25 Αύγουστος 2014, 13:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Η Τραπεζούντα θα υποδεχτεί τον Πόντιο Μήτρογλου;

  • Η Τραπεζούντα θα υποδεχτεί τον Πόντιο Μήτρογλου;

Οι διαπραγματεύσεις της Τράμπζον Σπορ με την αγγλική Φούλαμ για τον στράικερ ίσως καταλήξουν στην επιστροφή ενός Πόντιου στα πατρώα εδάφη.

Το συζητούν πολλοί, και όχι μόνον οι φίλοι του ποδοσφαίρου. Θα ταξιδέψει ο Κώστας Μήτρογλου από το παγωμένο Λονδίνο στα μαγικά τοπία της Τραπεζούντας; Τα τουρκικά δημοσιεύματα το θεωρούν σχεδόν δεδομένο. Ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας της Τραπεζούντας Τράμπζον Σπορ, Μπουράκ Γκιοουρντάλ, ο άνθρωπος που κάνει τις επαφές με την ομάδα του Μήτρογλου, τη Φούλαμ, δήλωσε ότι «φτάνουμε προς ένα αίσιο τέλος». Η Τραπεζούντα φέρεται διατεθειμένη να καταβάλει ποσό 1,5 εκατ. ευρώ για να πάρει δανεικό τον παίκτη, ενώ η Φούλαμ ζητάει 1,75 εκατ.

Η Τράμπζον Σπορ, μετά τη μεταγραφή του Όσκαρ Καρντόζο, σκοπεύει να πάρει τον Έλληνα επιθετικό ελπίζοντας να αποκτήσει την καλύτερη επίθεση στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι ποντιακής καταγωγής από τις Κρηνίδες Καβάλας. Σε περίπτωση που ευοδωθούν οι προσπάθειες της διοίκησης της Τράμπζον Σπορ, ο Μήτρογλου θα είναι ο πρώτος Έλληνας παίκτης που θα παίξει στην ομάδα της Τραπεζούντας – και μάλιστα ποντιακής καταγωγής.

Ένας άλλος σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ο Φάνης Γκέκας, ήταν ο πρώτος Έλληνας που έπαιξε σε ομάδα του Πόντου, την Σάμσουν Σπορ, το 2012.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από τον τουρκικό Τύπο