16 Σεπτέμβριος 2014, 12:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Κιλκίς: Στα θρανία για τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

  • Κιλκίς: Στα θρανία για τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Για πρώτη χρονιά φέτος μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλκίς, θα υλοποιηθεί Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Τοπικής Εμβέλειας με στόχο την εκμάθηση της ποντιακής διαλέκτου.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος διάρκειας 150 ωρών, αποτελεί η ικανοποίηση του καθολικού αιτήματος του ποντιακού κόσμου και μια βαθύτατη επιθυμία για τη συνέχιση της πολιτισμικής ταυτότητας στο μέλλον μέσω της διάσωσης της ποντιακής. Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να αναγνωρίζουν, να ερμηνεύουν και να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας την ποντιακή διάλεκτο.

Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης και εργασιακής κατάστασης. Για την ένταξη ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης (δείτε στο τέλος του άρθρου) και η προσκόμιση φωτοαντίγραφου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στα γραφεία του ΚΔΒΜ απογευματινές ώρες και στα γραφεία του Δήμου εργάσιμες ημέρες και ώρες. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής στο email: [email protected].

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε: στην Πηνελόπη Θ. Σιούρδα, τηλ. 23410 20041 και τις απογευματινές ώρες στο τηλ. 6975 851 511.

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Κιλκίς: Κωνσταντίνα Χαλβατζή τηλ. 6949 079 991.

Υπεύθυνη Οργάνωσης του Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Κιλκίς και στο Δήμο Κιλκίς στο τηλέφωνο 23413 52151 και 52100 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δείτε στο τέλος του άρθρου τις αιτήσεις για τα μαθήματα Ποντιακής διαλέκτου.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Gallery