5 Σεπτέμβριος 2014, 13:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο: Σήμερα η ψηφοφορία επί των άρθρων

  • Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο: Σήμερα η ψηφοφορία επί των άρθρων

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ζητά να γίνει και τρίτη συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθεί επαρκώς. 

Αφού πέρασε από σαράντα κύματα, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής και κατά πλειοψηφία με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ, την περασμένη Τρίτη. Σήμερα, η συζήτηση στη Βουλή συνεχίζεται αφού η Ολομέλεια θα πρέπει να δώσει την ψήφο της και επί των άρθρων. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας ζήτησε από το προεδρείο να πραγματοποιηθεί ακόμα μία συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθεί επαρκώς το νομοσχέδιο. Η απάντηση που έλαβε είναι ότι το θέμα θα εξεταστεί και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των εγγεγραμμένων ομιλητών. 

Βέβαια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία της Τρίτης έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να καταψηφίσει το άρθρο 2 που προβλέπει την ποινικοποίηση των αρνητών γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και του Ολοκαυτώματος. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ το συγκεκριμένο άρθρο ποινικοποιεί την ελευθερία της έκφρασης.  

Δείτε εδώ ζωντανά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή 

 Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr (κεντρική φωτογραφία: ο Χαράλαμπος Αθανασίου στα υπουργικά έδρανα κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή / ΑΠΕ-ΜΠΕ)