2 Σεπτέμβριος 2014, 18:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Κατά του αντιρατσιστικού, ξανά, η Μαρία Ρεπούση (βίντεο)

  • Κατά του αντιρατσιστικού, ξανά, η Μαρία Ρεπούση (βίντεο)

«Δεν κινδυνεύουν οι Πόντιοι» υποστήριξε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αφού είχε χαρακτηρίσει το αντιρατσιστικό «τρομοκρατικό».

Πριν ακόμα ανέβει στο βήμα της Βουλής, η Μ. Ρεπούση είχε δείξει δείγμα των προθέσεών της. Με tweet της είχε χαρακτηρίσει «τρομοκρατικό το αντιρατσιστικό που συζητείται στη Βουλή», υπογραμμίζοντας: «Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από τους ρατσιστές είναι οι ιστορικοί»». Απέδωσε την καθυστέρηση της συζήτησης του νομοσχεδίου «στη δεξιά φυσιογνωμία της κυβέρνησης και τις προνομιακές σχέσεις που διατηρεί με ισχυρά εθνικολαϊκιστικά λόμπι και ακροατήρια».

Στη Βουλή η βουλευτής είπε ότι σήμερα Αρμένιοι και Έλληνες του Πόντου δεν κινδυνεύουν από το ρατσισμό και την ξενοφοβία, αλλά μόνο οι μετανάστες, καλώντας ως εκ τούτου τους συναδέλφους της να καταψηφίσουν το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό της, είπε ότι προφανώς και η χώρα χρειάζεται αντιρατσιστική νομοθεσία αλλά για να προστατευθούν αυτοί που πραγματικά κινδυνεύουν από τη ρατσιστική βία.  «Σύμφωνα με έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, τα θύματα είναι οι διαφορετικοί, είναι οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, όσοι δεν έχουν την κυρίαρχη και έκφυλη ταυτότητα. Αυτοί είναι τα θύματα της ρατσιστικής βίας στη χώρας μας» είπε αναφέροντας και τους θύτες «μέλη των σωμάτων πολίτες, ασφαλείας, ομάδες πολιτών».


Η σημερινή ομιλία της Μαρίας Ρεπούση για το αντιρατσιστικό

Αυτοί κινδυνεύουν επισήμανε «Όχι οι Αρμένιοι, ούτε οι Έλληνες του Πόντου από τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Μην κλείνετε τα μάτια στην πραγματικότητα για να εξυπηρετήσετε όχι τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό, αλλά άλλους μικροκομματικούς στόχους και αντίστοιχα ακροατήρια».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr