12 Σεπτέμβριος 2014, 11:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Αρχίζει σήμερα η 10η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της ΠΟΕ

  • Αρχίζει σήμερα η 10η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της ΠΟΕ

Για 10η συνεχόμενη χρονιά φέτος οι νέοι από όλα τα ποντιακά σωματεία δίνουν ραντεβού στην Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει σήμερα και θα πέσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2014 στις Κατασκηνώσεις «Παιδική Εξοχή Μεταμόρφωσης» του Δήμου Πολυγύρου στην Χαλκιδική.

Νέοι ποντιακής καταγωγής από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν και φέτος στις εργασίες της συνάντησης ενισχύοντας την επικοινωνία μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και απόψεις. Το θέμα της συνάντησης για αυτή την χρονιά είναι: «Ο Πόντος στην αρχαιότητα και η εκπαίδευση στον Πόντο»

Η έναρξη της συνάντησης έχει οριστεί για το απόγευμα με τους χαιρετισμούς του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Επαμεινώνδα Φαχαντίδη, του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Π.Ο.Ε., Γρηγόρη Κεσαπίδη, του προέδρου Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Π.Ο.Ε., Λεόντιου Σαρβανίδη, καθώς και των επισήμων που θα παραστούν στην έναρξη.

Στις περσινές εκδηλώσεις οι οποίες έλαβαν χώρα στο Παρανέστι, ο πρώην πρόεδρος της Παμποντιακής ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Παρχαρίδης, τόνισε στην ομιλία του ότι: «η  ποντιακή νεολαία με τις συναντήσεις της, οι οποίες έχουν γίνει πλέον θεσμός, δείχνει τη διάθεση να κρατήσει ζωντανή την παράδοση, αποτελώντας ένα δυναμικό κομμάτι της Ομοσπονδίας και του οργανωμένου ποντιακού χώρου». Φέτος οι διοργανωτές φιλοδοξούν να ξεπεράσουν σε συμμετοχή αλλά και σε επιτυχία όλες τις προηγούμενες συναντήσεις.

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας

Οι σύνεδροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επικυρωμένο έγγραφο από το σωματείο που εκπροσωπούν, στο οποίο, μάλιστα, θα αναφέρονται ονομαστικά όλοι όσοι συμμετέχουν από το εν λόγω σωματείο. Θα τους ζητηθεί επίσης η ταυτότητά τους.

Ακόμα θα πρέπει να πάρουν μαζί μαξιλάρι, σεντόνι και σκεπάσματα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr