25 Ιούλιος 2014, 15:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2015, 12:13

Ακτιβιστές έφτιαξαν γέφυρα από 104.502 μπουκάλια

  • Ακτιβιστές έφτιαξαν γέφυρα από 104.502 μπουκάλια

Διεκδικούν μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγαν στον κάδο ανακύκλωσης ή στη χειρότερη περίπτωση κατευθείαν στα σκουπίδια, επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Όμως η περιβαλλοντική οργάνωση EcoStuff Romania είχε μια καλύτερη ιδέα για το πώς θα χρησιμοποιήσει τα 104.502 πλαστικά μπουκάλια που μάζεψε: έφτιαξε μια αυτοσχέδια γέφυρα στο κανάλι του ποταμού Μπέγκα στην πόλη Τιμισοάρα στη δυτική Ρουμανία!

Με κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας τους «τα πλαστικά μπουκάλια δεν πρέπει να καταλήγουν στο νερό» η οργάνωση επιδιώκει να πάρει μια θέση στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες αλλα και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να μην πετάνε τα σκουπίδια τους σε ποτάμια και ωκεανούς.

Σύμφωνα με το βαλκανικό ερευνητικό δίκτυο BIRN, για την κατασκευή της γέφυρας εργάστηκαν περισσότεροι από 500 εθελοντές, οι οποίοι συνέλεξαν τα πλαστικά μπουκάλια και τα σύνδεσαν με σύρμα. Στο κάτω μέρος της γέφυρας τοποθετήθηκαν ξύλινες σανίδες, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να περπατούν, ωστόσο οι γυναίκες που φορούν παπούτσια με τακούνια και τα ασυνόδευτα παιδιά δεν επιτρέπονται.

Η γέφυρα έχει σκάλες, κιγκλιδώματα, φωτίζεται τη νύχτα και τις επόμενες δύο εβδομάδες στην περιοχή θα διοργανωθούν συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr