pontosnews.gr
Κυριακή, 5/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου

22/10/2012 - 7:32πμ
Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη στο  Μαξίμου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ολοκληρώθηκε μετά από 6,5 ώρες η μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή περισσότερων από 15 υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών και στελεχών των υπουργείων όπου συζητήθηκαν όλες οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση έτσι ώστε να εκταμιευθεί η δόση μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή εντολή να προχωρήσει άμεσα το κυβερνητικό έργο με στόχο να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης εμφανίσθηκε αισιόδοξος όσον αφορά τα εργασιακά ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας τόνισε πως έγινε «ένας πολύωρος συντονισμός προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης. Όπως ξέρετε, πρέπει να κατατεθεί πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, πρέπει να κατατεθεί προϋπολογισμός για να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης γύρω στα μέσα Νοέμβρη».

Για τα εργασιακά ο κ. Στουρνάρας ανάφερε πως « γίνεται διαπραγμάτευση και θα φανεί τις επόμενες δυο μέρες».

Ο πρωθυπουργός προτίθεται να περάσει τα μέτρα από την Βουλή σε δύο νομοσχέδια με την διαδικασία του κατεπείγοντος παράλληλα και με την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το MEGA, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απάντηση από την τρόικα για τα εργασιακά.

Ωστόσο, υπάρχει ανταλλαγή απόψεων με την τρόικα προς θετική κατεύθυνση ώστε να παραμείνουν «παγωμένες» οι τριετίες μέχρι η ανεργία να πέσει στο 10% και είναι ένα μέτρο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου. Φαίνεται λοιπόν ότι αυτό θα διατηρηθεί.

Επίσης, φαίνεται ότι θα αποσυρθεί το αίτημα της τρόικας για «ελεύθερο» ωράριο, δηλαδή για τη δυνατότητα του εργοδότη να κατανέμει εκείνος το ωράριο εργασίας πέρα από κάποιες βασικές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μικραίνει επίσης η απόσταση που χωρίζει τις δύο ημέρες εργασίας. Μέχρι τώρα ήταν 12 ώρες, ο χρόνος που εργαζόμενος έπρεπε να τελειώσει τη δουλειά του και να πάει να ξαναπιάσει δουλειά  και αυτός πιθανότητα μειώνεται στις 11.

Το σημείο που χρήζει σοβαρής διαπραγμάτευσης είναι οι αποζημιώσεις. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι η διατήρηση των 12 μισθών για τους εργαζόμενους που έχουν έως και 16 χρόνια στην ίδια εταιρεία και από εκεί και πέρα ως ανώτατο όριο να καταβάλλονται άλλοι έξι μεικτοί μισθοί που θα φτάνουν έως και 3.000 ευρώ. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε και γίνεται τώρα συζήτηση με χαμηλότερο τον πήχη, ενδεχομένως και κάτω των 2.500 ευρώ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονονομικών της Ευρωζώνης την προσεχή Παρασκευή στις Βρυξέλλες με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup την Παρασκευή θα επιδιώξει συνολική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας και ιδιαίτερα στο θέμα της επιμύκηνσης και της εκταμίευσης της δόσης, ενώ αναμένεται να εξεταστεί και ενδεχομένως να επιλυθεί το θέμα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρεους.

Ο κ.Στουρνάρας σε ερώτηση δημοσιογράφου δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία για έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή υπογραμμίζοντας πως δεν νομίζει πως θα κληθούν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών, στις Βρυξέλλες.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαψεύδουν τα σενάρια για ανασχηματισμό

Την ώρα που κορυφώνονταν οι αλλεπάλληλες συζητήσεις για το οριστικό κλείδωμα των σαρωτικών αλλαγών στα εργασιακά, υπό τον πρωθυπουργό, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έσπευδαν να βάλουν «φρένο» στα σενάρια περί ανασχηματισμού, κρίνοντας ότι μόνον έτσι θα εξασφάλιζαν την εσωτερική ηρεμία στους κόλπους των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΔΗΜΑΡ, με απανωτές ανακοινώσεις ξεκαθάριζαν ότι συζητήσεις περί ανασχηματισμού είναι αποπροσανατολιστικές, βλαπτικές και άστοχες. Επί της ουσίας, τα δύο κόμματα προσπαθούν να τιθασεύσουν τις ήδη υπάρχουσες αντιδράσεις των μελών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, τους υψηλούς τόνους της αντιπολίτευσης, καθώς το πακέτο έχει κλειδώσει και απομένουν μόνον οι λεπτομέρειες για τις αλλαγές στα εργασιακά.

Σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση φέρεται να προβληματίζεται για τη στάση των βουλευτών τους κατά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή. Ήδη, επικρατεί αναβρασμός στο εσωτερικό τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ, με βουλευτές και των δύο κομμάτων να απειλούν ότι θα τα καταψηφίσουν, ενώ, από την πλευρά της ΝΔ, ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιαννάκης ανακοίνωσε πως δεν θα ψηφίσει το πακέτο των μέτρων.

Το απόγευμα της Κυριακής το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό να περιορίσει τις φήμες: «Συζητήσεις περί ανασχηματισμού και μάλιστα σχόλια εστιασμένα σε δήθεν αξιολογήσεις υπουργών που δεν ανήκουν στη ΝΔ είναι αποπροσανατολιστικές και βλαπτικές».

«Την περίοδο που η χώρα επιχειρεί να αντιμετωπίσει μέσω διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μείζονα θέματα, θεωρούμε άστοχη την οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Τη Δημοκρατική Αριστερά δεν την έχει απασχολήσει η συμμετοχή στελεχών της στο κυβερνητικό σχήμα και περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους υπουργούς και υφυπουργούς που έχει υποδείξει».

Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Βρυξέλλες θεωρούν πως για να βελτιωθεί το κυβερνητικό έργο, θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός και εύρυθμη λειτουργία, με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη να αναλαμβάνουν ρόλους αντιπροέδρων στην κυβέρνηση.

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Πραγματοποιήθηκε εκταφή της εγκύου προκειμένου να γίνει ιατροδικαστική εξέταση

4/10/2025 - 7:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 44χρονος συνελήφθη μετά από επεισοδιακή καταδίωξη – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

4/10/2025 - 4:34μμ
Ο Γρηγόρης Καψάλης σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: Ηπειρώτικος Αγών/Όμηρος Χαρίσης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σίγησε το ηπειρώτικο κλαρίνο του Γρηγόρη Καψάλη

4/10/2025 - 8:34πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος ο καιρός του Σαββάτου με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες

4/10/2025 - 8:00πμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν εμφανίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να παραλάβει την πρόσκληση εκταφής του Ντένι Ρούτσι – Θυροκολλήθηκε στο γραφείο της

3/10/2025 - 11:37μμ
Δέκατη ένατη ημέρα της απεργίας πείνας από τον Πάνο Ρούτσι, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάνος Ρούτσι: Καμπανάκι από τους γιατρούς – «Αυξημένος κίνδυνος για σοβαρές επιπλοκές»

3/10/2025 - 3:45μμ
Στιγμιότυπο από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Πιάστηκαν 13 Τούρκοι με 147 πιστόλια και 190 γεμιστήρες

3/10/2025 - 1:22μμ
Κόσμος διασχίζει διαβάσεις πεζών στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Το 2024 «χάθηκε» μια ολόκληρη πόλη – Μειώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας, αλλά και οι γάμοι

3/10/2025 - 12:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Σε ανατολική και κεντρική Μακεδονία η περισσότερη βροχή

3/10/2025 - 12:34μμ
Ο Πάνος Ρούτσι στον Άγνωστο Στρατιώτη κατά τη 15η ημέρα της απεργίας πείνας (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο για εξετάσεις ο Πάνος Ρούτσι – Διανύει τη 19η μέρα της απεργίας πείνας

3/10/2025 - 9:43πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronen Zvulun)

Ο Νετανιάχου εμφανίζεται νικητής: Και εμείς στη Γάζα και οι όμηροι σύντομα σπίτια τους

6 ώρες πριν
Διαδηλωτής στο Καράτσι του Πακιστάν κρατά φωτογραφία της Γκρέτα Τούνμπεργκ (φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Καταγγελία για κακοποίησή της από Ισραηλινούς – «Την ανάγκασαν να φιλήσει την ισραηλινή σημαία»

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Super League: Ο ΟΦΗ σόκαρε τον Άρη – Θρίαμβος Βόλου στη Λάρισα

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Χάρης Ζαμπετούλας)

Greek Basketball League: Στο φινάλε επικράτησε η ΑΕΚ – Νίκες για Καρδίτσα, Ηρακλή, Περιστέρι

7 ώρες πριν
Ο Αντρέι Μπάμπις λίγο προτού εκφωνήσει τον νικητήριο λόγο του, σε συγκέντρωση του ΑΝΟ στην Πράγα (φωτ.: EPA / Martin Divisek)

Ο «Τραμπ της Τσεχίας» νικητής των βουλευτικών εκλογών

7 ώρες πριν
Στιγμιότυπο απ' όσα έγιναν στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη (φωτ.: happytv.gr)

Ασλανίδου, Παπαδοπούλου, Παπά: Τρεις Πόντιες έκαναν… χαμό στην Κυψέλη – Στη λύρα ο Αγέρης

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign