. Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

«Ξήλωσαν» γκαλερί γνωστού εμπόρου τέχνης – Πάνω από 300 πλαστοί πίνακες και 200.000 ευρώ

20/03/2026 - 7:47μμ
Yποχρεωτικοί ψεκασμοί σε όλα τα οχήματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάρκου)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος για τον αφθώδη πυρετό – Φόβοι εξάπλωσης στην υπόλοιπη Ελλάδα

20/03/2026 - 5:49μμ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: 20χρονος «έσπασε» στην ανάκριση για τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης

20/03/2026 - 4:56μμ
Από την άφιξη Ελλήνων πολιτών με τα κατοικίδιά τους από τη Μέση Ανατολή (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Πάνω από 2.000 Έλληνες έχουν επαναπατριστεί από την εμπόλεμη ζώνη

20/03/2026 - 3:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αφθώδης πυρετός: Αυστηρά μέτρα απολύμανσης στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

20/03/2026 - 3:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών στον Π. Ψωμιάδη για τα «45άρια» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης

20/03/2026 - 12:46μμ
(Πηγή: gein.noa.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Ταρακουνήθηκε και πάλι η Αγία Κυριακή – Δύο σεισμοί μεγέθους 4,6 και 4,5 Ρίχτερ καταγράφηκαν σε μισή ώρα

20/03/2026 - 12:18μμ
Τις φωτογραφίες παραχώρησε το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

«Η Ελλάδα μού άνοιξε την αγκαλιά της»: Η συγκινητική ιστορία μιας νεαρής πρόσφυγα από το Αφγανιστάν

20/03/2026 - 11:50πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 38χρονος που επιτέθηκε σε ασθενείς και επισκέπτες στα Επείγοντα νοσοκομείου

20/03/2026 - 11:22πμ
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΘ: Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και το στρατηγείο της Φιλικής Εταιρείας στο Κισινάου της Μολδαβίας»

20/03/2026 - 10:55πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μονάδα πυροβολικού του Ισραήλ σε άγνωστη τοποθεσία στα ισραηλινά σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)

Ντ. Τραμπ: «Δεν θέλω κατάπαυση του πυρός στο Ιράν» – «Το καθεστώς θα αποφασίσει τη διάρκεια του πολέμου, αν επιβιώσει» απαντούν οι αναλυτές

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Euroleague: Ξέσπασε στο φινάλε και νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα ο Παναθηναϊκός

5 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Efxinos Pontos)

Στο Μόντρεαλ θα γιορτάσουν ποντιακά για 62η χρονιά!

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Δενδροφύτευση για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ – 1.926 δέντρα στο περιαστικό δάσος Τούμπας

6 ώρες πριν
Ο Τσακ Νόρις το 2008 σε καμπάνια του Ρεμπουμπλικανού υποψηφίου Μάικ Χάκαμπι (φωτ.: EPA/Justin Lane)

Τσακ Νόρις: Ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου, πρωταθλητής του καράτε, πρωταγωνιστής σε ταινίες, αλλά και ανέκδοτα

6 ώρες πριν
Πάνω δεξιά η Ακρόπολη της Κερασούντας και από κάτω το αρχοντικό του δημάρχου. Επιστολικό δελτάριο της εποχής

Κερασούντα: Η πόλη του Πόντου με τον «καλύτερο δήμαρχο» – Η μαρτυρία του Καρκαβίτσα

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign