17 Αύγουστος 2014, 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2015, 12:12

Fatkini: Η νέα τάση στα social media

  • Fatkini: Η νέα τάση στα social media

Γυναίκες XXL φωτογραφίζονται με μπικίνι και στέλνουν το δικό τους μήνυμα (φωτογραφία της nirevn μέσω του Instagram). 

Ποζάρουν στον φακό χαμογελαστές και ακομπλεξάριστες. Φορούν μαγιό αν και δε διαθέτουν αναλογίες μοντέλου. Πρόκειται για γυναίκες του «πραγματικού» κόσμου που ψωνίζουν ρούχα XXL και έχουν έναν σωματότυπο που δύσκολα θα έβρισκε θέση στις σελίδες κάποιου γυναικείου περιοδικού. 

Και όμως αυτές οι γυναίκες είναι η νέα τάση στα social media που ονομάζεται Fatkini από τη σύντμηση των λέξεων fat (χοντρός) και μπικίνι. Οι ίδιες ανεβάζουν φωτογραφίες τους με μπικίνι στο Instagram και στο Tumblr και από εκεί και πέρα τα κοινωνικά δίκτυα παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά!  

Όπως εξηγεί η συγγραφέας Μίριαμ Πέρεζ στο Colorline.com «το fatkini είναι ένα μπικίνι που έχει φτιαχτεί για να φοριέται από χοντρές ή παχουλές γυναίκες». 

Υπεύθυνη για την τάση οι γυναίκες με τα παραπανίσια κιλά να μη ντρέπονται να επιδείξουν το σώμα τους είναι η Γκάμπι Φρες. Πρόκειται για μια μπλόγκερ που γράφει για μόδα και ομορφιά αλλά στα… μεγάλα νούμερα. Η ίδια έχει σχεδιάσει και μια σειρά μαγιό που λέγεται «Μαγιό για όλες». 

Το 2012 η Φρες είχε γράψει ένα ποστ που καλούσε τις γυναίκες να φορέσουν όποιο μπικίνι επιθυμούν. «Πραγματικά σας ενθαρρύνω  φέτος το καλοκαίρι να βγείτε στην παραλία ή στην πισίνα. Μην αφήσετε την ντροπή να σας αποτρέψει από το να περάσετε καλά», έλεγε.

Το ζήτημα, συμφωνούν όσες γυναίκες ανήκουν στην κατηγορία των «γεμάτων», δεν είναι απλά να δημιουργηθεί μια πρόσκαιρη μόδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που ζητούν είναι να μπορούν να βρίσκουν στα μαγαζιά μπικίνι σε μεγάλα νούμερα. «Και επιτέλους και εμείς οι ίδιες να αποδεχτούμε τους εαυτούς μας», καταλήγουν.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Independent, Daily Mail