1 Σεπτέμβριος 2014, 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Πόντιοι και Αρμένιοι μαζί απόψε στην παράσταση «Χρέος» στο θέατρο «Δόρα Στράτου»

  • Πόντιοι και Αρμένιοι μαζί απόψε στην παράσταση «Χρέος» στο θέατρο «Δόρα Στράτου»

Στις 21:00 ξεκινά η εκδήλωση που συνδυάζει την τεχνολογία και την παράδοση και φέρνει την Τραπεζούντα στα… πόδια μας (φωτογραφία από τις πρόβες). 

Ένα «Χρέος» αφηγούνται απόψε οι Πόντιοι και οι Αρμένιοι που συναντώνται στη σκηνή του θεάτρου «Δόρα Στράτου» σε μια πρωτοποριακή εκδήλωση η οποία συνδυάζει την τεχνολογία και την παράδοση προκειμένου να διατρέξει τρεις χιλιετίες ιστορίας αλλά και να μιλήσει για τη Γενοκτονία. 

Τριάντα χορευτές από την Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής, δεκαπέντε χορευτές από την αρμενική κοινότητα της Κεντρικής Ρωσίας και τέσσερις χορευτές από το Αρμενικό Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Σωματείο «Χαμασκαΐν» ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν μια αφήγηση της κοινής μοίρας των δυο λαών. 

Το «Χρέος» είναι μια πρωτότυπη εκδήλωση που χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3D Mapping η οποία μέσα από προτζέκτορες και ειδικό software φέρνει στις δύο διαστάσεις την αίσθηση των τριών. «Αυτό που θα παρουσιαστεί είναι μια παράσταση με τέσσερα μέρη στα οποία θα εναλλάσσονται οι νέες τεχνικές παρουσίασης, οι χοροί και τα τραγούδια. Θα δείτε την Τραπεζούντα σαν να είναι μπροστά σας», περιγράφει ο Όμηρος Παχατουρίδης, χοροδιδάσκαλος στην Ένωση Ποντίων Μελισσίων και εμπνευστής της παράστασης. 

Η εκδήλωση ξεκινάει στις 21:00 και τα εισιτήρια προπωλούνται. Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες. 

Χορηγός επικοινωνίας pontos-news.gr

Διαβάστε ακόμα: 
Πόντιοι και Αρμένιοι ενώνονται στο «Χρέος»