1 Σεπτέμβριος 2014, 16:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Ποντιακοί χοροί σε σοκάκια της Σκοπέλου! (βίντεο)

  • Ποντιακοί χοροί σε σοκάκια της Σκοπέλου! (βίντεο)

Με χορούς από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που έγινε στη Σκόπελο στις 23, 24 και 25 Αυγούστου 2014. Ο Ποντιακός πολιτισμός είχε ιδιαίτερη θέση στην διοργάνωση και εκπροσωπήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τους Πόντιους Νέστου.

Μουσικές, χοροί και έθιμα από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, των Σποράδων, της Ηπείρου, της Καππαδοκίας, της Μικράς Ασίας, του Πόντου πλημμύρισαν το ανοιχτό θέατρο αλλά και τα γραφικά σοκάκια της Σκοπέλου.

Με τη συνοδεία της ποντιακής λύρας και του νταουλιού η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Ποντίων Νέστου ξεσήκωσε τον κόσμο του νησιού πηγαίνοντας προς το θέατρο που πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ.

Περισσότεροι από 600 νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρών στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στην Σκόπελο. Εντυπωσιακή υπήρξε και η εμφάνισή του Συλλόγου Πόντιων Νέστου αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές και το πιο ζεστό χειροκρότημα από το κόσμο που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις.


Ποντιακό γλέντι στήθηκε εν πλω κατά την αποχώρησή της χορευτικής ομάδας για τον Βόλο.


Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Διαβάστε ακόμα:

Ποντιακοί χοροί εν πλω! (βίντεο)