pontosnews.gr
Τρίτη, 4/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου

22/10/2012 - 7:32πμ
Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη στο  Μαξίμου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ολοκληρώθηκε μετά από 6,5 ώρες η μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή περισσότερων από 15 υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών και στελεχών των υπουργείων όπου συζητήθηκαν όλες οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση έτσι ώστε να εκταμιευθεί η δόση μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή εντολή να προχωρήσει άμεσα το κυβερνητικό έργο με στόχο να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης εμφανίσθηκε αισιόδοξος όσον αφορά τα εργασιακά ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας τόνισε πως έγινε «ένας πολύωρος συντονισμός προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης. Όπως ξέρετε, πρέπει να κατατεθεί πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, πρέπει να κατατεθεί προϋπολογισμός για να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης γύρω στα μέσα Νοέμβρη».

Για τα εργασιακά ο κ. Στουρνάρας ανάφερε πως « γίνεται διαπραγμάτευση και θα φανεί τις επόμενες δυο μέρες».

Ο πρωθυπουργός προτίθεται να περάσει τα μέτρα από την Βουλή σε δύο νομοσχέδια με την διαδικασία του κατεπείγοντος παράλληλα και με την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το MEGA, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απάντηση από την τρόικα για τα εργασιακά.

Ωστόσο, υπάρχει ανταλλαγή απόψεων με την τρόικα προς θετική κατεύθυνση ώστε να παραμείνουν «παγωμένες» οι τριετίες μέχρι η ανεργία να πέσει στο 10% και είναι ένα μέτρο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου. Φαίνεται λοιπόν ότι αυτό θα διατηρηθεί.

Επίσης, φαίνεται ότι θα αποσυρθεί το αίτημα της τρόικας για «ελεύθερο» ωράριο, δηλαδή για τη δυνατότητα του εργοδότη να κατανέμει εκείνος το ωράριο εργασίας πέρα από κάποιες βασικές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μικραίνει επίσης η απόσταση που χωρίζει τις δύο ημέρες εργασίας. Μέχρι τώρα ήταν 12 ώρες, ο χρόνος που εργαζόμενος έπρεπε να τελειώσει τη δουλειά του και να πάει να ξαναπιάσει δουλειά  και αυτός πιθανότητα μειώνεται στις 11.

Το σημείο που χρήζει σοβαρής διαπραγμάτευσης είναι οι αποζημιώσεις. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι η διατήρηση των 12 μισθών για τους εργαζόμενους που έχουν έως και 16 χρόνια στην ίδια εταιρεία και από εκεί και πέρα ως ανώτατο όριο να καταβάλλονται άλλοι έξι μεικτοί μισθοί που θα φτάνουν έως και 3.000 ευρώ. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε και γίνεται τώρα συζήτηση με χαμηλότερο τον πήχη, ενδεχομένως και κάτω των 2.500 ευρώ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονονομικών της Ευρωζώνης την προσεχή Παρασκευή στις Βρυξέλλες με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup την Παρασκευή θα επιδιώξει συνολική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας και ιδιαίτερα στο θέμα της επιμύκηνσης και της εκταμίευσης της δόσης, ενώ αναμένεται να εξεταστεί και ενδεχομένως να επιλυθεί το θέμα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρεους.

Ο κ.Στουρνάρας σε ερώτηση δημοσιογράφου δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία για έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή υπογραμμίζοντας πως δεν νομίζει πως θα κληθούν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών, στις Βρυξέλλες.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαψεύδουν τα σενάρια για ανασχηματισμό

Την ώρα που κορυφώνονταν οι αλλεπάλληλες συζητήσεις για το οριστικό κλείδωμα των σαρωτικών αλλαγών στα εργασιακά, υπό τον πρωθυπουργό, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έσπευδαν να βάλουν «φρένο» στα σενάρια περί ανασχηματισμού, κρίνοντας ότι μόνον έτσι θα εξασφάλιζαν την εσωτερική ηρεμία στους κόλπους των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΔΗΜΑΡ, με απανωτές ανακοινώσεις ξεκαθάριζαν ότι συζητήσεις περί ανασχηματισμού είναι αποπροσανατολιστικές, βλαπτικές και άστοχες. Επί της ουσίας, τα δύο κόμματα προσπαθούν να τιθασεύσουν τις ήδη υπάρχουσες αντιδράσεις των μελών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, τους υψηλούς τόνους της αντιπολίτευσης, καθώς το πακέτο έχει κλειδώσει και απομένουν μόνον οι λεπτομέρειες για τις αλλαγές στα εργασιακά.

Σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση φέρεται να προβληματίζεται για τη στάση των βουλευτών τους κατά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή. Ήδη, επικρατεί αναβρασμός στο εσωτερικό τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ, με βουλευτές και των δύο κομμάτων να απειλούν ότι θα τα καταψηφίσουν, ενώ, από την πλευρά της ΝΔ, ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιαννάκης ανακοίνωσε πως δεν θα ψηφίσει το πακέτο των μέτρων.

Το απόγευμα της Κυριακής το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό να περιορίσει τις φήμες: «Συζητήσεις περί ανασχηματισμού και μάλιστα σχόλια εστιασμένα σε δήθεν αξιολογήσεις υπουργών που δεν ανήκουν στη ΝΔ είναι αποπροσανατολιστικές και βλαπτικές».

«Την περίοδο που η χώρα επιχειρεί να αντιμετωπίσει μέσω διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μείζονα θέματα, θεωρούμε άστοχη την οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Τη Δημοκρατική Αριστερά δεν την έχει απασχολήσει η συμμετοχή στελεχών της στο κυβερνητικό σχήμα και περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους υπουργούς και υφυπουργούς που έχει υποδείξει».

Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Βρυξέλλες θεωρούν πως για να βελτιωθεί το κυβερνητικό έργο, θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός και εύρυθμη λειτουργία, με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη να αναλαμβάνουν ρόλους αντιπροέδρων στην κυβέρνηση.

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άποψη της Σίβηρης στη Χαλκιδική (φωτ.: halkidikitravel.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Ακατάλληλο το νερό στη Σίβηρη λόγω μικροβιολογικής επιβάρυνσης

4/08/2026 - 12:37πμ
Για 4η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε και στην Αττική (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τιτάνια μάχη με 34 εναέρια μέσα στη δυτική Αττική και τέσσερις συλλήψεις για εμπρησμούς

4/08/2026 - 12:15πμ
(Πηγή: anatolinet.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Η φράουλα συνδέει το Μέγα Ρεύμα του Βοσπόρου με τη Μανωλάδα Ηλείας

3/08/2026 - 10:58μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε απορρίμματα και χαμηλή βλάστηση στον Βοτανικό

3/08/2026 - 10:08μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσπρωτία: Εντοπισμός 20χρονου τουρίστα χωρίς αισθήσεις σε χαράδρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα

3/08/2026 - 9:43μμ
Εικόνα του Meteo με την περίμετρο των καμένων εκτάσεων στην περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής από το 2018 έως και το 2026, καθώς και τα θερμά σημεία των ενεργών εστιών της πυρκαγιάς στο Πόρτο Γερμενό (πηγή: meteo.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 480.000 στρέμματα καμένα στη δυτική Αττική την τελευταία 9ετία

3/08/2026 - 8:54μμ
Από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βοιωτία στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, Σάββατο 1 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Βοιωτία: Η μικρή φωτιά του Ιουνίου που προηγήθηκε της καταστροφής – Αύριο απολογούνται οι δύο συλληφθέντες

3/08/2026 - 8:00μμ
Για 4η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Βοιωτία και επεκτάθηκε και στην Αττική. Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Αττική: Η φωτιά μπήκε στην Ψάθα – Στις φλόγες τα πρώτα σπίτια

3/08/2026 - 5:23μμ
Καπνός και φλόγα από τη φωτιά στη Λαμπεία Ηλείας, Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026 (πηγή: ilialive.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Μεγάλη κινητοποίηση για δασική πυρκαγιά στη Λαμπεία – Στη μάχη επτά αεροσκάφη

3/08/2026 - 5:10μμ
Από τις έρευνες για τον εντοπισμό του 58χρονου στην Κάντια Αργολίδας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αργολίδα: Η απουσία που ανησύχησε την οικογένεια έκρυβε μια δολοφονία

3/08/2026 - 5:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άποψη της Σίβηρης στη Χαλκιδική (φωτ.: halkidikitravel.com)

Χαλκιδική: Ακατάλληλο το νερό στη Σίβηρη λόγω μικροβιολογικής επιβάρυνσης

20 λεπτά πριν
Για 4η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε και στην Αττική (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης / EUROKINISSI)

Τιτάνια μάχη με 34 εναέρια μέσα στη δυτική Αττική και τέσσερις συλλήψεις για εμπρησμούς

41 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/Eleftheros Parharadis)

Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί: Κρίσιμη καμπή στη δικαστική υπόθεσή του μετά την αναβολή της συνάντησης για το καθεστώς ασύλου

1 ώρα πριν
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ  στην ενημέρωση των δημοσιογράφων (πηγή: YouTube/Ηνωμένα Έθνη)

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον ΟΗΕ για την εισβολή στην Κύπρο και τη Συρία

2 ώρες πριν
(Πηγή: anatolinet.gr)

Η φράουλα συνδέει το Μέγα Ρεύμα του Βοσπόρου με τη Μανωλάδα Ηλείας

2 ώρες πριν
Εικόνα από ανατίναξη βράχων στον Δούναβη (πηγή: digi24.ro)

Έκτακτα μέτρα σε Ρουμανία και Ουγγαρία λόγω της πτώσης της στάθμης στον Δούναβη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign