8 Σεπτέμβριος 2014, 10:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Εντυπωσιακή εμφάνιση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας σε φεστιβάλ της Ιταλίας (φωτο)

  • Εντυπωσιακή εμφάνιση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας σε φεστιβάλ της Ιταλίας (φωτο)

Μια ακόμη συμμετοχή του χορευτικού της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το χορευτικό τμήμα παραστάσεων της Λέσχης Ποντίων συμμετείχε σε διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Bracciano της Ιταλίας από τις 22 έως τις 26 Αυγούστου 2014. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Δήμος του Bracciano, ενώ συμμετείχαν 18 αποστολές από Ρωσία, Εσθονία, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Φινλανδία και Ιταλία.


Η αποστολή των Ποντίων διέμεινε στην πόλη Bracciano, ενώ το φεστιβάλ έλαβε χώρα σε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στις παρυφές ενός κάστρου και στην κεντρική πλατεία της πόλης Bracciano, μια πόλη με χαρακτηριστικά μιας άλλης εποχής του παρελθόντος.


Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας με το δήμαρχο της πόλης, στην οποία έγινε και η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων, έπειτα όλα τα χορευτικά τμήματα με τις σημαίες και τα λάβαρά τους παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Τη δεύτερη και τρίτη ημέρα έγιναν οι προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις μπροστά από το δημαρχείο του Bracciano. Το πολυπληθές τμήμα της Λέσχης άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο φεστιβάλ και καταχειροκροτήθηκε από όλες τις αποστολές που συμμετείχαν.


Πέρα από τις υποχρεώσεις του φεστιβάλ τα τα μέλη της Λέσχης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να περιπλανηθούν στα πολυσύχναστα σοκάκια της Ρώμης. Επισκέφτηκαν το Βατικανό, το Κολοσσαίο και πολλά άλλα σημαντικά μνημεία της πόλης.


Οι φωτογραφίες είναι από το veriotis.gr

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr