4 Αύγουστος 2014, 16:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Στον Έβρο οι ποδηλάτες της Σουμελά κοιτάζουν ανατολικά (φωτογραφίες)

  • Στον Έβρο οι ποδηλάτες της Σουμελά κοιτάζουν ανατολικά (φωτογραφίες)

Στιγμιότυπα από το ταξίδι της ομάδας που έβαλε στόχο να φτάσει στην Τραπεζούντα με το ποδήλατο (Φωτογράφος: Χρήστος Μπουκόρος)

Με το βλέμμα προς την ανατολή και την Κωνσταντινούπολη η ομάδα των τριών ποδηλατών που ξεκίνησε από την Παναγία Σουμελά του Βερμίου συνεχίζει το ταξίδι της. Το ξημέρωμα της Δευτέρας τους βρήκε στον ακριτικό Έβρο.

«Είμαστε καλά και απολαμβάνουμε τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το ταξίδι καθημερινά. Ο κόσμος γνωρίζει για το τάμα μας και σπεύδει να μας αγκαλιάσει», λέει ο Παντελής Τζερτζεβέλης. Στην Καβάλα μια παρέα Τούρκων τους χαιρετά και φωτογραφίζεται μαζί τους όταν μαθαίνει πως κατευθύνονται στη πατρίδα τους.

Εντός των ελληνικών συνόρων η διαδρομή της ομάδας μόνο μοναχική δεν ήταν. Στην Ελευθερούπολη Καβάλας η ποδηλατική ομάδα «Κύκλοτρον» τους συνοδεύει. Στην Ξάνθη θα συναντήσουν τους ποδηλάτες του «Πηγάσου» και στη Κομοτηνή το σωματείο «Θράκας Ιππέας».


Η τελευταία στάση της ομάδας στην Καβάλα μαζί με τους ποδηλάτες της «Κύκλοτρον»

Μετά την Καβάλα η ομάδα συνεχίζει υπό βροχή. «Οι σταγόνες χτυπούν τα κράνη μας χωρίς να μας ενοχλούνε. Μια αναπαράσταση από τις αλησμόνητες πατρίδες μας αναγκάζει σε στάση για να την αποτυπώσουμε φωτογραφικά», περιγράφει ο Παντελής.


Οι τρεις ποδηλάτες στο μνημείο των Ποντίων στη Χρυσούπολη


Καθ' οδόν προς την Αλεξανδρούπολη

«Το τάμα όλων μεγάλο και βαρύ για εμάς τους μικρούς ταξιδευτές που πλέον κοιτάζουμε ανατολικά!», καταλήγει ο Παντελής λίγο προτού η ομάδα αφήσει πίσω της την Ελλάδα και μπει στην Τουρκία.

Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr

Διαβάστε ακόμα:

Αυτή είναι η ομάδα που θα ποδηλατήσει μέχρι την Τραπεζούντα
Στην Παναγία Σουμελά με ποδήλατο: Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ταξίδι