Στηρίξτε το Pontos News
Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής
Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
“Λαμπερές ιστορίες για τη φωτιά” ονομάζονται οι θεματικές παρουσιάσεις που οργανώνει το Μουσείο λόγω της Εθνικής επετείου.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται ανά μία ώρα από τις 10 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. και θα παρουσιάζονται από τους αρχαιολόγους – φροντιστές.



![Από την Έξοδο των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης, τον Οκτώβριο του 1922. Περίπου 160.000 πρόσφυγες διέσχισαν τον Έβρο μεταφέροντας μέρος της κινητής περιουσίας τους (πηγή: Χρήστος Χατζηιωσήφ [επιμ.], «Ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα. Ο Μεσοπόλεμος 1922-1940»)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2025/09/ekkenosi-anatolikis-thrakis-360x180.jpg)













