pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ομογενής έστειλε επιταγή – δωρεά $1 δισ. σε δημοτικό σχολείο

20/10/2012 - 12:07μμ
Ομογενής έστειλε επιταγή - δωρεά $1 δισ. σε δημοτικό σχολείο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μια επιταγή με αναγραφόμενο ποσό ύψους… ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων (!) έχει αναστατώσει την κοινωνία του 1ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς. Στο φάκελο που απεστάλη προς το σχολείο, εκτός από την επιταγή με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, υπήρχε και ένα απόκομμα της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», με ρεπορτάζ που αφορούσε τις εκθέσεις που έγραψαν μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου με θέμα, πως βιώνουν την οικονομική κρίση.

Αποστολέας εμφανίζεται ένας ομογενής από τη Βαλτιμόρη, που εκτός από το όνομά του και την ταχυδρομική θυρίδα δεν αναφέρει άλλα στοιχεία του στο φάκελο. Την ίδια ώρα, κι ενώ η Διεύθυνση του σχολείου μαζί με τη σχολική επιτροπή του δήμου Καλαμαριάς, ερευνούν την εγκυρότητα και το αντίκρισμα της επιταγής, ο κ.Β.Β. απέστειλε και δεύτερο γράμμα με το οποίο εκφράζει την ανησυχία του για την έκβαση της υπόθεσης. Ζητά μάλιστα «να δοθούν χρήματα και σε άλλα σχολεία του δήμου, επειδή είναι πολλά».

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Δημήτρη Μάρδα, η κίνηση του ομογενή εκ Βαλτιμόρης συνδέεται με μια πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή έρευνας που ανέλαβε πέρσι ο ίδιος, ως καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο εκείνης της πρωτοβουλίας, οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, κλήθηκαν να γράψουν, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, εκθέσεις για το πώς βιώνουν την κρίση και τις προτάσεις που κάνουν για την αντιμετώπισή της. «Λάβαμε την επιταγή, μαζί με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» που το έκανε να μοιάζει με έπαινο.

Το ποσό βέβαια, επειδή είναι υπερβολικά μεγάλο, μας έβαλε σε σκέψεις. Όχι ότι δεν υπάρχουν βαθύπλουτοι άνθρωποι που κάνουν ευεργεσίες. Σε εκείνες τις περιπτώσεις όμως, υπάρχουν ειδικές εταιρείες που αναλαμβάνουν να διαχειριστούν τα κεφάλαια που επιθυμεί ο δικαιούχος να επιστρέψει στην κοινωνία», επεσήμανε ο κ.Μάρδας. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογκλίδης, είπε ότι ο δήμος είναι υποχρεωμένος να διερευνήσει την υπόθεση και βρίσκεται σε αναμονή απάντησης από την τράπεζα στην οποία έχει κατατεθεί η επιταγή.

Πάντως, στο… «ίδιο έργο θεατές» φαίνεται πως έγιναν πριν από λίγες μέρες και κάποιοι άλλοι γηγενείς, αυτή τη φορά στα Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Χάλκης, Μιχάλης Πατρός, έλαβε μια επιταγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων, την οποία απέστειλε ο ίδιος ομογενής από τη Βαλτιμόρη, ως ευεργεσία με ερέθισμα μια συνέντευξη του δημάρχου που δημοσιεύτηκε σε ένα ομογενειακό μέσο. «Το νέο αναστάτωσε το νησί. Κάναμε μια έρευνα και επικοινωνήσαμε με ομογενείς από τη Χάλκη στη Βαλτιμόρη αλλά και με την τράπεζα από την οποία προήλθε η επιταγή σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

Διαπιστώσαμε, αφενός ότι η επιταγή ήταν ακάλυπτη, αφετέρου ότι πρόκειται για έναν ηλικιωμένο κύριο, γύρω στα 80, πρώην επιχειρηματία, που όμως δυστυχώς οι επιχειρήσεις του ΄έπεσαν έξω΄», επεσήμανε μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Από ό,τι μας είπαν στη συγκεκριμένη τράπεζα το μπλοκ των επιταγών που είχε στην κατοχή του ο ομογενής, δεν είχε πλέον αρκετά φύλλα. Έτσι μάλλον, θα άφηναν το θέμα να λήξει εκεί, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του. Εμείς δεν ασχοληθήκαμε περαιτέρω με την υπόθεση… Όμως, μιλώντας το επόμενο διάστημα και με άλλους δημάρχους στα Δωδεκάνησα, συγκεκριμένα από την Κάρπαθο και τη Λέρο, διαπίστωσα ότι έλαβαν κι εκείνοι ακάλυπτες επιταγές από τον ίδιο κύριο.

«Για εμάς πλέον, είναι μια ιστορία που μοιάζει με ανέκδοτο και μας κάνει να χαμογελάμε», τόνισε ο δήμαρχος. Ευχήθηκε πάντως, στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης να υπάρχει αντίκρισμα και να πάνε τα χρήματα στα σχολεία.» Αυτή είναι η δεύτερη ιστορία το τελευταίο διάστημα με… ευεργεσίες ομογενών που αναστατώνει την ελληνική κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ξέσπασε μεγάλος «ντόρος» από μια ανάλογη ιστορία, με μια δωρεά από ομογενείς που έφτανε το αστρονομικό ποσό των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το οποίο προοριζόταν για να ξεχρεώσει η χώρα το χρέος της… Αν θα αποδειχθεί «άνθρακες ο θησαυρός» και στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι κάτι που σύντομα αναμένεται να γίνει γνωστό.

Πηγή: capital.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: In Daily Queensland)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μπρίσμπεϊν: Η νέα γενιά Ελληνοαυστραλών επιχειρηματιών αλλάζει τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης

16/07/2026 - 3:59μμ
Η Αθηνά Καπολωνάρη με τον σύζυγό της, Παναγιώτη Μουράτογλου (φωτ.: Εθνικός Κήρυκας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το νήμα κόπηκε στον Πειραιά το 1922 – Έναν αιώνα μετά, μια προσφυγική οικογένεια αναζητά τους χαμένους συγγενείς της στην Αμερική

15/07/2026 - 7:57μμ
Στο εσωτερικό του Paragon Cafe το 1936 (φωτ.: Wikimedia Commons-Public Domain)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το ιστορικό ελληνικό καφέ-σύμβολο της Αυστραλίας καταρρέει – Η ιστορία και η θλιβερή μοίρα του Paragon Café που δημιούργησε Έλληνας μετανάστης από τα Κύθηρα

15/07/2026 - 6:03μμ
(Φωτ.: hellenicdailynewsny.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΑΠΘ και Αρχιεπισκοπή Αμερικής ενώνουν δυνάμεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση της ομογένειας στις ΗΠΑ

15/07/2026 - 12:54μμ
(Φωτ.: PanMessinianSummerSchool/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Καλαμάτα: Άνοιξε η αυλαία για το 18ο Θερινό Σχολείο ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για νέους της ομογένειας

15/07/2026 - 11:09πμ
(Φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σίδνεϊ: Η ανεξιχνίαστη εξαφάνιση της 10χρονης Ελένης Καριπίδη – Το μυστήριο που παραμένει άλυτο εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες

14/07/2026 - 11:49μμ
(Φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Social Γίδια»: Όταν ο Κολοκοτρώνης, ο Οδυσσέας και οι Σουλιώτισσες… γίνονται influencers – Η ξεκαρδιστική σάτιρα που κατακτά το Σίδνεϊ

13/07/2026 - 11:34μμ
(Γρ. Τύπου Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Άγιος Παΐσιος: Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η μνήμη του προστάτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ωκεανία

13/07/2026 - 1:20μμ
(Φωτ.: Greek Orthodox Community of Melbourne and Victoria/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στη Θεσσαλονίκη οι νέοι της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης – Ένα ταξίδι γνωριμίας με την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας

12/07/2026 - 12:08πμ
(Φωτ.: facebook/ Colectividad Helénica Panelinion)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

100 χρόνια «Πανελλήνιον»: Ένας αιώνας που κράτησε ζωντανή την ελληνική ψυχή στην Αργεντινή

11/07/2026 - 11:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γυναίκα φορά καπέλο για να προφυλαχθεί από την έντονη ζέστη και τον ήλιο που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Καιρός σήμερα: 38άρια στα δυτικά και μελτέμι έως 7 μποφόρ – Πού θα βρέξει

10 λεπτά πριν
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)

Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου ανέδειξε τη γεύση και την ιστορία του Πόντου στις «Γαστρονομικές Συναντήσεις στους Πρόποδες του Ολύμπου»

9 ώρες πριν
Ο Δημήτρης Καρασαββίδης με χορευτές της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, σε στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ (πηγή: YouTube / 
Dimitris Karasavvidis)

«Ο Χορευτίανον»: Ο Δημήτρης Καρασαββίδης τραγουδά για τον Πόντιο που δεν πατά στη γη

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Η κλήρωση της Super League – Οι ευχές για ένα καλύτερο πρωτάθλημα και το πρόγραμμα τις πρεμιέρας

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

ΣΥΡΙΖΑ σε αποσύνθεση: Μαζική έξοδος 63 στελεχών πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign