pontosnews.gr
Τετάρτη, 25/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Περίοδος ευφορίας γιά το ελληνικό Χρηματιστήριο

6/10/2012 - 1:28μμ
Περίοδος ευφορίας γιά το ελληνικό Χρηματιστήριο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Περίοδο ευφορίας διάγει το ελληνικό Χρηματιστήριο, χωρίς όμως τη συμμετοχή των ξένων επενδυτών, οι οποίοι περιμένουν τις εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα και την εκταμίευση της δόσης. Μόνο τότε, όπως σχολιάζουν Ελληνες διαχειριστές οι ξένοι θα πάρουν σήμα τοποθετήσεων στο Χρηματιστήριο, όταν το νερό για την ελληνική οικονομία θα έχει μπει στο αυλάκι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουν τις ευκαιρίες που δημιουργούνται, τις χαμηλές αποτιμήσεις που υπάρχουν ακόμα σε πολλά χαρτιά ή τον ενθουσιασμό της εγχώριας επενδυτικής κοινότητας.

ΤΑ DEALS

Προς το παρόν τα αποτελέσματα της κούρσας των αποτιμήσεων καρπώνονται τα εγχώρια θεσμικά χρτοφυλάκια σε μία αγορά που άναψε τα τεχνικά σημάδια εισόδου από την περασμένη Τετάρτη, όταν ο δείκτης έκλεισε πάνω από τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών που δεν ήταν άλλος από τις 770 μονάδες.

Τα τραπεζικά deals και ειδικά το «σούπερ ντιλ» με αιχμή την Eurobank και την Εθνική, αλλάζει την ψυχολογία, όχι μόνο στην αγορά, αλλά και στην οικονομία, δεδομένου ότι οι ξένοι, δανειστές και θεσμικοί, παρακολουθούν στενά τη χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια. Πέρα από αυτό, η εξομάλυνση των σχέσεων με τη Γερμανία και η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα την Τρίτη, δίνει την εντύπωση ότι διαφαίνεται μία, κάποια λύση, κυρίως πολιτική στο ελληνικό πρόβλημα. Αυτό, αν και η Ευρώπη με το ΔΝΤ, όπως σχολιάζει η αγορά, παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, κάτι που αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις αμερικανικές εκλογές.

ΑΛΜΑ

Κέρδη 5,05% κατέγραψε ο γενικός δείκτης του ΧΑ που έκλεισε στις 829,96 μονάδες και 12,29% ήταν η άνοδος που κατέγραψε μέσα στην εβδομάδα. Το κλείσιμο της αγοράς στα επίπεδα των 830 μονάδων είναι το υψηλότερο εδώ και επτά μήνες, ενώ στις δέκα εβδομάδες (συμπεριλαμβανομένης κι αυτής που ολοκληρώθηκε χθες) μόνο μία ήταν πτωτική, η προηγούμενη. Την παράσταση έκλεψαν οι τράπεζες, με κέρδη για τον κλάδο κοντά στο 10% και πάνω από 6% για τον ASE 20.

Η Πειραιώς βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 23/2, σημειώνοντας σούπερ άνοδο 20%, στα 0,50 ευρώ και με όγκο άνω των 24 εκατ. τεμαχίων. Κέρδη 20% για την Popular και 15,6% για την Κύπρου, 14,04% για την Alpha, με την ΕΤΕ και την Eurobank χωρίς διαπραγμάτευση μέχρι να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις τους για τη συμφωνία. H άρση της αναστολής, πάντως, αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης. Μεγάλα κέρδη, άνω του 13,7% για την MIG και άνω του 10% για τον Μυτιληναίο, μετοχή που έχει συμμετοχή από ξένους επενδυτές. Ισχυρά κέρδη για τη ΔΕΗ (5,88%), Folli (6,35%), Jumbo (5,62%), OΠAΠ (5,48%), Ελλάκτωρ (4,16%). Ισχυρά κέρδη άνω του 15% για Ιντρακόμ και άνω του 14% για την Ιντραλότ, 10,5% η ΕΧΑΕ, 9,29% η Lamda, 9,24% η Σιδενόρ, 8,89% η ΕΥΔΑΠ, 8,86% η Χαλκόρ.

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 89 εκατ. ευρώ και θα ήταν περισσότερες, όπως εκτιμούν χρηματιστές, αν διαπραγματεύονταν Eurobank και Εθνική.

Εμπορική: Επόμενη αντίσταση στις 847 μονάδες

Η επόμενη αξιόλογη αντίσταση για τον γενικό δείκτη είναι στις 847 μονάδες, εκτιμά η Εμπορκή Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση. Ο δείκτης ξεπέρασε την πρόσφατη κορυφή των 790 μ. (η οποία μετατράπηκε σε βραχυχρόνια στήριξη). Η προαναφερόμενη διάσπαση προξένησε αυτοτροφοδότηση της ανοδικής τάσης.

Αντιστάσεις στις 832 μ., 847 μ. (υψηλό έτους) και 890 μ. Την τρέχουσα εβδομάδα, ο ΓΔ αρχικά δοκίμασε – με επιτυχία – τη στήριξη «κλειδί» των 740 μ. και στη συνέχεια κινήθηκε ανοδικά, διασπώντας τις πλησιέστερες αντιστάσεις. Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στη δυνατότητα προσέγγισης (ή ακόμη και υπέρβασης) του υψηλού έτους, στις 847 μ. Λίγο χαμηλότερα εντοπίζεται αντίσταση στις 832 μ., όπου προσδιορίζεται το άνω όριο του τετραμήνου ανοδικού καναλιού. Αν καταφέρει και ξεπεράσει τις προαναφερόμενες αντιστάσεις, η αμέσως επόμενη αναφέρεται σε τιμές του 2011 και προσδιορίζεται στις 890 μ. Να επισημάνουμε ότι αν πράγματι καταφέρει να διασπάσει ανοδικά τις 847 μ., θα είναι η πρώτη φορά από την περίοδο του Οκτωβρίου του 2009 που ο ΓΔ καταφέρνει να ξεπεράσει την αμέσως προηγούμενη σημαντική κορυφή τιμών και ανεξάρτητα βραχυχρόνιας διορθωτικής κίνησης, θα είναι ισχυρή ένδειξη μεταστροφής της μακροχρόνιας πτωτικής τάσης.

Σε ενδεχόμενη διορθωτική κίνηση προς τις 790 μ. ή και τις 774 μ. με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, το ανοδικό momentum μάλλον θα διατηρηθεί. Αντίθετα, ενδεχόμενη υποχώρηση προς τις επόμενες στηρίξεις των 755 μ. και ιδιαίτερα των 737 μ., θα αποδυναμώσει σημαντικά την ανοδική ισχύ και θα θέσει σε αμφισβήτηση τη διατήρηση της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης.

Πηγή: kerdos.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Επτά στους δέκα έχουν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση – Έρχονται στοχευμένοι ψηφιακοί έλεγχοι

14/06/2025 - 3:17μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν έως τις 20 Ιουνίου

13/06/2025 - 6:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεκάδες χιλιάδες κατοικίες σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά η κυβέρνηση

9/06/2025 - 9:30πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα καταβάλλονται έως τις 13 Ιουνίου

8/06/2025 - 4:58μμ
Οι εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/ Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Αρχίζει η επιχείρηση «καθαρό μητρώο» – Στόχος ληξιπρόθεσμες οφειλές 108,4 δισ. ευρώ

7/06/2025 - 10:19πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει η συζήτηση για 13ο-14ο μισθό και για τις αντίστοιχες συντάξεις

30/05/2025 - 9:56πμ
Στιγμιότυπο από το 9ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής (φωτ.: Papadakis Press)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα είναι οι αυριανοί ναυτικοί, πώς θα τους κρατήσουμε στα πλοία

28/05/2025 - 6:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυρ. Πιερρακάκης: Υπό εξέταση η υποχρεωτική καταβολή των ενοικίων μέσω τράπεζας – «Το μέσο ενοίκιο στη χώρα δεν είναι 255 ευρώ»

27/05/2025 - 9:00μμ
Από τα έργα για την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου (φωτ.: Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κρήτη «ενώθηκε» με την Αττική στη μεγαλύτερη ηλεκτρική διασύνδεση της χώρας

26/05/2025 - 11:50πμ
ΔΟΥ Ψυχικού (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: «Προκάτ» όλες μέχρι το 2028

25/05/2025 - 11:58πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

ΕΛΑΣ: Έφοδος στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά – Οκτώ συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ

1 λεπτό πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Βουλή: Διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Αριθμεί περίπου 3.000 σελίδες

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Ελένη Τζαν)

Η Κάτω Ποταμιά ετοιμάζεται για καλοκαιρινό ποντιακό γλέντι

1 ώρα πριν
Ο αδικοχαμένος Γιώργος Λυγγερίδης (φωτ.: facebook.com)

Γιώργος Λυγγερίδης: Την τοποθέτηση προτομής του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

1 ώρα πριν
Η Κλαυδία ερμηνεύει την «Αστερομάτα», στην εκδήλωση προς τιμήν της στην Εύξεινο Λέσχη Αθηνών (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών τίμησε εκείνους που ανέβασαν την Ελλάδα και τον Πόντο στ’ αστέρια: Κλαυδία, Φωκάς Ευαγγελινός και Arcade σκόρπισαν ξανά φως

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ελένη Σταυρίδου)

Ποντιακό και λαϊκό γλέντι στα Ίμερα Κοζάνης από τον «Γεροπλάτανο»

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign