pontosnews.gr
Παρασκευή, 29/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δεκάδες άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμό στη Συρία

19/10/2012 - 8:33πμ
Δεκάδες άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμό στη Συρία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι, μεταξύ τους και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν σε επιδρομή της πολεμικής αεροπορίας στην Μάαρετ αλ Νούμαν, στη βορειοδυτική Συρία την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί.

Βομβαρδιστικά της συριακής αεροπορίας πετούσαν πάνω από την Μάαρετ αλ Νούμαν και την περιφέρειά της όλο το πρωινό και έριξαν τουλάχιστον 10 βόμβες στην πόλη και στα ανατολικά περίχωρά της, όπου αντικαθεστωτικοί πολιορκούν την στρατιωτική βάση του Ουάντι Ντάιφ, η οποία εξακολουθεί να ελέγχεται από τον στρατό.

Οι αντικαθεστωτικοί πήραν πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες τον έλεγχο της Μάαρετ αλ Νούμαν, μια στρατηγικής σημασίας πόλη στην οδική αρτηρία που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Σε άλλο περιστατικό, άνδρας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα ανατίναξε τα εκρηκτικά που έφερε κοντά στο συριακό υπουργείο Εσωτερικών στη Δαμασκό, χωρίς να προκληθούν θύματα, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος των υπηρεσιών
ασφαλείας.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 140 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους: 51 είναι πολίτες, 49 στρατιώτες και 40 αντάρτες.

Η κατανομή του αριθμού των νεκρών κάνει πλέον σαφές ότι η ένοπλη αντιπαράθεση έχει πάρει πλέον χαρακτηριστικά εμφυλίου: πέρυσι ή μέχρι τις αρχές του 2012, οι νεκροί ήταν σχεδόν όλοι άμαχοι. Από τον περασμένο Μάρτιο οι νεκροί υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει τους 32.000.

Σε τουλάχιστον 30.000 υπολογίζονται οι αγνοούμενοι

* Δύο ξαδέλφια του πρώην επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ Αμπού Μούσαμπ αλ Ζαρκάουι συνελήφθησαν αυτήν την εβδομάδα στην Ιορδανία κατά την επιστροφή τους από τη Συρία, όπου μάχονταν στο πλευρό των Σύρων αντιπολιτευόμενων, δήλωσε αξιωματούχος των σαλαφιστών στην Ιορδανία. Στη Συρία βρίσκονταν πέντε μήνες. Ο Αμπού Μούσαμπ Ζαρκάουι, επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, σκοτώθηκε το 2006 από αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη βορειοανατολική Βαγδάτη.

* Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) καταδίκασαν την απαγωγή στη Συρία μιας Ουκρανής δημοσιογράφου, της Άνχαρ Κόσνεβα, η οποία κρατείται από Σύρους αντάρτες από τις 9 Οκτωβρίου, και ζήτησαν την απελευθέρωσή της.

«Να αποφευχθεί μία Σρεμπρένιτσα»

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να μιλήσει με μία φωνή» για την περίπτωση της Συρίας, ευχόμενη η «απελπιστική κατάσταση», όπως τη χαρακτήρισε, να μην οδηγήσει σε μια Σρεμπρένιτσα στη χώρα αυτή.

Επανέλαβε δε ότι οι δύο πλευρές στη συριακή σύγκρουση έχουν διαπράξει εγκλήματα που «μπορεί να συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και επικαλέστηκε τη χρήση βαρέων όπλων από τις κυβερνητικές δυνάμεις για την καταστροφή μεγάλων τμημάτων πόλεων, κυρίως στην Χομς και στο Χαλέπι, και τη χρήση «από εξτρεμιστικές ομάδες της αντιπολίτευσης τεράστιων βομβών που σκοτώνουν και ακρωτηριάζουν αμάχους παράλληλα με τους στρατιωτικούς στόχους που πλήττουν».

Από την πλευρά του ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Λάκνταρ Μπραχίμι, επισήμανε ότι βλέπει μια «μικροσκοπική πιθανότητα» η κατάπαυση του πυρός που πρότεινε ο ίδιος να οδηγήσει σε μια διαρκή εκεχειρία.

Ο Μπραχίμι το Σάββατο θα μεταβεί στη Δαμασκό όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Μουάλεμ.

Βολές κατά της Τουρκίας, Σ.Αραβίας

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η η συριακή κυβέρνηση κατηγορεί σε επιστολές της προς τον ΟΗΕ τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, οι οποίες υποστηρίζουν την εξέγερση στη Συρία, ότι έχουν συνάψει ένα σύμφωνο με την Αλ Κάιντα για να οργανώσει τη μεταφορά μαχητών του δικτύου της στη Συρία μέσω Τουρκίας.

Το υπουργείο, σύμφωνα με το πρακτορείο Sana, δηλώνει ότι έχει «επιβεβαιωμένες πληροφορίες» και όλο και περισσότερες «αποδείξεις για την εμπλοκή χωρών, μεταξύ των οποίων η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Τουρκία, στην υποστήριξη και τον εξοπλισμό τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, συμβάλλοντας έτσι στην καταστροφή των προοπτικών για έναν διάλογο και ειρηνικές λύσεις».

Πηγή: tovima.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτιά μετά το χτύπημα στην πολυκατοικία στο Γκαλάτσι (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Στο τραπέζι το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά το πλήγμα ρωσικού drone σε πολυκατοικία

29/05/2026 - 12:25μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Στο επίκεντρο η υπογεννητικότητα και η «μάστιγα» της μοναξιάς

29/05/2026 - 11:00πμ
Αντιισραηλινή αφίσα κρέμεται στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη του Ιράν.  Γράφει στα περσικά: «Το Ισραήλ δεν θα προλάβει να δει τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια» (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

«Πρόοδος» στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν εν μέσω νέων εχθροπραξιών – Τι προβλέπει το «μνημόνιο κατανόησης» που εξετάζουν

29/05/2026 - 10:31πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία, με αφορμή την καθαίρεση του Οζέλ

29/05/2026 - 8:56πμ
Πρώτη μέρα σήμερα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) όλης της χώρας. Εικόνα από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (φωτ.:  Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΓΕΛ με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

29/05/2026 - 8:31πμ
(Φωτ.: EUROKNISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συννεφιές, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι

29/05/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα στους 17 συλληφθέντες από τη βόρεια Ελλάδα

28/05/2026 - 8:16μμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε συμφωνία;

28/05/2026 - 7:20μμ
(Φωτ.: ALLWYN)
ΕΛΛΑΔΑ

Η αιμοδοσία και η εγγραφή δοτών μυελού των οστών είναι πιο απλές απ’ όσο πιστεύουμε

28/05/2026 - 4:30μμ
(Πηγή: edemocracy-empapas.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στις Σέρρες: Διπλό το εύρημα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 10χρονου σε αρδευτικό κανάλι

28/05/2026 - 4:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Σταύρος Παπασταύρου στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 13 Μαΐου, στη Λευκωσία (φωτ.: POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)

Στ. Παπασταύρου: Η Ελλάδα ως στρατηγική ενεργειακή γέφυρα – Η πολιτική του «ενεργειακού ρεαλισμού»

16 λεπτά πριν
«Κωνσταντίνος ο Αυτοκράτωρ των Ελληνορωμαίων εξέρχεται άτρομος εις την μάχην το 1453 Μαΐου 29». Τοιχογραφία του Θεόφιλου (φωτ.: el.wikipedia.org)

Άλωση 1453: Μία επέτειος που δεν τελειώνει

39 λεπτά πριν
Φωτιά μετά το χτύπημα στην πολυκατοικία στο Γκαλάτσι (πηγή: Χ)

Ρουμανία: Στο τραπέζι το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά το πλήγμα ρωσικού drone σε πολυκατοικία

1 ώρα πριν
Τα επίσημα εθνικά σύμβολα της Αρμενικής Δημοκρατίας σε μια εικόνα (πηγή: facebook.com/anc.gr)

Η Αρμενική Κοινότητα της Αθήνας τιμά την 108η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αρμενίας

1 ώρα πριν
Από την αφίσα της εκδήλωσης

«Ο Καραγκιόζης και ο Ξεριζωμός του Πόντου» στον Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης «Παναγία Σουμελά»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Πανελλαδικές 2026: Στο επίκεντρο η υπογεννητικότητα και η «μάστιγα» της μοναξιάς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign