28 Ιούλιος 2014, 11:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

  • Δικογραφία σε βάρος άνδρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Επιτυχία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συνελήφθη ένας 43χρονος, σχηματίστηκαν δικογραφίες για άλλους τέσσερις άνδρες.

Εικόνες και βίντεο με σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας το οποίο διακινούνταν μέσω διαδικτύου έχει πλέον στα χέρια της και εξετάζει η αστυνομία.

Στο πλαίσιο επιχείρησης με τη κωδική ονομασία «Zeppelin» η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατόρθωσε να εντοπίσει χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι είχαν στη κατοχή τούς το συγκεκριμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για 199 διαφορετικές ΙP διευθύνσεις και ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η εμπλοκή  πέντε χρηστών από διάφορες περιοχές της Αττικής και από τη Θεσσαλονίκη.

Τον εντοπισμό τους ακολούθησαν κατ’ οίκον έρευνες και κατασχέθηκαν συνολικά 19 σκληροί δίσκοι, ένα usb stick και ένας φορητός υπολογιστής.

Συνελήφθη ένας 43χρονος που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ για άλλους πέντε άνδρες, ηλικίας από 37 έως 48 ετών, σχηματίστηκαν δικογραφίες που υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr