22 Σεπτέμβριος 2014, 12:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Ο Πόντιος αθλητής που θα αγωνιστεί στο Σπάρταθλον 2014

  • Ο Πόντιος αθλητής που θα αγωνιστεί στο Σπάρταθλον 2014

Ο Πόντιος αθλητής, Γιώργος Ζαχαριάδης συμμετέχει για 3η χρονιά στο Σπάρταθλoν. Πρόκειται για έναν ιστορικό υπερμαραθώνιο που γίνεται κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Η μεγάλη στιγμή για τον Πόντιο δρομέα μεγάλων αποστάσεων της ΑΕΚ έφτασε. Η εκκίνηση του κορυφαίου δρόμου είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 07:00, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Ο τερματισμός περίπου 36 ώρες αργότερα στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου.

Το Σπάρταθλον αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης στην προσπάθειά του αυτή, με εφόδια την δύναμη της ψυχής του, την αγάπη του για τον αθλητισμό αλλά την ποντιακή του καταγωγή φιλοδοξεί να τερματίσει στην πιο δύσκολη διαδρομή του κόσμου, όπως χαρακτηρίζεται το Σπάρταθλον παγκοσμίως.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr