29 Ιούλιος 2014, 03:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Απίστευτη ιστορία: Εξιτήριο μόνο με πληρωμή νοσηλίων, είπαν σε ανασφάλιστους γονείς

  • Απίστευτη ιστορία: Εξιτήριο μόνο με πληρωμή νοσηλίων, είπαν σε ανασφάλιστους γονείς

Το περιστατικό συνέβη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου για δύο μήνες νοσηλεύτηκε βρέφος στη Μονάδα Πρόωρων Νεογνών.

Μια απίστευτη ιστορία αναλγησίας φέρνει στο φως ο «Ριζοσπάστης» αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι το κοινωνικό σύστημα στην Ελλάδα καταρρέει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ζευγάρι ανασφάλιστων από τη Νότια Εύβοια κλήθηκε να πληρώσει περίπου 12.300 ευρώ για τη νοσηλεία του παιδιού τους στη Μονάδα Πρόωρων Νεογνών του «Αγλαΐα Κυριακού» για διάστημα περίπου δύο μηνών. Καθώς όμως κανένας από τους δύο δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από κάποιο ταμείο, το νοσοκομείο προκειμένου να τους δώσει εξιτήριο για το παιδί τους απαίτησε να εισπράξει μια προκαταβολή!

«Για να βγει το μωρό από το νοσοκομείο έπρεπε να πληρώσουμε ένα σημαντικό ποσό. Χτύπησα πόρτες, δανείστηκα, κατάφερα να μαζέψω 900 ευρώ κι έτσι πήραμε εξιτήριο. Οι γιατροί μάς είπαν πως θα χρειαστεί να ξαναπάμε αργότερα για να κάνει το παιδί κάποιες εξετάσεις», καταγγέλλει ο πατέρας του βρέφους.

Ο ίδιος λέει ότι από το λογιστήριο του «Αγλαΐα Κυριακού» τον ενημέρωσαν ότι για να γίνουν οι επιπλέον εξετάσεις θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ο λογαριασμός. «Τους εξήγησα πως αυτό είναι αδύνατο. Πώς να βρω τόσα λεφτά; Είμαι οικοδόμος και δουλεύω μεροκάματα εδώ κι εκεί, μια φορά στο τόσο. Η γυναίκα μου πριν μείνει έγκυος, είχε αρρωστήσει με καρκίνο και της έκοψαν το πόδι. Ό,τι είχαμε, τα δώσαμε τότε», λέει στην εφημερίδα.

Ο διακανονισμός που έγινε ήταν οι γονείς έως τον Μάρτιο του 2016 να πληρώνουν μηνιαίες δόσεις των 500 ευρώ. «Διαφορετικά, μου είπαν, θα μπλέξω. Το χρέος θα πάει στην εφορία, μπορεί να μπω μέχρι και φυλακή!», καταλήγει ο πατέρας. Η επανεξέταση του παιδιού του είναι προγραμματισμένη για τον Αύγουστο και τώρα οι γονείς φοβούνται ότι αν δεν μπορέσουν να καταβάλουν τις δυο δόσεις που ήδη οφείλουν, το παιδί δεν θα μπορέσει να μπει πάλι στο νοσοκομείο.

Στις αρχές Ιουλίου μέλη του ΠΑΜΕ μαζί με τον πατέρα ζήτησαν να συναντηθούν με την υποδιοικήτρια ή τον διοικητή του νοσοκομείου, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το «Αγλαΐα Κυριακού» με αίτημα τη διαγραφή του χρέους και την κανονική εξέταση του παιδιού σε λίγες ημέρες.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr