21 Σεπτέμβριος 2014, 12:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Ισχυροί δεσμοί φιλίας Ποντίων και Αρμενίων

  • Ισχυροί δεσμοί φιλίας Ποντίων και Αρμενίων

Τριήμερη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν, πραγματοποίησε μεταξύ 15 και 18 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ Γαβριήλ Αβραμίδης. Αφορμή ήταν η συμμετοχή του στις εργασίες της Επιτροπής Πολιτιστικών, Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, της οποίας διατελεί τακτικό μέλος.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του δεν παρέλειψε να επισκεφτεί το Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη 1,5 εκ. αθώων θυμάτων. Σε συναντήσεις που είχε με προέδρους των ελληνικών κοινοτήτων της Αρμενίας τόνισε ότι «Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής, Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυροχαλδαίων, είναι επίκαιρος όσο ποτέ».

Η παραδοσιακή ελληνοαρμενική σχέση και οι δεσμοί φιλίας των δύο λαών καθώς και το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες στην Ελλάδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του βουλευτή με τον ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρο της αρμενικής βουλής, Έντουαρντ Σαρμαζάνωφ.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Διαβάστε ακόμα:

«Δεν ξεχνάμε τους Πόντιους»: Οι Αρμένιοι ευχαριστούν για το Αντιρατσιστικό (βίντεο)