pontosnews.gr
Παρασκευή, 21/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κρυφή κάμερα καταγράφει τον Παπανδρέου στο Χάρβαρντ (video)

25/10/2012 - 8:37πμ
Κρυφή κάμερα καταγράφει τον Παπανδρέου στο Χάρβαρντ (video)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κρυφή κάμερα κατέγραψε την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ –  Οι δικαιολογίες για τους χειρισμούς του και η παραδοχή ότι ο Π. Ρουμελιώτης έχει δίκιο

Ένας από τους πολιτικούς που μας έχουν φέρει σε αυτό το σημείο, ένας εν ενεργεία Έλληνας βουλευτής, μετακομίζει για τη… σεζόν στο εξωτερικό, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τις… γνώσεις και την εμπειρία του!

Τελικά φαίνεται ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν εκεί στο Χάρβαρντ, προσκαλώντας τον Γ. Παπανδρέου ως επισκέπτη λέκτορα για να διδάξει την… επιτυχημένη του ”συνταγή”!

Μια από αυτές τις ομιλίες, καταγράφηκε με κρυφή κάμερα.

Είναι η στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός ερωτάται από Ελληνίδα φοιτήτρια για το παρασκήνιο της ένταξης της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αφορμή όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο χωρίς να επιδιώξει εξ αρχής αναδιάρθρωση του χρέους με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οικονομία.

Η άποψη του πρώην πρωθυπουργού, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική, αν και τελικά ακόμα και ο ίδιος παραδέχεται πως ο κ. Ρουμελιώτης είχε δίκιο, έστω και εν μέρη.

Όπως λέει, απαντώντας στην Ελληνίδα φοιτήτρια, όσα γράφει ο κ. Ρουμελιώτης δεν είναι μακριά από την αλήθεια, αλλά δε μπορούσε να ξέρει όλη την αλήθεια.

«Είδε μόνο τη μια πλευρά του θέματος. Ζήτησα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά ξέρετε ποιος είπε όχι; Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν το συζητούσαν καθόλου. Δεν θα έδιναν ποτέ την συγκατάθεσή τους και οι περισσότερες χώρες, σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν εναντίον. Ο λόγος ήταν ότι για προφανείς λόγους η ΕΚΤ δεν ήθελε την αναδιάρθρωση, και ήταν εναντίον για πολύ καιρό», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου εξηγεί επίσης στους φοιτητές τα όσα συνέβησαν με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Μας έλεγαν ότι θα μας δώσουν το «κούρεμα» του χρέους μόνο όταν αποδεικνύαμε ότι θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Έπρεπε να δείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι γιατί η χώρα δεν ήταν αξιόπιστη. Δεν μπορούσα να θεωρούμαι αξιόπιστος, έπρεπε να το αποδείξουμε», τονίζει ο κ. Παπανδρέου αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο και πιέσεις που δεχόταν από τους δανειστές .

Όσον αφορά τα υψηλά επιτόκια δανεισμού, ο κ. Παπανδρέου κινήθηκε στην ίδια γραμμή λέγοντας ότι τα επιτόκια θα μειωνόντουσαν μόλις η χώρα ανακτούσε την αξιοπιστία της.

Στο τέλος της απάντησής του ο Γιώργος Παπανδρέου λέει: «Ναι, ο κ. Ρουμελιώτης ήξερε ότι κάποιες χώρες ήταν εναντίον στο Πρόγραμμα και κάποιοι στο ΔΝΤ ήταν εναντίον αλλά δεν ήξερε την άλλη όψη της ιστορίας». Δεν έκανε αυτός τις διαπραγματεύσεις με την Μέρκελ, δεν διαπραγματεύτηκε με τους άλλους. Το δίλλημα μου ήταν ότι αν δεν μπαίναμε στον μηχανισμό θα χρεοκοπούσαμε» τονίζει για την προσφυγή στο ΔΝΤ και την ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο.

«Ή θα παίρναμε το πακέτο ή θα χρεοκοπούσαμε» καταλήγει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Πηγή: newsbomb.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Λάλα: Αρνούνται κάθε εμπλοκή

20/11/2025 - 9:48μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετεγγραφές 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα από τη Β’ φάση – Πώς θα τα δείτε

20/11/2025 - 7:54μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κωνσταντίνος Τσακιτζής)
ΕΛΛΑΔΑ

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από το Παλαιοχώρι της Αρναίας στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης

20/11/2025 - 7:28μμ
Τα νερά του Αλιάκμονα κάλυψαν το χώρο όπου γίνεται το River Party (φωτ.: Δήμος Νεστορίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αλιάκμονας «έπνιξε» το Νεστόριο: Πέντε κτηνοτρόφοι εγκλωβίστηκαν, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας

20/11/2025 - 4:44μμ
Στιγμιότυπο μετά την καταιγίδα στην πόλη των Τρικάλων (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κύμα βροχών και καταιγίδων στη δυτική Ελλάδα – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

20/11/2025 - 2:22μμ
Δημοσιογράφοι και κάμερες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο Αυτόφωρο γνωστή ηθοποιός για επικίνδυνη οδήγηση – Είχε πιει, δεν είχε πινακίδες και δίπλωμα!

20/11/2025 - 1:34μμ
Διάδρομος που οδηγεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Σωτηρία» (φωτ.: INTIME / Παναγιώτης Τζάμαρος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ο 22χρονος που κατάπιε αμάσητο το μπέργκερ για ένα… challenge

20/11/2025 - 1:10μμ
Ο πατέρας του άτυχου 19χρονου έξω από τα δικαστήρια των Γιαννιτσών (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

20/11/2025 - 11:29πμ
Περιπολικό της αστυνομίας στην είσοδο του λούνα παρκ  στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα με θύμα έναν 19χρονο (φωτ.: Glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών η δίκη για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

20/11/2025 - 9:13πμ
Έντονη συννεφιά με ομίχλη στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός την Πέμπτη: Βροχές, καταιγίδες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

20/11/2025 - 8:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΕΛΟΤ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό: Χρυσό μετάλλιο ο Ψαρρός – Ασημένιο οι Ασημάκη, Κλακάλα

6 ώρες πριν
Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι στη διάρκεια της νικητήριας ομιλίας του (φωτ.: EPA/SARAH YENESEL)

Ο νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, ενόψει συνάντησης με τον Τραμπ: «Είμαι έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί»

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Euroleague: Άνετα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ντουμπάι ο Παναθηναϊκός

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»)

Δυναμική συμμετοχή των ποντιακών συλλόγων στην παρουσίαση του βιβλίου «Για μια νέα στρατηγική απέναντι στη Τουρκία»

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Ο Ζελένσκι παρέλαβε το ειρηνευτικό προσχέδιο του Τραμπ – Ουκρανοί αξιωματούχοι το χαρακτηρίζουν «παράλογο» και «σοβιετικού τύπου προπαγάνδα» 

8 ώρες πριν
(Φωτ.: paokfc.gr)

Ιστορική συμφωνία ανάμεσα σε ΠΑΕ και ΑΣ ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign