pontosnews.gr
Σάββατο, 11/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερώτηση στη Βουλή γιά το Ειδικό Σχολείο Κωφων και Βαρήκοων

7/10/2012 - 11:49πμ
Στην τελική ευθεία απόψε για την ψήφο εμπιστοσύνης
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ερώτηση με θέμα την δημιουργία ολοήμερου τμήματος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων στην Πάτρα κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού ο τ.Υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Αχαιός Βουλευτής επισήμανε, «Ανέκαθεν το σχολείο αυτό παρείχε και συνεχίζει να παρέχει επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς του, αγωνίζεται για την ποιότητα της εκπαίδευσης των μαθητών του.

Να τονίσουμε ότι είναι το μοναδικό Ειδικό Σχολείο για την εκπαίδευση των κωφών βαρήκοων μαθητών στη Νοτιοδυτική Ελλάδα. Με τις δράσεις, τις οποίες υλοποιεί από κοινού με Γενικά Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας ευαισθητοποιεί την τοπική και όχι μόνο κοινωνία, παράλληλα δε επιτυγχάνει την ομαλή ένταξη των μαθητών του στην κοινωνία, ως ισότιμων πολιτών» και πρόσθεσε, «Επιπλέον το σχολείο αυτό έχει παρουσιαστεί ως σχολείο πρότυπο σε ημερίδα που οργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας επί Υπουργού Παιδείας κ. Ε. Στυλιανίδη στην Πάτρα.»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις διακρίσεις που έχει πάρει το εν λόγω σχολείο όπως αυτή στο θεσμό «ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» για καινοτόμο πρόγραμμα, την βράβευση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και από την Action Aid.Να σημειώσουμε δε, ότι για το 2009 οργάνωσε την κεντρική εκδήλωση της Action Aid για την Ελλάδα, με τη θεατρική παράσταση «Κανένα παιδί χωρίς μολύβι και χαρτί». Επίσης, έκανε λόγο για την δράση του αφού αποτελεί συντονιστή υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius «Η Πρακτική Χημεία στο σπίτι» σε συνεργασία με σχολεία άλλων τεσσάρων χωρών, αλλά και για την λειτουργία του που είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού οι εκπαιδευτικοί του έχουν επιλεγεί στο πρόγραμμα «ΜΕΝΤΟΡΕΣ» του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο τους έδωσε και επίσημα τη δυνατότητα να αναλάβουν τις πρακτικές των φοιτητών στο σχολείο αυτό. Επιπλέον κάνουν την πρακτική τους φοιτητές του τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ (Πατρών, Ιωαννίνων).

Ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε την σημασία λειτουργίας του σχολείου το οποίο απαρτίζεται από ειδικευμένους εκπαιδευτικούς με μεταπτυχιακές σπουδές και παρέχει την μέγιστη στήριξη τόσο στους μαθητές όσο και στις οικογένειες τους ιδίως αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.

Ο Βουλευτής εξέφρασε το αίτημα που κατατέθηκε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας τον περασμένο Ιούνιο τηρώντας όλη τη νόμιμη διαδικασία από τον σύλλογο γονέων για τη δημιουργία ολοήμερου τμήματος στο σχολείο μας για τους 17 (δεκαεπτά) μαθητές. Από τους οποίους για τη σχολική χρονιά 2012-2013 οι 12 (δώδεκα) μαθητές φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο και οι 5 (πέντε) μαθητές στο Νηπιαγωγείο.

Ο αρμόδιος Υπουργός καλείται να απαντήσει για το τι προτίθεται να κάνει με αυτούς τους δεκαεπτά μαθητές, για το αν θα προβεί στην δημιουργία ολοήμερου τμήματος.

Ο συντονιστής του Κινήματος «Αναγέννηση», Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε εμφατικά, «Η λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τα παιδιά όσο και για τις οικογένειες τους. Δεν πρέπει να μπει από τους κρατικούς ιθύνοντες η πρακτική της μεζούρας στην εκπαίδευσής τους εν ονόματι των περικοπών.»

Πηγή: zougla.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την απεργία της ΑΔΕΔΥ την 1η Οκτωβρίου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 14ης Οκτωβρίου: Ποιοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν, ποιες απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί

10/10/2025 - 8:36μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Παντελεήμονας: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα

10/10/2025 - 7:35μμ
(Φωτ.: eisaggeliaefeton-dytikismakedonias.gov.gr/)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Ξεκίνησε στο Εφετείο η δίκη για τη φονική επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ

10/10/2025 - 7:07μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Συνελήφθη ξανά ο 19χρονος Ιρακινός που είχε επιτεθεί σε μηχανοδηγό – Ξεκίνησε η διαδικασία άρσης του ασύλου

10/10/2025 - 3:08μμ
(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Κλείδωσε 14χρονη στο σπίτι του και την βίασε – Ο 34χρονος δράστης τής έδινε και ναρκωτικά

10/10/2025 - 1:43μμ
(Φωτ.: Frauke Riether / Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει τις πύλες της η 2η Αγορά Βοτάνων & Μπαχαρικών – Ένας θεσμός αφιερωμένος στην ανάδειξη των ελληνικών αρωματικών φυτών

10/10/2025 - 12:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τρεις Αφγανοί βίασαν 6χρονο ομοεθνή τους μέσα σε δομή φιλοξενίας

10/10/2025 - 11:14πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Με γενικά αίθριο καιρό και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει η Παρασκευή

10/10/2025 - 8:08πμ
Ο Σήφης Βαλυράκης το 2015 (φωτ.: EUROKINISSI / Γεωργία Παναγοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: «Είμαι πεπεισμένος πως ο θάνατος του πατέρα μου είναι εγκληματική ενέργεια» κατέθεσε ο γιος του

9/10/2025 - 9:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Ζητούνται πληροφορίες για θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφόρο Πάρνηθος

9/10/2025 - 8:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από αριστερά, ο Σεμπαστιάν Λεκορνί με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι (φωτ.: EPA/Mohammed Badra/POOL)

Γαλλία: Παραμένει στη θέση του πρωθυπουργού ο Σ. Λεκορνί – Πρόταση μομφής από κόμματα της αντιπολίτευσης

4 ώρες πριν
Στο φόντο, σκίτσο του Βύρωνα Απτόσογλου από το βιβλίο του Γ.Ν. Λαμψίδη «Τοπάλ Οσμάν» (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τα πρακτικά των δικαστηρίων της Αμάσειας και τον εντοπισμό του ομαδικού τάφου των εκτελεσθέντων

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Άνετη νίκη επί της Ντουμπάι ο Ολυμπιακός, πριν το ντέρμπι «αιωνίων»

5 ώρες πριν
Αστική σχολή με επτά τάξεις στη Σαφράμπολη (πηγή: «Η Έξοδος», τόμ. ΙΒ' / Προσφορά Χρ. Περδικόπουλου)

Μαρτυρία Χρήστου Σαββίδη: Ο τελάλης φώναξε «Οι Έλληνες να ετοιμάζονται, σε λίγες μέρες θα φύγουν για την Πόλη»

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης: Ακόμα τρία μετάλλια για την Ελλάδα

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Chrisa Vasiliadou)

Ποντιακό παρών στην ιερά πανήγυρη στη μονή Αγίου Θεοδώρου Γαβρά στον Λαγκαδά

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign