pontosnews.gr
Παρασκευή, 19/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

7 Οκτ 2012: Αγώνας δρόμου “Τρέχω για την Κατερίνη”

5/10/2012 - 12:15μμ
7 Οκτ 2012: Αγώνας δρόμου "Τρέχω για την Κατερίνη"
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κυριακή 07 Οκτωβρίου από το πλατανόδασος στην πλατεια Ελευθεριας στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων Ελεύθερης πόλης αφιερωμένος στην μνήμη του Τάκη Παρασκευόπουλου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

O Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».

Ο αγώνας αφιερώνεται στην μνήμη του δασκάλου του στίβου Τάκη Παρασκευόπουλου και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των «100 χρόνων ελεύθερης πόλης».

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. .

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ

Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της Κατερίνης(άγαλμα της ελευθερίας).

Η επιλογή ως αφετηρίας του συγκεκριμένου σημείου είναι γεμάτη συμβολισμούς, καθώς πριν 100 χρόνια έγινε εκεί η τελευταία σύγκρουση μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στρατού κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης.

Το μνημείο που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν των ηρώων βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, λίγα μέτρα μετά την αφετηρία.

Η διαδρομή είναι επίπεδη  και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της, ενώ θα ακολουθήσει τις εξής οδούς: Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας – Σβορώνος – 7ης Μεραρχίας – Πεζόδρομος Μ..Αλεξάνδρου – Κεντρική Πλατεία(άγαλμα της ελευθερίας).

Η διαδρομή σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από την Τροχαία, την Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης,  την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν εθελοντές του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Από την κεντρική πλατεία λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεριμνήσουν για την μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα(ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ). Ειδικότερα η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 9:30 έως τις 10:15 π.μ.

Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων: Προσωπική ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για να συμμετάσχει κανείς στον αγώνα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του(γεννημένοι, γεννημένες το 2000 και μεγαλύτεροι).

ΙΑΤΡΙΚΑ

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε αγώνες. Για το λόγο αυτό όσοι θα λάβουν μέρος, υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο με προσωπική τους ευθύνη.

Οι ανήλικοι λαμβάνουν μέρος στον αγώνα με ευθύνη των γονέων τους.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

O Ιατρικός Σύλλογος Κατερίνης και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα παρέχουν την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και παράλληλα τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων.

Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής του Αγώνα θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΩΝ

Αφετηρία, μέσο διαδρομής και τερματισμός.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες, καθώς ο αγώνας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Ωστόσο θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες της γενικής κατάταξης ανεξαρτήτου ηλικίας.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο και δίπλωμα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο Σύνδεσμος Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Πιερίας – Ημαθίας θα φροντίσει για την έγκαιρη και έγκυρη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του αγώνα(πληροφορίες κα Ελισάβετ Μοσχονά, τηλ. 6974 423678).

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στον χώρο τερματισμού αμέσως μετά το πέρας του αγώνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Την φωτογραφική κάλυψη του αγώνα αναλαμβάνει το τμήμα φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Ο.Π.Π.Α.Π. τηλέφωνο 2351047445(πληροφορίες Γραφείο Τύπου – Νικηφόρος Γκόλτσιος), καθώς και στον Χρήστο Μυστρίδη(Πρόεδρο ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»), τηλέφωνο 6948180760.

Πληροφορίες μπορείτε επίσης να αντλείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης www.katerini.gr., καθώς και από την ιστοσελίδα του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» www.zeusrunnersclub.gr.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012.

Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με fax στο 23510 47425(υπευθ. Γεωργία Καμανατζή – Λία Μπουγά) ή με email στο [email protected].(υπεύθυνος Γεώργιος Μίχος).

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει αναφέρουν  τα εξής στοιχεία: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνοΑριθμούς συμμετοχής θα παραλαμβάνουν οι δημότες της Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου από τα γραφεία του Ο.Π.Π.Α.Π.(Αστική Σχολή, Οδός Ειρήνης 12, τηλ. 2351047445).

Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό τους κατά την ημέρα του αγώνα και έως τις 09:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Τεχνικός Υπεύθυνος του Αγώνα ορίζεται ο κ. Αποστολόπουλος Δημήτριος (τηλ.6945758856), ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας και  στον οποίο, θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, πριν και κατά την ημέρα των αγώνων, για κάθε τεχνικό θέμα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με φόντο το Δέντρο της Αγάπης στην Πλατεία Κύπρου της Ρόδου (φωτ.: Facebook / Christos Topkaras)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ποντιακά κάλαντα στο Δέντρο της Αγάπης: Μια βραδιά μνήμης και παράδοσης στη Ρόδο

19/12/2025 - 12:09μμ
Κάλαντα και πολλές ευχές (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων και Φίλων Π.Ε. Ρεθύμνης «Αροθυμία»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ποντιακές μελωδίες αγάπης στο Ρέθυμνο, από την «Αροθυμία»

19/12/2025 - 11:21πμ
Από το «Αντάμωμαν 2024» (φωτ.: facebook / Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής - ΕΠΟΝΑ)
ΠΟΝΤΟΣ

ΕΠΟΝΑ: Κλείνει 20 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με πολύ πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο «Αντάμωμαν 2025»

19/12/2025 - 10:11πμ
Τζάκι αγροτικού σπιτιού στην Τσίτη Άρδασσας, απ' όπου καταγόταν ο Θ. Θεοφυλάκτου, περιοχή Μεσοχαλδίου. Φωτογραφία του 1986 (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών / Συλλογή Άννας Θεοφυλάκτου)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Χειμώνας χωρίς καλοριφέρ: Πώς ζεσταίνονταν τα ποντιακά σπίτια

18/12/2025 - 8:55μμ
Μωμόγεροι σε... θέσεις μάχης (πηγή: Facebook / Giannis Ioannidis)
ΠΟΝΤΟΣ

Μωμόγεροι 2025: «Πόλεμος» Κοζάνης-Πτολεμαΐδας με… όπλο την παράδοση

18/12/2025 - 3:34μμ
Το φωτισμένο καράβι στην Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Δροσιάς)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Δροσιά: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο καράβι στην Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού

18/12/2025 - 2:22μμ
(Φωτ.: Facebook Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Ένωση Ποντίων «Μαύρη Θάλασσα» γιορτάζει τα Χριστούγεννα με μουσική, παράδοση και δημιουργία

18/12/2025 - 12:28πμ
Ο Γιάννης Αποστολίδης, πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης (φωτ.:  youtube orasitv)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης τίμησε τους παλαίμαχους καλλιτέχνες της σε μία συγκινητική εκδήλωση

17/12/2025 - 10:55μμ
Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών, παραμονές των Χριστουγέννων του 2024, παρουσίασε  για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας, το δρώμενο των Μωμόγερων (φωτ. αρχείου: Τατιάνα Μπόλαρη / EUROKINISSI)
ΠΟΝΤΟΣ

Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών κάνουν χαμό στο κέντρο της Αθήνας και γλεντούν με θέα την Ακρόπολη

17/12/2025 - 9:20μμ
Τι κι αν είναι Δεκέμβριος, τι κι αν κάνει ψύχρα, τίποτα δεν μας σταματά ούτε στο Αννόβερο της Γερμανίας! (πηγή: instagram.com/syllogospontion.hannover)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Χριστούγεννα σε ποντιακούς και λαϊκούς ρυθμούς με τον Σύλλογο Ποντίων Ανόβερου

17/12/2025 - 8:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την όπερα «Τροία» παραγωγής του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού (πηγή: X / Mehmet Nuri Ersoy)

Η Τροία στο Κολοσσαίο, από την Τουρκία: Πολιτιστική διπλωματία πάνω σε ένα ελληνικό έπος

13 λεπτά πριν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λίγο προτού καθίσει στη θέση του για να ξεκινήσει η ετήσια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου, 19 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Sputnik / Alexander Kazakov / Kremlin Pool)

Πούτιν για Ουκρανία: «Δεν είναι έτοιμοι για ειρήνη» – Στήριξη 90 δισ. από την ΕΕ στον Ζελένσκι

38 λεπτά πριν
Η Μαρία Καρυστιανού στα δικαστήρια Λάρισας, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: onlarissa.gr)

Τέμπη: Συνεχίζεται στη Λάρισα η δίκη για το χαμένο βιντεοληπτικό υλικό

1 ώρα πριν
Με φόντο το Δέντρο της Αγάπης στην Πλατεία Κύπρου της Ρόδου (φωτ.: Facebook / Christos Topkaras)

Ποντιακά κάλαντα στο Δέντρο της Αγάπης: Μια βραδιά μνήμης και παράδοσης στη Ρόδο

1 ώρα πριν
Μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στον Προμαχώνα Σερρών, Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Αγρότες: Μπλόκα και στα τελωνεία – Πολύωροι αποκλεισμοί σε Προμαχώνα, Εξοχή, Ευζώνους και Νίκη

2 ώρες πριν
Κάλαντα και πολλές ευχές (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων και Φίλων Π.Ε. Ρεθύμνης «Αροθυμία»)

Ποντιακές μελωδίες αγάπης στο Ρέθυμνο, από την «Αροθυμία»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign