25 Σεπτέμβριος 2014, 11:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας βλέπει το «σπίτι» του να παίρνει μορφή (βίντεο)

  • Πόσο κόστισε το νέο κτίριο του συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας (βίντεο)

Εμπνευσμένο από το Φροντιστήριον Τραπεζούντος, το κτίριο που θα στεγάσει τον σύλλογο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ποντιακό πολιτισμό.

Με ταχείς ρυθμούς και εντός χρονοδιαγραμμάτων φαίνεται να προχωρά η κατασκευή του χώρου που θα δώσει νέα πνοή στις δραστηριότητες όλων των Ποντίων της Πτολεμαΐδας αλλά και της Εορδαίας γενικότερα. Αναγείρεται επί της οδού Αδύσσης και υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2014 ώστε η σύλλογος «να μπει στο σπίτι του» την άνοιξη του 2015. Οι ειδικοί της κατασκευής μιλούν για ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα, βασισμένο σε μελέτη του Δημήτρη Πεταλίδη ενώ όσοι δεν γνωρίζουν από αυτά μιλούν απλώς για το σπίτι όπου θα μπορεί να φωλιάσει η μνήμη όλου του προσφυγικού ελληνισμού.

Με συνολικό εμβαδό 1.200 τ.μ., το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο, ισόγειο χώρο στον οποίο θα υπάρχει αμφιθέατρο με καμαρίνια για τη φιλοξενία μικρών παραστάσεων, ημιώροφο με βεστιάριο, γραφεία και αίθουσες αθλοπαιδιών. Στον όροφο θα βρει τη θέση της βιβλιοθήκη αλλά και αίθουσα μνήμης για κειμήλια και τεκμήρια ποντιακού πολιτισμού.

Πριν από λίγες ημέρες, για την πορεία των εργασιών ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Εορδαίας, Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο και διαπίστωσε ότι όλα προχωρούν με βάση το χρονοδιάγραμμα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρηματοδότηση του έργου. Για την ιστορία ο προϋπολογισμός του είναι της τάξεως των 2,1 εκ. ευρώ με το έργο να έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Δείτε το βίντεο από την πρόοδο των εργασιών:


Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr