20 Αύγουστος 2014, 13:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

«Ντου» της εφορίας και της τροχαίας σε ποντιακό γλέντι!

  • «Ντου» της εφορίας και της τροχαίας σε ποντιακό γλέντι!

Το ΣΔΟΕ πήγε για έλεγχο μετά από καταγγελία, που αποδίδεται σε άγνωστους κύκλους, ίσως ανταγωνιστικά κινούμενους στο χώρο του ποντιακού τραγουδιού.

Μια ιστορία για γέλια και για κλάματα με ένα ποντιακό γλέντι, διάφορες καταγγελίες και «ντου» από το ΣΔΟΕ αλλά και την… τροχαία έρχεται από τον Ζυγό Καβάλας. 

Την περασμένη Τετάρτη, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος του Άρη Ζυγού διοργάνωσε ένα μεγάλο ποντιακό γλέντι με ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες μουσικούς και τραγουδιστές από τη βόρεια Ελλάδα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαφημίστηκε και από ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας που μεταδίδει ποντιακή μουσική.

Μια ώρα μετά την έναρξη της εκδήλωσης και ενώ στη σκηνή ήταν ερασιτέχνες μουσικοί και τραγουδιστές τέσσερις εφοριακοί από τη ΔΟΥ Καβάλας εμφανίστηκαν για έλεγχο. Το συνεργείο του ΣΔΟΕ κάνοντας έναν γύρο στα τραπέζια διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν κομμένες αποδείξεις.

«Κοστούμια και καρφωτές»

Μετά τον έλεγχο ενημέρωσαν και για το «κοστούμι»: 250 ευρώ ανά απόδειξη που δεν κόπηκε, 15 τραπέζια χωρίς απόδειξη, το σύνολο 3.750 ευρώ πρόστιμο!

Τα παρατράγουδα όμως ξεκίνησαν από εκεί και πέρα καθώς οι εφοριακοί «κάρφωσαν» στους διοργανωτές τον λόγο για τον οποίο εμφανίστηκαν στο ποντιακό γλέντι: είχαν μια καταγγελία στα χέρια τους και δε μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.

Φεύγοντας έδωσαν και… πληροφορίες στον σύλλογο για το τι μπορούσε να είχε κάνει προκειμένου να μην είναι υποχρεωμένος να εκδίδει αποδείξεις και ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει για τέτοιες εκδηλώσεις.

Η ιστορία της βραδιάς όμως δε σταμάτησε εκεί καθώς μετά την αποχώρηση των εφοριακών εμφανίστηκε η τροχαία! Έπειτα από νέα καταγγελία, άρχισε να κόβει κλήσεις για παράνομη στάθμευση στα αυτοκίνητα κοντά στο γήπεδο του Ζυγού ή σε μικρή απόσταση από αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πρωινή οι διοργανωτές της εκδήλωσης, μέσω δικηγόρου, θα προσπαθήσουν να μάθουν ποιος έκανε τις καταγγελίες και γιατί. Στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας «ψιθυρίζεται» ότι το ποντιακό γλέντι ήταν θύμα του ανταγωνισμού μεταξύ ραδιοφωνικών σταθμών ή καλλιτεχνών που κινούνται γύρω από το ποντιακό τραγούδι.

* Η κεντρική φωτογραφία είναι από παλαιότερη εκδήλωση της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από την εφημερίδα Πρωινή της Καβάλας