pontosnews.gr
Τετάρτη, 6/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Παπαδοπούλου, πρώην πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ

5/10/2012 - 2:15μμ
Έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Παπαδοπούλου, πρώην πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Χτυπημένη από την επάρατο νόσο, με την οποία πάλεψε για χρόνια η Δήμητρα Παπαδοπούλου έφυγε εχθές από τη ζωή στο σπίτι της στη Στουτγάρδη της Γερμανίας όπου έζησε από τα 18 της χρόνια.

Για χρόνια η Δήμητρα Παπαδοπούλου υπηρέτησε τον ελληνισμό και ιδιαίτερα τον ποντιακό ελληνισμό, αφού διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης, ενώ η μεγάλη της αγάπη, ήταν ο ποντιακός ελληνισμός, μιας και για χρόνια τον υπηρέτησε από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη από διάφορες θέσεις, και τελικώς ως πρόεδρος της κορυφαίας οργάνωσης της Ομογένειας στην Ευρώπη, που συγκεντρώνει στις τάξεις της περισσότερους από 40 συλλόγους.

Στα δεκαοχτώ της, η Δήμητρα Παπαδοπούλου άφησε το χωριό της, τη Λεκάνη Καβάλας και μετανάστευσε στη Γερμανία για να σπουδάσει Κοινωνιολογία και Πολιτικές Επιστήμες. Ακτιβίστρια, ενθουσιώδης υποστηρίκτρια των ανθρωπιστικών κινημάτων, μοίραζε την δραστηριότητά της σε πολλούς τομείς. Στο πλευρό της ο Μπέρνυ, ο ελληνολάτρης Γερμανός σύζυγός της, και οι δύο της κόρες.

Το πρώτο χτύπημα από τον καρκίνο ήρθε το 1993. Δύο επεμβάσεις στο στήθος την καθήλωσαν αρχικά. Επανακάμπτει όμως δριμύτερη, συμμετέχει σε ελληνικούς συλλόγους της Γερμανίας, ηγείται ποντιακών σωματείων στη Στουτγκάρδη, αναλαμβάνει πολύπλευρη κοινωνική δράση με πλατύ χαμόγελο για ζωή και διάθεση για προσφορά στο συνάνθρωπο.

Τέσσερα χρόνια μετά, έπειτα από δυνατούς πόνους, οι γιατροί εντοπίζουν πρόβλημα στο συκώτι και το πάγκρεας. Στο νοσοκομείο της Στουτγκάρδης την αναλαμβάνει ο γυναικολόγος και παθολόγος Χρήστος Μέμος. Ξεκινά θεραπεία και παράλληλα την επιβλέπουν ο καθηγητής Βάγκνερ και η ογκολόγος Σβίγκα. Ακολουθούν επίπονες πολυήμερες θεραπείες για να δυναμώσουν τα αντισώματα.

Για αρκετά χρόνια παλεύει τον καρκίνο, και στο διάστημα αυτό εκλέγεται πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ. Όμως από τις αρχές του χρόνου, πάλι ο καρκίνος την ξαναχτυπά. Νοσηλεύεται σε κλινική μέχρι να επιστρέψει πάλι πίσω στο σπίτι της στη Στουτγάρδη, όπως εχθές το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 στις 4 το απόγευμα στο χωριό που αγάπησε, την Λεκάνη του νομού Καβάλας.

Ανακοίνωση της ΟΣΕΠΕ

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη επισημαίνει: «Η Δήμητρα Παπαδόπουλου-Schickel, ένα σύμβολο του ποντιακού χώρου της Στουτγκάρδης και όλης της Γερμανίας, απεβίωσε στις 03.10.2012. Η μεγάλη αγωνίστρια και πρώην Πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ, έχασε τον αγώνα με τον θάνατο. Συνέβαλλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιτυχία των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, προάγοντας το συλλογικό πνεύμα. Ήταν ένας άνθρωπος, αγωνιστής, με ευαισθησίες που ήξερε να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει, μια άξια τιμονιέρης. Έντιμη, χαμογελαστή, με όραμα και διάθεση για δουλειά. Θρηνούμε την απουσία της γιατί ήταν ανιδιοτελής και ακούραστη στο ποντιακό στίβο. Θα μας λείψουν το χαμόγελα της, η αγωνιστικότητά, η μεθοδικότητά και η τυφλή αφοσίωσή της μέχρι θυσίας στα ποντικά θέματα. Οι αγώνες της Δήμητρα Παπαδόπουλου – Schickel αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας,, της υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να κρατάμε την Ιδέα του Πόντου ψηλά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: agelioforos

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Bielefeld και Περιχώρων «19η Μάη»)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ένωση Ποντίων Bielefeld και Περιχώρων «19η Μάη»: Εκδήλωση μνήμης στο Βερολίνο για τα θύματα της Γενοκτονίας

6/05/2026 - 11:24πμ
(Φωτ.: ΜΠΚ)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ίαμος» στον Αγώνα Δρόμου Μνημείων

5/05/2026 - 10:31μμ
Το σκίτσο που συνοδεύει το κεφάλαιο «Η αρχή της σταδιοδρομίας ενός τέρατος»
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Πώς ο Οσμάν Φερεντίν έγινε «Τοπάλ Οσμάν» – Η αρχή της σταδιοδρομίας ενός τέρατος

5/05/2026 - 9:35μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση μνήμης που έγινε το 2025 στην Πλατεία Καπετανίδη στη Βέροια (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Βέροια: Από το γηροκομείο στις εκδηλώσεις μνήμης – Ο Μάιος της Ευξείνου Λέσχης με μήνυμα το «Δεν ξεχνώ»

5/05/2026 - 9:07μμ
Ο Ζώρας Μελισσανίδης παίζει λύρα. Από το βιβλίο του Τάσου Κοντογιαννίδη «Ο Ζώρας του Πόντου»
ΠΟΝΤΟΣ

Ζώρας Μελισσανίδης: Ο αθόρυβος ευεργέτης που έγινε κομμάτι της μνήμης του ποντιακού ελληνισμού

5/05/2026 - 7:21μμ
ΠΟΝΤΟΣ

2ο Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ποντιακή Διάλεκτο: Ο Δήμος Εορδαίας τιμά το ποντιακό θέατρο για δεύτερη χρονιά – Τα σχήματα που θα εμφανιστούν

5/05/2026 - 5:04μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο της εκδήλωσης (πηγή: youtube.com / evrytanika.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Καρπενήσι: Συγκλονιστική η παράσταση του 1ου ΕΠΑΛ για τη Γενοκτονία των Ποντίων

5/05/2026 - 2:27μμ
(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)
ΠΟΝΤΟΣ

19η Μαΐου: Με σειρά εκδηλώσεων και ενημερωτικά περίπτερα σε όλη τη χώρα θα τιμήσει η ΠΟΕ τα θύματα της Γενοκτονίας

5/05/2026 - 10:03πμ
Απεικόνιση της μορφής που θα έχει το αφιερωμένο στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, μνημείο στο Παραλίμνι της Δερύνειας (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Κύπρος τιμά τη 19η Μαΐου με συγκλονιστικές εκδηλώσεις μνήμης – Πολυήμερη αποστολή από το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»

4/05/2026 - 9:10μμ
Από την εκδήλωση «Η πορεία των συλλόγων στην κοινωνία του σήμερα» (φωτ.: Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Αργοναύτες» Κιλκίς: Όσα συζητήθηκαν στην εκδήλωση «Η πορεία των συλλόγων στην κοινωνία του σήμερα»

4/05/2026 - 5:25μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)

Κυκλοφοριακές αλλαγές σε δρόμους της Αττικής για τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

17 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ο Τραμπ «παγώνει» την «Επιχείρηση Ελευθερία» στα Στενά του Ορμούζ ενόψει πιθανής συμφωνίας με το Ιράν

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Bielefeld και Περιχώρων «19η Μάη»)

Ένωση Ποντίων Bielefeld και Περιχώρων «19η Μάη»: Εκδήλωση μνήμης στο Βερολίνο για τα θύματα της Γενοκτονίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)

Στο νοσοκομείο 12χρονη – Παρασύρθηκε από περιπολικό στη Σαλαμίνα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Orthodox Observer/Δημήτριος Πανάγος)

Δεξίωση του Ζόραν Μαμντάνι στη δημαρχιακή κατοικία στη Νέα Υόρκη για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: aekbc.gr)

Σαν σήμερα η ΑΕΚ έγινε ξανά «Βασίλισσα της Ευρώπης» στο ΟΑΚΑ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign